FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID, DUMINICĂ, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Andone atacă din primul minut, Şumi nu joacă la 0-0 » Superofensivi

Articol de , - Publicat vineri, 13 august 2010 00:00

Dinamo va juca superofensiv derby-ul de duminică seară, de la ora 20:00. Intenţiile lui Ioan Andone sînt să înceapă în forţă din primul minut.

Tehnicianul s-a gîndit la un trident de atac cu Marius Niculae, vîrf împins, susţinut de Andrei şi Adrian Cristea. Liviu Ganea este varianta de rezervă a "Prinţului", dar tînărul atacant oricum este aşteptat să vină cu forţe proaspete în repriza secundă. "Trebuie să dăm gol primii! Suporterii noştri ne vor împinge de la spate, dar trebuie să le oferim un joc ofensiv", le-a transmis ieri Ando jucătorilor înainte de antrenament.

Cu doar două goluri marcate în prima etapă, cu Vasluiul, după care au urmat alte două meciuri fără reuşite, Marius Şumudică a anunţat că nu merge la 0-0 în Ştefan cel Mare. I-a strîns aseară în jurul său pe fotbalişti şi i-a anunţat: "De data asta trebuie să marcăm, nu mai merge să nu dăm gol! Adversarul e bun în atac, dar slab în apărare. Vom face un joc plăcut ochiului!".

"Noi nu stăm să ne apărăm, mergem peste adversar! Atît cît putem şi cum putem. Dinamo a fost, este şi va fi o echipă ofensivă"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Ofensiva lui Dinamo e cea mai puternică din ţară. Aşa că nu vom merge la ciupeală în Ştefan cel Mare, mergem să luăm 3 puncte!"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

Se dau goluri multe?
Chiar dacă în ultimele două etape Rapid a făcut 0-0 atît cu Urziceni, cît şi cu Oţelul, meciul de duminică seară are şanse mici să se termine cu un scor alb. În ultimii 15 ani, a fost un singur asemenea rezultat între cele două echipe, pe terenul dinamoviştilor, în sezonul 2000-2001. Dintre echipele româneşti, formaţia giuleşteană este cea care a marcat cele mai multe goluri pe meci dinamoviştilor, 1,5 în medie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru roş-albi, care au înscris rivalilor din Grant 1,7 goluri pe meci.

"Sigur nu pierdem!"
Dinu Gheorghe nu se teme de jocul ofensiv al lui Dinamo şi mizează pe un meci echilibrat. "Întîlnim o echipă în creştere de formă, pe care însă mergem să o batem. Mie nu mi-e teamă că Dinamo va avea situaţii de gol pentru că vom avea un joc organizat. Am convingerea că nu vom pierde. Cred că partida va fi decisă de o eroare", a spus preşedintele Rapidului la emisiunea Fanatik Show de pe Digi Sport. (Cristi Voinea)

3,2 goluri pe meci s-au marcat în medie în derby-urile Dinamo - Rapid

25 de victorii au "cîinii" în faţa Rapidului în Ştefan cel Mare. În rest, au mai fost 11 remize şi 15 succese ale alb-vişiniilor

Derby-ul analizat la Recurs
Media. Duminică, de la ora 23:45, în direct pe GSP TV, Ovidiu Ioaniţoaia va diseca la Recursul etapei derby-ul Dinamo-Rapid. Invitaţi sînt selecţionerul Răzvan Lucescu, fostul antrenor al Stelei, Eugen Neagoe, şi managerul sportiv al lui Dinamo, Florin Prunea. Reacţiile de la derby, dar şi toate informaţiile despre naţionala României le aflaţi de la Recurs! Silviu Bogdan, specialistul în arbitraj, va lămuri fazele controversate. Trimite întrebări pentru cei trei invitaţi pe recursul.ro şi poţi cîştiga tricouri cu Steaua, Dinamo şi echipa naţională!

Badea: "Să batem cu 5-2, să fie Copos fericit!"
Nicolae Badea s-a amuzat aseară pe seama rapidiştilor la Fanatik Show pe DigiSport: "L-am căutat vreo 10 zile pe Dinu Gheorghe ca să-l transferăm pe Grigorie şi a fost de negăsit, cred că are un al doilea serviciu, ca vameş, de nu-l prind!  Aaa, cînd are interes, vorbim. Oricum, şi el, şi George Copos sînt suporteri importanţi ai lui Dinamo, ar fi trebuit să rămînă în garnizoana din Ştefan cel Mare! Dar vor reveni, cîndva". Despre Copos, Badea a zis: "Nu ştiu dacă e pe apă, pe uscat sau în aer, că aş vrea să-i fac un cadou. După meci, sper să-i arăt tabela cu scorul de 5-2 pentru Dinamo, ştiu că l-ar face fericit".

Diabate nu mai pleacă

"Am primit semnale că Zie Diabate nu mai vine la Lankaran", a spus Mircea Rednic, antrenorul azerilor. "Cîinii nu vor să rămînă doar într-un singur fundaş stîngă, Bazzi, aşa că nu mai vor să-l cedeze pe ivorian la Hazar. Mai ales că bulgarul Venkov şi uruguayanul Leites nu sînt lăsaţi la probe la Bucureşti. Diabate e în lotul pentru meciul cu Rapid.

- Badea despre Andone: "Are sprijinul meu total. Trebuie să batem Rapidul, nu mergem la egal".
- Bazzi a început de aseară să se pregătească normal alături de "cîini", după contractura musculară, fiind apt pentru duminică.
- Adrian Cristea: "Banii nu mai contează în astfel de derby-uri. Important e să fie arena plină şi atmosfera frumoasă"
- Torje şi Liviu Ganea s-au antrenat ieri separat, întrucît de-abia reveniseră de la lotul naţional de tineret. Mijlocaşul dreapta avea şi o uşoară miozită.
- Canicula a dat bătăi de cap roş-albilor, Andone conducînd ieri un singur antrenament, la ora 19:00 seara, la Săftica.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
dmflorin
dmflorin  •  13 August 2010, 16:33

daca pui => 7 goluri inseamna ca bate rapid cu 7-0:))) ca nu ia gol:)

anytwo
anytwo  •  13 August 2010, 13:14

intrati pe www.anytwo.ro.. ai posibilitatea sa inveti poker de la pro-players, ai oportunitatea de a-ti incepe cariera de jucator de poker online primind 20 Euro la UniBet, gratuit si fara a face nici un depozit, si beneficiezi si de un rakeback de 30%

alexiulian1993
alexiulian1993  •  13 August 2010, 11:40

CFR CLUJ-ASTRA PLOIESTI,AC MILAN-INTER MILANO-JUVENTUS TORINO,BAYERN MUNCHEN-REAL MADRID,GLORIA BISTRITA-PANDURII TG-JIU este live doar pe s p o r t-a c t u a l.t k .NECESITA INREGISATAREA.VA ASTPEPTAM

Vezi toate comentariile (7)
Comentează