FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Un talent promovat de Hagi, remarcat de The Guardian și comparat cu Chivu, la doar 16 ani: „Are toate calitățile”

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 23:15

Andrei Borza, jucătorul Farului Constanța, a fost menționat în celebra publicație The Guardian, la categoria „Anul nașterii 2005” în articolul „Noua generație 2022 - 60 dintre cei mai talentați tineri jucători”.

„Borza n-are nici 17 ani încă, dar joacă în prima ligă din România, la formația lui Gheorghe Hagi. Comparat deseori cu un alt fost căpitan al României, Cristi Chivu, datorită abilităților sale cu mingea în apărare, Borza a început ca atacant, înainte de a trece mijlocaș și în final fundaș stânga, după ce Hagi însuși a vorbit cu jucătorul despre asta. 

O prezență constantă la naționalele de juniori, el e descris de antrenorul U17 Daniel Mogoșanu ca «perfect echipat pentru postul său. Are toate calitățile unui fundaș stânga. E un apărător bun, are și abilități ofensive, muncește mult, are viteză, controlează excelent mingea. E un profesionist chiar și la această vârstă, face tot ce i se cere pe teren și în afara lui»”, notează britanicii.

Un talent promovat de Hagi, remarcat de The Guardian și comparat cu Chivu, la doar 16 ani: „Are toate calitățile”
Andrei Borza // Foto: Imago

FCSB a pus ochii pe alt jucător de la Farul » MM Stoica nu s-a ascuns: „A ieşit în evidenţă”

Agentul de jucători Ioan Becali (70 de ani) l-a lăudat pe Andrei Borza, despre care spune că ar fi deja în vizorul altor cluburi. 

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, s-a declarat impresionat de fundașul stânga al dobrogenilor, într-o declarație acordată săptămâna trecută.

Andrei Borza a debutat în acest sezon la Farul în Liga 1, iar Giovanni Becali a povestit cum cineva de la un club important l-a întrebat despre tânărul jucător, despre care impresarul nici nu auzise. Acesta l-a urmărit ulterior și a rămas impresionat de calitățile sale. 

„Am fost la meciul echipei Farul, meciul de deschidere, a jucat cu Dinamo sau cu CSA Steaua mi se pare. Înainte de acel meci, mă cheamă cineva de la un club foarte mare. Şi mă întreabă de un fundaş stânga, Borza. Păi, eu habar nu aveam cine e. Îl întreb pe scouterul meu, zice «da, are 16 ani, e un fundaş stânga», un copil care nu poate să joace titular la Farul că îl are pe Kiki. 

L-am văzut 48-50 de minute şi nu am mai văzut fundaş stânga atât de matur la vârsta lui. Nu prea joacă. Gică îl forţează pe Kiki de multe ori fundaş central ca să îi ofere şi lui 20-25 de minute pe meci, a jucat 20-25 de minute aproape toate meciurile”, a declarat Giovanni Becali la orangesport.

Mihai Stoica: „E un jucător interesant”

Aflat în studio, managerul general al celor de la FCSB l-a lăudat și el pe Borza, dând de înțeles că roș-albaștrii l-ar urmări. 

„L-am văzut eu acum la meciul naţionalei de juniori 2004 născuţi, el fiind 2005, noiembrie. Au jucat miercuri cu Letonia, în turneul de calificare pentru Elite, şi într-adevăr e un jucător interesant. 

Are şi un fizic frumos, un stâng bun... Bine, echipa aia nu cred că e o generaţie reuşită, cei născuţi 2004, dar el clar a ieşit în evidenţă, fiind cu un an şi ceva mai mic”, a spus și MM Stoica.

11meciuri are Borza în Liga 1

Citește și alte știri din Liga 1: 

„Bagă-l, mă, să joace!” » Un fotbalist adus în vară de FCSB e cerut în echipa lui Nicolae Dică
FCSB
„Bagă-l, mă, să joace!” » Un fotbalist adus în vară de FCSB e cerut în echipa lui Nicolae Dică
S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”
DEZVĂLUIRI
S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
darius07
darius07  •  29 Septembrie 2022, 09:20

Ha ha ha, credeam ca e Enes Sali, alta "petarda regala"

tomaescu
tomaescu  •  29 Septembrie 2022, 09:00

Nationala e in halul asta si din cauza samsarului de jucatori care prefera cantitatea nu calitatea. Nici un jucator de la *** lui nu a confirmat la vreo echipa mare, numa pocnitori

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aius
aius  •  29 Septembrie 2022, 08:57

Peste cateva zile...Borza la fcsb!Cred ca asta vrea articolul!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează