FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV După Dan Petrescu, și Burcă pleacă de la CFR Cluj! » GSP oferă detalii despre transferul fundașului de națională

Andrei Burcă (dreapta), fundaș CFR Cluj. 
Foto: Imago
Andrei Burcă (dreapta), fundaș CFR Cluj. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 16 mai 2023 17:07 / Actualizat marti, 16 mai 2023 17:13

FCSB a scos-o definitiv pe CFR din cursa pentru câștigarea campionatului, iar Gigi Becali și-ar dori să profite acum de situația în care se află vișiniii și să cumpere de la ei un fotbalist important: stoperul Andrei Burcă (30 de ani). „L-aș vrea de la CFR pe Burcă, dar numai dacă l-aș putea lua cu o jumătate de milion de euro”, a fost un anunț pe care Gigi l-a pronunțat azi. 

Dan Petrescu se gândește să plece de la CFR Cluj! Unde ar putea ajunge
CFR CLUJ
Dan Petrescu se gândește să plece de la CFR Cluj! Unde ar putea ajunge

CFR Cluj a avut ghinion când a vrut să-l vândă pe Andrei Burcă în Arabia

Suma pe care a avansat-o patronul FCSB-ului nu e tocmai mică, dat fiind faptul că Andrei are 30 de ani, nu mai e un jucător tânăr care să poată fi vândut foarte scump. Ce îi împuținează șansele lui Becali este concurența cu formații din Arabia Saudită, și ele interesate să-l achiziționeze pe internaționalul român. 

Burcă e de doi ani în atenția unor cluburi din zona arabă. În urmă cu doi ani, el era ca și vândut în Arabia, CFR acceptase un preț un pic peste un milion de euro, fundașul era de acord și el cu contractul pe care-l primise și rămăsese doar să parcurgă vizita medicală. 

Exact înainte să plece în Arabia pentru testele medicale, Andrei a participat la o acțiune a echipei naționale, fusese convocat pentru amicalele cu Georgia și cu Anglia. Nu a mai apucat să evolueze în acele meciuri fiindcă a devenit accidentat, s-a ales cu o problemă la ligamentul genunchiului drept. 

Din cauza acelei accidentări, el a ratat transferul în Asia și a lipsit în prima parte a sezonului pe care vișiniii îl începeau cu Marius Șumudică pe bancă. 

Gigi Becali tot mai crede că s-a păcălit când nu l-a luat pe Andrei Burcă la FCSB 

Burcă s-a recuperat după accidentarea aceea, a redevenit un om de bază în echipa lui Petrescu și a continuat să fie convocat în echipa națională în mod frecvent. Surse din Gruia dezvăluie că interesul arabilor pentru recrutarea lui Andrei a rămas valabil, au mai existat negocieri și sunt șanse foarte mari ca afacerea să fie perfectată după sfârșitul acestui sezon. 

4 milioane de eurovalorează Burcă, potrivit transfermarkt.com. El e cel mai bine cotat fotbalist din lotul CFR-ului și are a doua cotă din campionat, după Darius Olaru, de la FCSB, evaluat la 5,3 milioane de euro

Suma ar fi tot în jurul unui milion de euro, adică dublu decât a spus Becali că ar fi dispus să liciteze. Salariul jucătorului ar fi, de asemenea, cu mult mai mare în Arabia Saudită. Gigi a rămas cu gândul la apărătorul pe care a dorit să-l ia de la FC Botoșani înainte ca el să ajungă la CFR. 

3 fundași centralia rulat FCSB în sezonul acesta: Dawa, Tamm și Iulian Cristea. În lot mai există și Denis Haruț, însă fundașul de la FC Botoșani nu mai e de multă vreme în grațiile lui Becali, el nu a mai fost titular într-un meci din campionat din noiembrie anul trecut

Patronul FCSB-ului nu a fost convins de valoarea lui Burcă, nu s-a mișcat suficient de rapid și de ferm, așa le-a permis clujenilor să-l achiziționeze din Moldova cu numai 250.000 de euro.

Andrei Burcă e printre puținele „mărfuri” de export ale lui CFR Cluj

CFR nu-și poate rezolva problemele economice prin vânzarea lui Andrei Burcă, însă plecarea fundașului tot ar atrage un venit important, ar conta un milion de euro pentru contabilitatea chinuită a vișiniilor. 

El e unul dintre puținii fotbaliști ai Clujului care pot fi vânduți. Ar mai fi Scuffet, care a avut un sezon foarte bun și ar putea să revină în Serie A. Italianul a fost considerat un supertalent la începutul carierei, după care a intrat într-un regres pe care l-a stopat în sezonul acesta în care a fost excelent, deși prestațiile echipei nu l-au ajutat mai deloc. 

Patronul Ioan Varga spera să-l vândă profitabil și pe Claudiu Petrila, însă mijlocașul ofensiv nici măcar nu-și mai găsește locul la CFR. „Am vorbit și nici măcar el nu-și explică ceea ce i se întâmplă, nu pricepe de ce nu-i mai iese nimic”, a povestit Petrescu. 

Citește și: 

Detalii explozive de la Petrolul: Constantin Budescu i-a dat cu flit antrenorului Florin Pîrvu!

Gigi Becali a precizat suma pe care a încasat-o din biletele vândute la meciul cu CFR: „De-aia îmi doresc și Dinamo în Liga 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
Delia29
Delia29  •  17 Mai 2023, 13:31

Cumparat cu 250K , i-au mai 600K salarii, si sa il dai sub un milion? Sub nicio forma! De unde aduci un fundas ca Burca sa fie ieftin ?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Mai 2023, 10:13

Amice, eu cred ca Dan Petrescu va semna prelungirea în urma înțelegerii cu Varga. Dacă va fi pe 5 ani începând cu 2024 , cu atât mai bine. În ceea ce-l privește pe Burca , dacă va pleca la arabi, o va face la o echipa de mijlocul clasamentului , și cum spui , poate pe 40.000 pe luna. Însă tare mi-e teama ca va avea soarta lui Bordeianu. La Răzvan Lucescu nu cred ca sunt șanse. Acolo trebuie sa fii bun. Mai cred ca CFR îl va ceda cu 1 mil. Totuși pt. el cel mai bine e sa rămână pe loc. Dacă lua campionatul putea cere o mărire de la 25 la 30.000

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Mai 2023, 10:12
Postat de Hcm27 pe 17 Mai 2023, 06:58

Acum ca sta în ghete, amice, cu un fundaș puțin mai "vitezist" decât el, nu cred ca ar "fi de aruncat".Și cu un antrenor gen Dan Petrescu în spate.Vorbesc aici de Sumudica sau Răzvan Lucescu, sau, de ce nu, Dan Petrescu la echipa la care va merge.Iar ca salariu, nu cred ca-i va da cineva, si-n Arabia, mai mult de 35-40000 pe luna.E varsta amice și pe lângă vârstă, experienta pe care nu a acumulat-o decât în Romania

Amice, eu cred ca Dan Petrescu va semna prelungirea în urma înțelegerii cu Varga. Dacă va fi pe 5 ani începând cu 2024 , cu atât mai bine. În ceea ce-l privește pe Burca , dacă va pleca la arabi, o va face la o echipa de mijlocul clasamentului , și cum spui , poate pe 40.000 pe luna. Însă tare mi-e teama ca va avea soarta lui Bordeianu. La Răzvan Lucescu nu cred ca sunt șanse. Acolo trebuie sa fii bun. Mai cred ca CFR îl va ceda cu 1 mil. Totuși pt. el cel mai bine e sa rămână pe loc. Dacă lua campionatul putea cere o mărire de la 25 la 30.000

Vezi toate comentariile (20)
Comentează