FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA I-a luat pe toți prin surprindere cu transferul său, acum vrea să renască în Superligă: „Aveam alte filme în cap, dar nu renunț! Mă voi ridica din nou”

Andrei Ciobanu visează să renască la noua echipă / Sursă foto: Imago Images +35   FOTO
Andrei Ciobanu visează să renască la noua echipă / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 10:18 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 18:14

Andrei Ciobanu, talentul pur care s-a împotmolit la 25 de ani, a pierdut definitiv „trenul Rapid", dar nu și speranța că poate redeveni fotbalistul percutant de acum câțiva ani. Mijlocașul e încrezător că mutarea la FC Voluntari va aduce de la sine și ieșirea din labirintul în care e prizonier acum.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Într-un interviu acordat din cantonamentul noii sale echipe, Ciobanu s-a destăinuit reporterilor GSP, explicând cum a gestionat, în plan mental, regresul înregistrat în ultimul an și jumătate. Fotbalistul antrenat de Hagi și Mutu dezvăluie ce a învățat de la cei doi coloși cu care a lucrat și face o retrospectivă pe repede înainte a călătoriei sale pline de suișuri și coborâșuri.

Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”
FC VOLUNTARI
Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”

Andrei Ciobanu: „Mediul de la Iași nu mi-a priit”

- Andrei, ai luat puțin lumea prin surprindere odată cu mutarea acesta
- Cred că acest transfer la Voluntari este o mutare importantă pentru mine, am încredere mare că aici pot să mă dezvolt în continuare. Am fost împrumut la Iași șase luni, dar lucrurile n-au mers așa bine acolo. Așa a fost să fie, ăsta e fotbalul. Am plecat în relații bune de la Iași, ne-am dat mâna și sunt bucuros că am venit aici.

- Simți, totuși, că ai primit prea puține minute la acolo? 
- Nu neapărat. Am avut șansele mele, dar cred că mediul de acolo nu mi-a priit.

- Cum e, după ce ai câștigat titlul cu Viitorul, să ajungi acum să te bați la retrogradare? 
- Pentru mine, e o provocare, vreau să mă ridic și să ajung înapoi unde am fost. Sunt obișnuit cu obiective mari, am jucat la echipe precum Farul sau Rapid, două echipe de top, acum vreau să mă ridic din nou. Știu că suntem pe un loc de baraj, dar nu mă gândesc la asta, vreau doar să urcăm cât mai mult în clasament.

- Ai jucat puțin de tot în ultimul an și jumătate, inclusiv la Rapid. Care-s motivele? 
- În primele șase luni, am avut o perioadă în care a trebuit să mă acomodez. Am stat la Farul 10 ani, în același mediu, și am ajuns apoi la Rapid, unde era alt mediu. Dar când lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine, am avut ghinionul să mă accidentez și apoi am stat patru luni.

Andrei Ciobanu: „Hagi m-a învățat 90-95% din fotbalul pe care-l știu”

- Ai jucat pentru echipa olimpică a României, ai fost la două turnee finale de tineret, te-ai fi gândit atunci că poate urma un astfel de regres? 
- Da, clar este un regres. Dar nu mă gândeam, aveam alte filme în cap, că o să ajung în campionate cât mai puternice. Asta e, nu trebuie să renunț. Merg înainte, trebuie să muncesc foarte mult și cu siguranță mă voi ridica iar unde am fost.

- Ai fost antrenat de Hagi și de Mutu, cei mai prolifici golgeteri din istoria naționalei. Ce ai învățat de la ei? 
- Doi antrenori foarte buni. De la domnul Hagi cred că am învățat 90-95% din fotbalul pe care-l știu. Mă bucur că am avut norocul lucrez cu acești doi antrenori. Am învățat foarte multe, de la poziționare în teren până la tactici, tot felul de lucruri din fotbal. Și, mai ales, lucrul cel mai important pe care-l văd eu acum în fotbal, mentalitatea. Mereu ne-au cerut să avem o mentalitate de top, să ne antrenăm mereu 100%, să fim pregătiți în orice situație.

- Că tot l-ai pomenit pe Gică Hagi, n-ai fost contactat pentru un come-back la Ovidiu...? 
- Nu, nu am discutat cu nimeni. Pe viitor, aș dori să mă întorc. Acolo am stat 10 ani, acolo am crescut ca jucător, ca om, de acolo am învățat toate lucrurile. Dar acum sunt la Voluntari, am semnat pe doi ani și jumătate și mă gândesc să-mi fac treaba cât mai bine aici și să fim cât mai sus, asta e cel mai important.

Andrei Ciobanu, reverență în fața lui Gică Hagi: „Fără el, poate nu ajungeam în Liga 1”

- Cum a fost pentru adolescentul Andrei Ciobanu să ajungă la Viitorul, antrenat de Gică Hagi, dorit de Gică Hagi. Cum a fost să crești alături de el? 
- Eu am fost junior la FC Bârlad, apoi am fost la Vaslui doi-trei ani și am ajuns în curtea domnului Hagi. Știu toate lucrurile de acolo. Cred că, dacă nu era șansa aceasta, poate că nu mai eram la Liga 1 sau poate nu mai ajungeam nici la națională, am fost la toate grupele de juniori de acolo. Asta a însemnat cel mai mult pentru mine. Am plecat la 12 ani de acasă și mi-am luat viața în mâini, am plecat singur, fără părinți, departe de casă.

- Dacă ar fi să alegi un singur sfat primit de la Hagi, care să-ți fi rămas întipărit în minte, care ar fi acela? 
- Să nu renunț niciodată la fotbal. Indiferent de situație, fie că ești jos, fie că nu treci prin momente bune... Asta este meseria ta, nu trebuie să renunți niciodată la așa ceva. Sincer, te lași de fotbal... Nu știu dacă vreun fotbalist știe să facă altceva.

- Îl vezi pe Gică Hagi antrenând, la un moment dat, echipa națională? Și, într-o lume ideală, îți proiectezi cumva scenariul ca tu să îmbraci tricoul naționalei cu Hagi selecționer? 
- Eu mă gândesc și la echipa națională. Au apărut la alți jucători convocări și pe la 30-31 de ani. N-o să renunț la acest lucru. Iar referitor la domnul Hagi, îl văd, da, antrenând naționala. Dânsul a văzut mereu fotbalul foarte, foarte bine, are niște principii importante. Cred cu tărie că poate ajuta fotbalul românesc să se ridice unde a fost înainte. Poate ajunge antrenor la națională. Sincer, cam de asta avem nevoie la ora actuală pentru a ne ridica. Credeți-mă, știe toți jucătorii, știe tot, tot.

Andrei Ciobanu rămâne optimist: „Fotbaliștii «copți» sunt pe la 27-28 de ani, deci mai am timp”

- Vorbeai mai devreme de „filmele” pe care le-ai avut acum câțiva ani, de faptul că-ți doreai să ajungi în străinătate. Ai renunțat la ele? 
- Nu am renunțat, fiindcă am 25 de ani, este o vârstă foarte bună. Fotbaliștii „copți” sunt pe la 27-28 de ani, deci mai am timp. Îmi doream foarte mult să ajung în Spania, eu cred că stilul de acolo mă avantajează. Spania era în capul meu.

- Cum vezi lupta la retrogradare? Sunteți foarte aproape de Dinamo, pe cine crezi că o să lăsați sub voi? 
- Vom avea meciuri foarte grele cu toate echipele, o să vedem ce se va întâmpla pe parcurs. Eu am mare încredere, de asta am venit la Voluntari, cred că pot să fac lucruri importante aici. Fotbalul e imprevizibil, nu știi cine urcă, cine pică. Ești sus după ce câștigi trei meciuri, la fel cum poți să pierzi câteva meciuri și ajungi jos.

+31 FOTO

Clar, cel mai frumos gol reușit în carieră e cel de la Campionatul European U21, cel din lovitură liberă. Am mai marcat goluri de la distanță, dar cred că acela e cel mai important. 

- Andrei Ciobanu, mijlocaș FC Voluntari

Mă bucur foarte mult că domnul Iordănescu a calificat echipa națională, aveam nevoie de așa ceva, fiindcă în ultimii ani, noi, românii, am cam fost în umbră. Dincolo de grupa de la EURO, eu știu grupul. Am fost cu toți pe la U21, știu ce caractere sunt, ce calități au. Au un potențial foarte mare, avem șanse foarte mari în această grupă.

- Andrei Ciobanu, mijlocaș FC Voluntari

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

„Legs and heart, băieți!” » Fotbaliștii Petrolului, „terorizați” de specialistul care a lucrat 8 ani cu Simeone! GSP are imagini din dronă de la exercițiul spartan lucrat de „găzari”
Petrolul
„Legs and heart, băieți!” » Fotbaliștii Petrolului, „terorizați” de specialistul care a lucrat 8 ani cu Simeone! GSP are imagini din dronă de la exercițiul spartan lucrat de „găzari”
Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya
FC VOLUNTARI
Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează