FOTBAL  »  Superliga  »  LICENȚĂ

EXCLUSIV // VIDEO Se înscrie la Licența Pro și trimite săgeți către colegii din Liga 1: „Eu jucam seara în play-off cu FCSB și CFR, iar dimineața eram la aeroport, veneam la cursuri”

Andrei Cristea (38 de ani)
Andrei Cristea (38 de ani)

Articol de , - Publicat sambata, 25 martie 2023 10:13 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 11:28

Andrei Cristea (38 de ani), antrenorul celor de la CS FC Dinamo, a vorbit despre începutul său în cariera de tehnician și a avut un mesaj radical pentru antrenorii care nu au Licență Pro din Liga 1. 

Cristea a dezvăluit cum se simte în această nouă postură, de antrenor, și la ce fel de filozofie este adept. 

CS FC Dinamo merge „ceas”! A bătut cu 25-0 în campionat, iar obiectivul e clar: „Promovarea este obligatorie” » Ce a spus antrenorul Andrei Cristea despre o fuziune cu oricare dintre celelalte două Dinamo
CS FC DINAMO
CS FC Dinamo merge „ceas”! A bătut cu 25-0 în campionat, iar obiectivul e clar: „Promovarea este obligatorie” » Ce a spus antrenorul Andrei Cristea despre o fuziune cu oricare dintre celelalte două Dinamo

VIDEO Ce fel de antrenor e Andrei Cristea?: „Îmi plac disciplina și munca”

- Cum ți se pare acest nou job, de antrenor? 
- Am mai avut o experiență la Iași în care am fost nevoit să antrenez la Liga 1. Când spun nevoit datorită faptului că eram al doilea golgeter al campionatului, am acceptat această funcție și mi-a prins foarte bine. Acum este cu totul altceva, am luat un proiect de la zero care crește frumos. 

- Ce tip de antrenor este Andrei Cristea? 
- Mi-e greu să mă autocaracterizez. Îmi place disciplina, cred în muncă și mai ales în seriozitate. Acept foarte ușor dialogul, îmi place foarte mult să motivez jucătorii și mai departe cred că rezultatele vorbesc pentru fiecare. 

- Ce filozofie ai? De la cine de inspiri dintre marii antrenori? 
- E foarte simplu. În primul rând am avut o carieră lungă de fotbalist, de 20 și ceva de ani. Am avut cam toți antrenorii din fotbalul românesc. Români, italieni... și de la fiecare am rămas cu ceva. Mai mult decât atât îmi plac foarte mult antrenorii care vor posesia, care organizează foarte bine fazele fixe, antrenorii care știu să motiveze echipa. Mă inspir foarte mult din presa internațională și din multe cărți care apar. Încerc să le adaptez la ce înseamnă fotbalul românesc. 

- Mai frumos fotbalist sau antrenor? Sau este prea devreme să spui? 
- Fiecare meserie are farmecul ei, și cea de antrenor este frumoasă. Ai satisfacție când vezi că iei copii, juniori și fac progrese fantastice în câteva luni de zile. Când vezi că un sistem de joc dă roade în funcție de adversar și reușești să câștigi un meci, dar cel mai frumos este să fii fotbalist. 

Andrei Cristea: „Jucam seara în play-off cu FCSB, dimineața eram la aeroport, veneam la Federație”

Posesor al Licenței A, Cristea vrea să se apuce și de Licența Pro. Acesta a vorbit despre scandalul antrenorilor din Liga 1 fără licență și a povestit greutățile prin care a trecut pentru a-și lua diplomele. 

- Ai licența A momentan, te gândești să dai și la Pro? 
- Da, chiar zilele astea am vorbit cu domnul Burchel. Săptămâna viitoare am înțeles că se va afișa, sunt interesat să particip.

- Cum ți se pare acest scandal al antrenorilor fără licență din Liga 1? 
- Nu are rost să mai discut. Eu am fost unul dintre primii jucători care mi-am făcut Licența A în perioada în care eram fotbalist activ. Și am făcut sacrificii foarte mari. Plecam, jucam în play-off cu Iașiul contra FCSB-ului, a CFR-ului, apoi dimineața eram la aeroport, veneam la Federație și îmi făceam cursurile de antrenor. 

- Crezi că fotbaliștii importanți ar trebui să beneficieze de mai mult ajutor pentru a primi licențele? 
- Sunt de acord cu acest aspect. Un jucător pe parcursul unei cariere nu prea are mult timp. Și atunci în funcție de valoare lui , în funcție de ce au realizat cred că pot fi ajutați.

VIDEO Cum arată un antrenament condus de Andrei Cristea la Dinamo-ul lui Badea din Liga a IV-a

Citește și alte știri de actualitate: 

Adrian Mutu consideră că un jucător al Rapidului trebuia chemat de Edi Iordănescu la națională: „Merita să fie în lot” + „Ei doi trebuiau convocați la U21”
CONVOCĂRI
Adrian Mutu consideră că un jucător al Rapidului trebuia chemat de Edi Iordănescu la națională: „Merita să fie în lot” + „Ei doi trebuiau convocați la U21”
Edi Iordănescu, desființat de un patron din Liga 1 înaintea debutului României în preliminariile Euro: „Nu cred în antrenorul ăsta”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu, desființat de un patron din Liga 1 înaintea debutului României în preliminariile Euro: „Nu cred în antrenorul ăsta”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
DoarDinamoPantelimon
DoarDinamoPantelimon  •  25 Martie 2023, 20:22

Respect lui Andrei Cristea, un dinamovist adevarat. Suntem siguri ca ar fi un antrenor mai bun ca Burca! Forta Dinamo!

emil1986
emil1986  •  25 Martie 2023, 19:19
Postat de torinezul pe 25 Martie 2023, 18:30

Asta e buna. Emilush, tata, Pintilii e inteligent? Ala are 100 de cuvinte in vocabular, principalele fiind: *** de becaliot.

Taticu, Pintilii e chiar inteligent, dar tu, din pacate, n-ai capacitatea de a-l evalua.

emil1986
emil1986  •  25 Martie 2023, 19:18
Postat de steaua1986. pe 25 Martie 2023, 17:41

Ne-ai aratat de zeci de ori cat esti de prost, ajunge omule, suficient.

Prost esti tu ca nu pricepi sa intelegi ceea ce am expus. Mai ai fratiori?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează