FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - SEPSI

Ultima provocare pentru Andrei Ivan » Și-a egalat deja cea mai bună performanță

Andrei Ivan
Andrei Ivan

Articol de , - Publicat vineri, 26 mai 2023 16:31 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 18:40

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, și-a egalat deja performanța din sezonul trecut, 14 goluri marcate în Liga 1, cea mai bună din carieră. Și e la două reușite de a-l ajunge pe Mailat în topul celor mai bun marcatori români din 2022/2023. 

Ultima ocazie de a înscrie: meciul cu Sepsi, de duminică, pentru 3 puncte ce ar putea conta în duelul cu CFR pentru locul 3.

„Va fi cel mai bun din România!” » Mititelu, pariu curajos în direct la TV: „Afacere beton!”
FCU CRAIOVA
„Va fi cel mai bun din România!” » Mititelu, pariu curajos în direct la TV: „Afacere beton!”

Pentru Andrei Ivan, meciul Universității cu Sepsi, de duminică, înseamnă în primul rând bătălia finală pentru locul trei, de Conference League. Cea pe care Craiova o va purta de la distanță, cu CFR Cluj. Însă pe atacantul oltenilor îl așteaptă și o altă provocare.

Andrei Ivan mai are nevoie de două goluri

Cu golurile înscrise etapa trecută Rapidului (3-2), unul din penalty, celălalt după o preluare pe piept, în careu, și apoi șut plasat, din întoarcere, el și-a egalat cel mai bun sezon din carieră în Liga 1, precedentul, cu 14 reușite.

Iar dacă împotriva proaspetei câștigătoare a Cupei României mai reușește o "dublă", îl egalează pe Sebastian Mailat la cei mai buni marcatori români ai sezonului, cu 16 goluri, și urcă pe locul 3 în clasamentul golgheterilor. Dintre egalii lui în acest moment, Denis Alibec (Farul) și Daniel Paraschiv (Hermannstadt), niciunul nu mai poate plusa. Primul e suspendat în ultima rundă a play-off-ului, celălalt a încheiat play-out-ul.

Andrei Ivan și-a ținut promisiunea

Într-un sezon agitat, în care s-a confruntat cu probleme la gleznă și cu suspendarea din lotul Craiovei, dictată de Mirel Rădoi în noiembrie 2022, Ivan și-a ținut promisiunea făcută la începutul lui aprilie. Atunci, la finele unui 1-1 cu CFR Cluj, în turul play-off-ului, meci în care nu-i reușise mai nimic, "aripa" în vârstă de 26 de ani arăta multă încredere: "Mă ambiționează lucrurile care s-au spus despre mine în trecut. Vreau să cresc, să fiu din ce în ce mai bun și să marchez goluri pentru Universitatea Craiova".

Din acel moment, el și-a ridicat nivelul evoluțiilor și a înscris de 4 ori: câte un gol cu CFR (1-1), la retur, și cu Farul (1-1), apoi amintita "dublă" la victoria cu 3-2 din Giulești. La care se adaugă și pasa decisivă reușită tot într-un meci cu Rapid (3-1), jucat la Craiova.

Străinii domină clasamentul golgeterilor

NumeClubGoluri
1. Marko DugandzicRapid22
2. Andrea CompagnoFCSB20
3. Sebastian MailatBotoșani16
4-6. Andrei IvanCSU Craiova14
4-6. Denis AlibecFarul14
4-6. Daniel ParaschivHermannstadt14
7. Arnold GaritaFC Argeș12
8-10. Vitalie DamaşcanVoluntari11
8-10. Rangelo JangaCFR Cluj11
8-10. Alexandru TudorieSepsi11
11-14. Aurelian ChiţuFCU Craiova10
11-14. Gheorghe GrozavPetrolul10
11-14. Adam NemecVoluntari10
11-14. Virgiliu PostolachiUTA10

Cifrele lui Andrei Ivan în Liga 1

  • 208 meciuri
  • 55 de goluri
  • 24 de pase decisive
  • 2 cartonașe roșii
  • 19 cartonașe galbene

Argument pentru națională

Ascensiunea lui Andrei Ivan în ierarhia golgheterilor Ligii 1 poate conta și în perspectiva unei reveniri la națională, pentru meciurile cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie). 

"Edi Iordănescu nu a uitat ce a mai tot spus Ivan. Au fost lucruri neplăcute, nu doar la adresa lui, ci și a echipei. Așa că mai are încă o bilă neagră. Și totuși, are încă încredere în el, în potențialul lui, așa că sunt șanse să revină la lotul național. Dar crede că pentru Ivan a venit momentul să se rupă de clubul din Bănie, unde este prea protejat, și să facă pasul la o formație din străinătate, să fie pe picioarele lui", a comentat o sursă din FRF pentru Gazeta Sporturilor.

17 apariții și un singur golare Andrei Ivan în tricoul echipei naționale a României

Citește și alte articole:

Florinel Coman și-a explicat gestul din meciul cu Farul » De ce a vrut să iasă de pe teren
FCSB
Florinel Coman și-a explicat gestul din meciul cu Farul » De ce a vrut să iasă de pe teren
Reprezentantul unei echipe din străinătate, prezent la finala Cupei României! Pentru ce jucător a venit: „M-a rugat să-l bag la meci”
SEPSI
Reprezentantul unei echipe din străinătate, prezent la finala Cupei României! Pentru ce jucător a venit: „M-a rugat să-l bag la meci”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  03 Iunie 2023, 12:22
Postat de legio.sud pe 27 Mai 2023, 17:23

Guguștiucule și *** a încercat să dea penalty-uri doar două i le-a aparat L.Popescu … așa că lasă gargara că nu are Ivan așa multe , de duganzic ce spui , de lemn-Tănase când bătea mingea pt Berceni nu ne zici nimic ?!

Spun acelasi lucru de toti care bat penalty. Gugustiucile

legio.sud
legio.sud  •  27 Mai 2023, 17:23
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 26 Mai 2023, 18:14

Aia de la Craiova macar vad ca se lupta pentru insultele lor de jucatori. De ajunge toata lumea sa vorbeasca de Ivan ala sa fie chemat la echipa nationala, sa ii mai dea Edi o sansa. CE FORMA FOARTE BUNA DE JOC LA IVAN?????? E CAM ACELASI LUCRU CA LA PETRILA, UN EXEMPLU LA INTAMPLARE, PE CARE L-AU TOT BLAMAT CA A FACUT UN SEZON PRAF. Ivan, fara penaltyuri pe care le poate executa oricine: 13 goluri si assisturi in total in 3.259 minute in toate competitiile. Petrila- 9 goluri si assisturi in 2.693 minute. O medie similara fata de minutele jucate. Plus altfel face Petrila faza defensiva si jocul fara minge decat fund-inapoi Andrei Ivan. Maat, Negut si Popadiuc de la Chjndia au toti medii mai bune decat Ivan la cat au jucat.

Guguștiucule și *** a încercat să dea penalty-uri doar două i le-a aparat L.Popescu … așa că lasă gargara că nu are Ivan așa multe , de duganzic ce spui , de lemn-Tănase când bătea mingea pt Berceni nu ne zici nimic ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Mai 2023, 19:11

...acest A.B. ne uraste din tot sufletul ...el este obligat sa scrie despre noi in loc sa scrie despre fcsb ul lui drag ...Ivan nu mai vrea la nationala ...daca Edy este asa prost sa l cheme si sa l bage in teren va rata din toate pozitiile ...de ce nu scri despre fuziunea cu fcu ...sa scapam de tine ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează