FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Interviu cu Andrei Ivan: „Nu suport Dinamo! Am fost în probe și mi-au zis că nu-s bun! Acum îi taxez mereu! Karma!”

Andrei Ivan
Andrei Ivan

Articol de , - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 11:47 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 12:21

Andrei Ivan (25 de ani) se află la cel mai bun sezon al carierei. „Regele Băniei” are deja 11 goluri în toate competițiile, record pentru el, însă își dorește un 2022 mai bun. Nu uită de rivalitatea cu Dinamo, formație care l-a refuzat la juniori, pe care își dorește mereu s-o învingă.

- Andrei, pare că ți-ai regăsit liniștea. Un 2021 excelent pentru tine, ți-ai bătut recordul de goluri! 
- Primul an nu a fost așa bun pentru mine! Un 2020 fără prea mari reușite. 2021, în schimb, a fost un an foarte, foarte bun. Sper ca și anul acesta să înscriu multe goluri pentru Universitatea.

- Cu un ochi râzi, cu altul plângi totuși. Marchezi, dar echipa e departe de titlu... 
- Așa este! O să ne revenim, ne vom antrena bine, de asta suntem în Antalya, trebuie să începem bine campionatul. E obligatoriu.

- Campionatul cum ți se pare? Ai fost o perioadă plecat, poți compara momentele? 
- Sincer, e mai bun! Mult mai puternic. Nu ai mult timp să stai cu mingea la tine, apar imediat mulți adversari pe lângă tine. Ca să zic așa, nu prea ai timp să respiri. Dar cred că fac față, am făcut și în străinătate. Am jucat și în Europa League, știu cu ce se mânâncă treaba asta.

- Între timp, ai devenit și om de primă reprezentativă, constant printre „tricolori”, cum e? 
- Mă bucur mult! Domnul Rădoi mi-a dat multă încredere. Dânsul mi-a dat mereu încredere, a făcut-o și la U21, și la Euro în Italia. Dânsul mă cunoaște bine, știe cum să se comporte cu mine.

- Cu voi ce s-a întâmplat? Băteați la scor, lucrurile mergeau bine, apoi undeva s-a rupt firul! 
- Am fost în picaj! Sperăm să ne revenim, n-am câștigat de 7 etape. Cred că pe 22, cu Rapid, trebuie să câștigăm. Va fi însă greu, dar măcar jucăm acasă. Sperăm să vină și suporterii, asta ne-ar ajuta mult.

Andrei Ivan: „Am făcut parkour, de acolo am învățat tumbele pe care le fac mereu”

- Apropo de fani, cum a fost revederea cu ei după perioada Krasnodar și Rapid Viena? 
- Ne bucurăm la fiecare meci să îi vedem lângă noi. Ne împing mereu de la spate. Îți dai seama că mi-a fost dor de ei. Mă bucur când îi văd în tribune pe orice vreme.

3 milioane de euroa primit Craiova pentru Andrei Ivan de la Krasnodar

- Revenind la națională, îmi aduc aminte că ai suferit că ai ratat turneul final în 2016, ai și dat atunci niște declarații. Încă mai resimți faptul că n-ai fost la Euro? 
- Sincer, nu mai vreau să comentez ce a fost înainte. Așa a fost, asta e! Mă gândesc la viitor, cred că e mai important. Eram într-o formă bună, în acel an eu am plecat, deci asta spune ceva despre forma pe care o traversam.

- Să nu uit, mereu mă uit la acele tumbe pe care le faci. Nu-s periculoase? Cum le-ai învățat? 
- Făceam parkour* în copilărie, așa am învățat. M-am bucurat odată, la un gol cu ASA Târgu Mureș, când domnul Balint m-a băgat titular, și am rămas cu acest gen de a celebra golurile. Pentru mine nu-i periculos. Poate pare, dar nu e. Am avut câteva probleme cu antrenorul înainte să plec de la Universitatea.

* parkour-ul repreezintă o disciplină care presupune ca o persoană să ajungă dintr-un punct în altul folosind doar mijloacele propriului corp, adesea prin proceede acrobatice: sărituri, cățărări etc.

183 de meciuria strâns Ivan la Universitatea, 41 de goluri și 21 de pase decisive

- Mai vreau să discutăm despre anumite oferte apărute în presă, că te vrea Barcelona, că mergi la Galatasaray. Ai ajuns chiar țintă a ironiilor la un moment dat. Te afectau toate aceste lucruri? 
- Nu, chiar nu am simțit. Nu mă gândeam deloc la asta. Am fost mereu focusat pe ceea ce aveam de făcut pe teren. Chiar nu știu despre așa ceva, ofertele le știu impresarii mei, nu eu. De ei depinde.

- Ai fost în Rusia, cum e fotbalul acolo? 
- Condițiile sunt foarte bune! Antrenamentele sunt dure, se aleargă foarte mult, se bagă osul la luptă. Infrastructura e impresionantă. Se investește mult! Patronul de la Krasnodar a construit stadionul din banii săi, singur. Iar pe lângă stadion a făcut un parc foarte frumos.

Andrei Ivan: „Am plâns de bucurie după ce am scos FCSB din Europa League”

- N-ai jucat în Rusia, ai făcut-o în Austria, la Rapid Viena! 
- Mi-a plăcut mult acolo! Am avut momente foarte bune, am jucat și în Europa League, însă am ajuns în play-out. O surpriză! Însă avuseserăm foarte multe meciuri și ne-a fost greu să ținem pasul și în campionat. 

- În Europa League ați jucat contra FCSB-ului! Ați eliminat-o, satisfacția a fost mare? 
- Am început să plâng de bucurie după meci! Voiam să-i scoatem! Chiar vorbeam cu Benzar în timpul meciului și la 2-0 pentru ei îmi tot zicea că ne bat. 

- Cum a fost atmosfera? N-ai avut parte de o primire prea frumoasă! 
- Da, așa este! Sincer, pe mine m-au ambiționat mult toate scandările. Eram motivat când auzeam cât de urât vorbesc despre mine. Satisfacția a fost uriașă pentru că eu jucasem pentru Universitatea, o rivală a FCSB-ului. Am primit o grămadă de mesaje de la suporteri.

De la 100 de lei la sute de mii de euro

- Îți mai aduci aminte cum te-ai apucat de fotbal? 
- Daa, cum să nu? Mama m-a dus la fotbal. Și prima dată antrenorul m-a băgat în poartă. Serios! Copilăria mea a însemnat parkour și fotbal. Programul meu era simplu, școală, apoi fotbal până pe la ora 17:00, iar seara făceam parkour. 

- Dar primul salariu în fotbal? 
- Eram la Sporting Pitești! 100 de lei. Ceea ce am acum e impresionant. Nu cred că te gândești vreodată, când ești în momentele acelea, că vei ajunge la un nivel atât de mare. 

- Ce crezi că ai fi făcut fără fotbal? 
- Cred că eram zidar, mergeam cu taică-meu. Nu știu cum ar fi fost cu banii. Ne acomodam cum puteam. 

- Cum îți spuneau prietenii în copilărie? 
- Jdechi. Pentru că ne jucam „De-a v-ați ascunselea”, iar eu eram foarte iute.

Andrei Ivan: „Două zile am dormit cu primele ghete primite”

- Primele ghete? 
- Tata mi le-a dat. Înaintea unui meci la Moreni. A venit de la muncă și mi le-a adus la meci. Am dormit cu ele în pat două zile. Erau de la „Wink”, erau ceva... Au însemnat mult pentru mine. Foarte mult la acel moment. 

- Ce-ai simțit după ce ați ratat prezența la barajul pentru Mondiale? 
- Foarte supărat! Toți am fost așa! Am fost acolo, cu băieții. Trebuia să ne calificăm, am avut o șansă mare. Din păcate, n-am dat gol cu Islanda și asta ne-a costat. Păcat! 

- Ai avut două declarații ce-au strânit multe discuții, una că nu te-ai întoarce niciodată în România. 
- Stai! Am zis că nu mă întorc niciodată în România la altă echipă în afara Universității. Și iată că sunt la Universitatea. Poate că au fost și niște declarații ale tinereții să zic așa, m-am maturizat. Altfel văd lucrurile acum. 

- A doua e pe gustul fanilor olteni: „Nu suport Dinamo” 
- Păi, așa este! Pentru că eu am fost la Sporting Pitești, apoi m-au dat în probe la Dinamo. Și cei de acolo mi-au zis că nu sunt bun. Așa că m-am întors înapoi la Sporting. 

- Nici acum nu prea îi ierți! 
- Îi taxez (râde)! Probabil că intervine karma. Îmi intră toate! 

- Ai avut 14 luni fără gol marcat, ce simțeai după fiecare meci în care efectiv nu mergea nimic? 
- Eram cu moralul la pământ! Sincer, nu mă regăseam. Îmi era frică să intru pe teren, să dau în minge. Așa e la un fotbalist, când e în cădere, nu se mai poate concentra. Când știi că, orice ai face, și din 2 metri dai în bară, nimic nu se leagă. Îți trebuie un moment bun ca să poți trece peste asta. 

- Finala campionatului, pierdută atunci cu CFR, mai lasă urme? 
- Am fost rezervă, aveam probleme medicale. Foarte greu a fost. Avuseserăm acele peripeții cu Astra. Ne-au pus să plecăm acasă, să nu mai stăm la Giurigu, apoi ne-au pus să revenim, au zis că se joacă meciul, a doua zi nu s-a mai jucat. Am stat în cantonament, nu ne-am antrenat 3 zile. Și asta s-a văzut... Așa am pierdut atunci! 

- 25 de ani, ce-ți dorești de la următorii ani? 
- Trofee cu Universitatea și multe goluri. Momentan încă nu mă gândesc din nou la un transfer în străinătate.

La Krasnodar am avut ghinion. Când m-am dus acolo m-am accidentat. Am avut operație la inghinali, când am revenit nu am prins foarte multe meciuri. Așa că am cerut să mă lase la Rapid Viena, unde am și jucat. 

Sunt mulțumit de tot ce am reușit până la vârsta asta. Am 25 de ani, încă pot juca mult timp. Am un CV bun, important e să țin ștacheta sus. Să marchez, să câștig trofee. 

- Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

EXCLUSIV Dinamo poate profita de planurile lui Reghecampf » Are hârtie că poate pleca, iar „câinii” îl vor!

EXCLUSIV Jean Vlădoiu: „Anul trecut eram un fel de Clinceni acum” + FC Argeș visează la play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
1240187572730378
Ionel Vancea  •  11 Ianuarie 2022, 11:56
Postat de creeperno115 pe 10 Ianuarie 2022, 22:45

Nici Dinamo nu te suporta!

Ceea ce este un argument pozitiv pentru orice om cu inteligent!

1240187572730378
Ionel Vancea  •  11 Ianuarie 2022, 11:55
Postat de george.br pe 10 Ianuarie 2022, 15:24

Asta este cea mai buna dovada ca "mania persecutiei" te domina copios, Obositorule nefericit!:))) Daca mai avea cineva dubii in privinta asta...

Din păcate, e cam adevărat. Poate nu tot, dar e cert că CFR a primit cadou 6 puncte de la FCSB și Botoșani, care aveau deja sacii în căruță.

creeperno115
creeperno115  •  10 Ianuarie 2022, 22:45

Nici Dinamo nu te suporta!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează