FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Un fost fundaș de la Dinamo și FCSB a găsit punctul nevralgic al „câinilor”: „O sută de jucători în doi ani, nu toți o sută sunt slabi!” + „Aș alege la fel, voiam să văd cum e la FCSB”

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 13:37 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 13:55

Fundașul Andrei Marc a găsit punctul nevralgic la Dinamo: „O sută de jucători în doi ani, nu toți o sută sunt slabi!”. Despre FCSB: „Aș alege la fel, voiam să văd cum e”.

Andrei Marc, 29 de ani, și-a încheiat contractul în această vară cu Concordia Chiajna. Căpitanul ilfovenilor a pus punct unei relații de 5 ani cu gruparea ce-a pierdut dramatic promovarea în Liga 1, după barajul pierdut cu Chindia, la penalty-uri.

Fundașul așteaptă să înceapă o altă experiență, fie în țară, fie în străinătate. În cariera sa, nemțeanul a îmbrăcat și tricoul lui Dinamo, unde a fost căpitan, și pe cel al FCSB, având și un sezon în Turcia, la Șanliurfaspor.

Dusan Uhrin rupe tăcerea după retrogradarea cu Dinamo: „Asta au spus jucătorii despre mine?! Mda, știu multe, pot spune multe...”
Dinamo
Dusan Uhrin rupe tăcerea după retrogradarea cu Dinamo: „Asta au spus jucătorii despre mine?! Mda, știu multe, pot spune multe...”

VIDEO Andrei Marc: „Dinamo poate promova sezonul viitor” + Amintiri din perioada de la FCSB

- Andrei, încotro, după ce ai încheiat contractul cu Concordia Chiajna?
 - Așteptările sunt să fie un proiect bun, dacă e o formație de Liga 1, ori să țintească promovarea în primul eșalon, dacă e o echipă de Liga 2. După 5 ani la Chiajna, cu primele două ligi, cu momente bune și mai puțin bune, e momentul pentru un suflu nou. 

- Ce lași în urmă?
 - O retrogradare, o promovare ratată, lucruri bune, dar și multe dezamăgiri. La baraj a fost și chestie de ghinion, gol în minutul 92, prelungiri și penalty-uri, dar, după ceea ce am arătat în retur, promovarea Chindiei a fost meritată. Nu ne-a ajutat jocul ofensiv. Am fi avut nevoie de un atacant, un marcator, care să dea multe goluri, n-am avut așa ceva în comparație cu celelalte echipe care au promovat.

Un fost fundaș de la Dinamo și FCSB a găsit punctul nevralgic al „câinilor”: „O sută de jucători în doi ani, nu toți o sută sunt slabi!” +  „Aș alege la fel, voiam să văd cum e la FCSB”

Andrei Marc: „Nu e momentul nici pentru mine, nici pentru Dinamo”

- Ai purtat banderola de căpitan la Dinamo, te-a surprins și pe tine retrogradarea echipei? 
- Sincer, nu mă așteptam niciodată! O surpriză pentru toată lumea. Nu mă așteptam, mai ales că au fost transferuri bune făcute în iarnă. Chiar e teribil când auzi: „Dinamo a retrogradat". Nici dușmanii nu știu cât de bucuroși sunt.

 Voi, la Chiajna, ați fi preferat-o mai degrabă pe Dinamo la baraj în detrimentul Chindiei?
 - Da! Dinamo un adversar mai accesibil. În plus, nu degeaba Chindia a încheiat sezonul înaintea lui Dinamo.

- Dacă ți s-ar ivi ocazia, ai mai juca pentru Dinamo?
 - Da, normal, aș lua în considerare. Dar nu e momentul acum nici pentru mine, nici pentru ei. Dar să fie un proiect bun și curat... Nu 80-100 de jucători schimbați în doi ani, 5 antrenori într-un singur sezon. La Dinamo trebuie să fie ceva curat, să mai plece lumea de pe acolo, sunt mulți care trag echipa în jos. Jucătorii au fost o sută în doi ani, nu toți 100 sunt slabi! Ceva s-a întâmplat acolo, mai ales că aceiași jucători, la alte echipe, evoluează bine mersi. Trebuie dat un refresh la echipă, să ofere șansă tinerilor crescuți în propria academie.

Ceahlăul e la Liga 3, a vrut play-off, dar nu mișcă nimic de trei ani. Florentin Petre e de două luni acolo, încearcă să miște lucrurile. Nu prea sunt bani, resurse, ioc! Ca nemțean, regret că nea Gigi Ștefan nu se mai ocupă de club, de când a plecat, totul s-a dus în jos. Dacă rămânea dânsul, sunt sigur că Piatra Neamț ar fi avut echipă în Liga 1
- Andrei Marc

30 de meciuria adunat Marc în acest ultim sezon pentru Chiajna, marcând un gol

Andrei Marc: „La FCSB, patronul nu are răbdare”

- Sunt mulți microbiști care se întreabă ce caută echipe precum Voluntariul sau Chiajna să emită pretenții pentru Liga 1, în detrimentul cluburilor de tradiție. Ce părere ai? 
- Eu vorbesc de ceea ce știu, la Chiajna. Toți banii la zi, hoteluri de 5 stele în deplasări, prime de nici la Liga 1 nu sunt, erau bonusuri la promovare la Concordia care rivalizau cu cele ale formațiilor de pe podium în prima divizie! Condiții de top, jos pălăria pentru domnul președinte și domnul primar! Fanii pot face diferența, dar, în rest, mai bine cluburi cinstite, la zi, decât cele în insolvență. 

- Cum ți s-a părut aventura la FCSB, în vara lui 201
9? 
- Scurtă! 

- Ai fost tratat corect?
 - Da, oamenii de acolo m-au tratat corect. Patronul nu are răbdare, e normal, el dă banii... Puteam să mă duc în altă parte, aveam mai multe oferte, dar am ales FCSB, de pe o zi pe alta.

La Dinamo am avut doi ani și ceva, la FCSB a fost o perioadă scurtă, nu pot s-o cataloghez ca nimic. M-am grăbit să semnez, am semnat și-am și jucat a doua zi, dar așa e la domnul Becali. Am dansat doar o vară - practic, trei luni -, dar e o experiență ce m-a ajutat în viață. Am văzut și partea în care n-am jucat, am stat, e dureros, însă înveți din toate
- Andrei Marc

2meciuri a jucat moldoveanul pentru FCSB în vara lui 2019

 - Ai mai face aceeași alegere? 
- Aș alege la fel, aș fi vrut să văd cum e.

 - Cine poate învinge CFR Cluj, care a luat cinci campionate la rând?
 - FCSB sau Craiova, dar să vedem. FCSB are jucători tineri, joacă frumos, va crește. Și Craiova arată ceva deosebit ca joc, dar nu fotbalul câștigă campionatele. Titlurile le iau apărările, defensivele. Genul Dan Petrescu.

Suporterii lui Dinamo trebuie să rămână alături de echipă, mai ales că acum au putere de decizie. Și la Rapid au luat echipa din Liga 4, au dus-o până în primul eșalon. Sunt momente grele, dar n-au ce face
-  Andrei Marc

44 de partidea strâns Andrei Marc pentru Dinamo, reușind două goluri și un assist

VIDEO Andrei Marc: „A venit momentul schimbării” + Ce spune despre ratarea promovării

Citește și: 

CFR Cluj a prezentat două transferuri: un fundaș stânga și un mijlocaș la închidere

Edi Iordănescu, luat la rost după înfrângerea din Bosnia: „Să nu mai facă asta! Ce să mai înțeleagă jucătorii?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează