FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andrei, tu știi unde pleci?! Marc se transferă într-un oraș aflat la 50 km de Siria. MAE: ”E o zonă de evitat”

Andrei Marc ajunsese a patra soluție, ultima, pe postul de fundaș central, după Mevlja, Nedelcearu și Mihai Popescu // Foto: Raed Krishan +3   FOTO
Andrei Marc ajunsese a patra soluție, ultima, pe postul de fundaș central, după Mevlja, Nedelcearu și Mihai Popescu // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 29 august 2016 00:00

Marc merge să facă vizita medicală și să semneze cu Șanliurfaspor, din liga secundă turcă, într-un oraș la 50 de kilometri de Siria, într-o zonă de evitat conform MAE.

Andrei Marc pleacă astăzi spre Turcia spre a efectua vizita medicală pentru un transfer la Șanliurfaspor, locul 3 în liga secundă. Dacă totul va fi în regulă, fundașul central de 23 de ani va semna pe trei sezoane cu formația la care era să ajungă Marius Niculae acum doi ani.

"Săgeată" s-a antrenat câteva săptămâni cu otomanii, dar n-a mai rămas. Marc va aduce 200.000 de euro în contul clubului din Ștefan cel Mare. Nefolosit în acest start de sezon, Ioan Andone precizând că nu se află în planurile sale de viitor, Andrei a dorit un transfer definitiv, a exclus unul temporar așa cum ar fi vrut Dinamo, care voia să-l orienteze spre o altă echipă din Liga 1. Astfel, impresarii i-au căutat mai multe formații și, în cele din urmă, a fost aleasă oferta celor de la Șanliurfaspor.

MAE: "Evitați zona!"

Echipa este într-o zonă roșie în ceea ce privește gradul de securitate. Șanliurfa, un oraș de peste 500.000 de locuitori în sud-estul Turciei, este la doar 50 de kilometri de granița cu Siria.

Ministerul Afacerilor Externe al României chiar recomandă pe site-ul instituției evitarea călătoriilor în această zonă! Se menționează clar numele orașului Șanliurfa, printre altele. Pericolul este prea mare.

Însă Marc nu se gândește decât la fotbal. Moldoveanul sosit gratis anul trecut de la Ceahlăul va avea un salariu de trei ori mai mare decât în Ștefan cel Mare, acolo unde câștiga aproape 5.000 de euro pe lună.

"Mă interesează fotbalul"

"Eu mă duc pentru fotbal, doar asta mă interesează! M-am interesat de condiții, de tot ceea ce ține de aspectul sportiv. Sper să fie în regulă, să fiu sănătos și să dau randament! Chiar vorbeam cu Marius Alexe, și el a jucat mai întâi în liga a doua din Turcia, la Karabukspor, mi-a zis că nivelul sportiv e ridicat. Șanliurfa vrea să promoveze în prima divizie, sper să contribui și eu", a comentat Marc.

401.000 refugiaţi sirieni în zonă

Provincia Şanliurfa se află pe primul loc în Turcia la numărul de refugiaţi sirieni găzduiţi. Din totalul de 2,75 milioane de sirieni aflaţi în Turcia, 15% sunt în această zonă, adică 401.000 de oameni.

În iulie, a avut loc chiar un protest în oraş, localnicii fiind nemulţumiţi de numărul prea mare de refugiaţi şi de creşterea infracţionalităţii. Totul a pornit după ce un tânăr a fost înjughiat şi jefuit de un grup de sirieni.

Opt români în Turcia

În prima divizie din Turcia evoluează 8 fotbaliști români. La Karabukspor s-a format o adevărată colonie, cu 5 conaționali de-ai noștri: Alexe, Cristi Tănase, Ionuț Neagu, Găman și Latovlevici. Mai sunt Bogdan Stancu (Gencler), Hora (Konya) și Rusescu (Osmanlispor).

Essombe dat dispărut

În urmă cu o lună, Marcel Essombe s-a despărțit de Dinamo, roș-albii fiind de acord cu eliberarea jucătorului pentru ca acesta să semneze cu azerii de la Qabala, formație calificată în grupele Europa League. "Câinii" urmau să primească și aproximativ o sută de mii de euro.

Doar că atacantul camerunez n-a mai ajuns la formația respectivă! Nici azerii n-au putut lămuri situația, au transmis că încă îl așteaptă pe vârful ce-a fost dorit și de Marius Șumudică la Astra.

"Și eu am avut ofertă din Turcia, de fapt au fost mai multe, însă una era de la Gaziantep, doar că instabilitatea din zonă m-a făcut să evit o plecare acolo"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Am avut momente la începutul acestui an, după un atentat, în care îmi venea să-mi iau familia și să plec din Turcia. Dar mi-am revenit după câteva zile, m-am gândit că dacă e să ți se întâmple ceva, se poate s-o pățești oriunde"
Bogdan Stancu, atacant Genclerbirligi, după 6 ani în Turcia

2goluri și o pasă decisivă are Andrei Marc pentru Dinamo în 44 de meciuri în tricoul alb-roșu

1.000.000 €este cota fundașului conform transfermarkt.de

5meciuri a bifat pe banca de rezerve fundașul în actualul sezon

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
alskar
alskar  •  29 August 2016, 17:09

da' și impresarul ăla, trebuie că-i tare bun și plin de relații. Ori a avut ceva cu băiatul.

injunghiatu
injunghiatu  •  29 August 2016, 15:10
Postat de bakunin pe 29 August 2016, 12:39

Vezi ce fatza are marc? *** :)))))) Ti-aduci aminte cand spunea ca Mutu si Marica nu sunt mari fotbalisti?

Asta era cu vorbele alea de duh? S-a luat si el dupa dinu cu ironiile fine. Oricum n-ai ce sa le ceri la dinamovisti, uita-te la zicu ce-si mai bate joc de conditiile oferite de echipa lui..a uitat zilele cand iesea cu prietena aia lui fotomodel si il pozau ziarele cand manca piure de cartofi, "doar piure de cartofi" :))

babahuda
babahuda  •  29 August 2016, 15:06

intrebarea asta ar trebui sa i-o punet lui STANCIU ..stanciule tu sti unde ai semnat ?acolo unde explodeaza bombe mai mereu ..unde se duce Marc e la distanta de sute de km d eceva ...STANCIU E CHIAR IN CENTRU ACTIUNILOR .. sau voi nu ititi ziarele de at cele ale concurenteti a mai dati stiri copy paste ?Atac cu bombă la Bruxelles.Publicat 08:42 29.08.16

Vezi toate comentariile (59)
Comentează