FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 1-2

Andrei Vochin despre victoria Pandurilor: Respect, Grig!

Grigoraş a reuşit să aplice o înfrîngere neaşteptată Stelei
Grigoraş a reuşit să aplice o înfrîngere neaşteptată Stelei

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2011 23:29

Ştia "amănuntul". Văzuse şi el că singurele înfrîngeri ale Stelei din acest sezon veniseră în faţa unor echipe care cedaseră posesia, se aglomeraseră în propriul teren şi speculaseră pe contraatacuri sau din faze fixe. Oţelul, Astra, Gaz Metan, toate purtau aceste numitoare comune.

Petre Griogoraş vede însă altfel fotbalul. De fapt, îl vede la fel cu cei care au încredere în propria lucrare. Cu tehnicienii care nu-şi pierd busola, ci urmăresc luminiţa călăuzitoare în fiecare clipă a activităţii ei.

"Logica îmi spune acelaşi lucru", l-am auzit, la începutul săptămînii pe Grigoraş. "Dar cum să mă duc eu acum în vestiar şi să le spun băieţilor să joace defensiv? Să se apere în propria jumătate? Cred că ar chema imediat doctorul şi i-ar spune că Mister se simte rău, a păţit ceva. De un an, de cînd sînt aici, ca şi în orice alt loc în care mi-am făcut meseria, am ţinut la acest tip de fotbal deschis, ofensiv. Aşa voi face şi cu Steaua, indiferent de consecinţe. Măcar nu îmi voi face procese de conştiinţă, în cazul în care lucrurile nu ar ieşi bine. Aş şti că am pierdut un meci, nu o filosofie de joc".

Cînd, în minutul 3, Rusescu a deschis scorul pe contraatac, m-am gîndit la riscul lui Grig şi la norocul Stelei de a întîlni ca adversar un antrenor cu un astfel de stil de joc. Apoi, după tot ce s-a întîmplat pînă la sfîrşit, mi-am dat seama că succesul unei idei înseamnă sacrificii. Grig l-a pierdut pe Băcilă, accidentat grotesc de Gardoş, l-a pierdut şi pe Pintilii, suspendat pentru meciul următor, şi-a pierdut şi dreptul de a sta pe bancă etapa viitoare după eliminarea stranie dictată de Kovacs. A cîştigat însă meciul. Dar, peste toate, a cîştigat respectul tuturor.

Statistica meciului:

Steaua - parametru - Pandurii
47% - posesie - 53%
15 - şuturi - 9
6 - şuturi pe poartă - 5
8 - cornere - 4
7 - ocazii - 5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
mamaya
mamaya  •  19 Septembrie 2011, 13:02

si cand a fost la iasi,echipa a jucat fotbal frumos...mm nu l-a vrut pe grigoras? uneori am impresia ca becali e "prostu'satului"...

costibb
costibb  •  19 Septembrie 2011, 12:56

zilele lui levy pe banca tehnica sunt numarate,cred ca meciul cu sportul va fi ultimul,daca nu castiga.

katakuha
katakuha  •  19 Septembrie 2011, 12:49
Postat de digei pe 19 Septembrie 2011, 10:31

Grig nu era bun pentru Steaua ca nu-l vroia MM ! Foarte bine Grig,le-ai aratat arogantilor cine este adevaratul meserias.

Nici un antrenor nu e bun pentru Steaua cat timp are ciobanul atotcunoscator. La ce bun un antrenor toba de fotbal cat timp un oier cu 4 clase iti face saptamanal echipa?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează