FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Aliat pentru Răzvan Burleanu în privința regulii U21: „Federația nu trebuie să cedeze!”

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 15:00 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 15:18

Fostul selecționer Anghel Iordănescu (71 de ani) consideră regula U21 a fi benefică pentru fotbalul românesc.

Regula U21, o reglementare care a provocat numeroase discuții în contradictoriu în fotbalul românesc, este susținută de un nume important.

Fostul selecționer Anghel Iordănescu transmite forului condus de Răzvan Burleanu că nu trebuie să cedeze în fața presiunii pe care cluburile din Liga 1 o aplică. 

Iordănescu prezintă și o variantă de compromis, aceea ca în locul regulii U21 să fie introdusă obligația ca echipele să utilizeze minimum 7 jucători formați în România.

Anghel Iordănescu susține regula U21: „Federația să nu cedeze”

„Eu cred că trebuie să formăm în continuare jucători, să ajutăm jucătorii tineri. Această regulă U21, pe care au blamat-o toți, cred că a scos la iveală, a adus în prim-plan jucători tineri. 

Probabil cluburile noastre sunt împotrivă și vor protesta în continuare vizavi de această regulă, dar Federația nu trebuie să cedeze. 

Federația, dacă vrea să scoată această regulă, să pună automat regula cu 7 jucători formați în campionatul competiția noastră, în campionatul nostru intern. 

Atunci vom forța cluburile să-și facă Academii, să promoveze jucători din curtea proprie sau formați în competiția noastră internă”, a declarat Iordănescu la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport. 

Ce presupune regula U21

În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular. 

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

Ce îi deranjează pe conducătorii de cluburi din Liga 1? Federația vrea ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide. Alt „under” trebuie să evolueze pe toată durata unui joc.

A doua propunere a FRF: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului.

Cluburilor nu le convine niciuna dintre propuneri, ele vor să folosească doar un fotbalist sub 21 de ani. Burleanu le-a transmis reprezentanților Ligii să alcătuiască o delegație din cinci conducători, cu care să poarte negocieri pentru stabilirea noii reguli.

VIDEO. Mircea Bornescu despre regula U21: „Cred că mai degrabă am limita numărul străinilor din Liga 1”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Doi jucători importanți revin la CS U Craiova » Pleacă joi în cantonamentul din Austria

Soarta lui Uhrin, decisă! DDB a făcut lumină după revolta cehului: „Era normal să îngrijoreze”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
marius.bxl
marius.bxl  •  13 Iunie 2021, 15:15

Păi este un campionat pentru jucatori de toate vârstele......ce trebuie băgați cu forta la echipa mare

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  13 Iunie 2021, 00:13

Radoi a distrus U21 si echipa nationala asa ca ce rost mai au aceste reguli cand FRF pune selectioneri semiretarzi !

zica
zica  •  12 Iunie 2021, 17:48

Să citim lotul național unde 21 si sa vedem cati sant din camp i tern si doi sa luam toate schimbările sa vedem cati copii au fost batjocorit si trei pe banii patronilor nu își permite nimeni sa ii oblige sa cheltuie bani de amorul artei fotbalul este o afacere pe bani nu pe experimente

Vezi toate comentariile (6)
Comentează