FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

Ani grei de puşcărie pentru o maşină! » Mărgăritescu şi Munteanu condamnaţi la închisoare

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 23:42

Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi ieri la 3, respectiv 5 ani de închisoare pentru implicarea într-o reţea specializată în furtul autoturismelor de lux


Fotbalul românesc a cunoscut ieri primele condamnări la închisoare cu executare. Nu, nu este vorba de vreunul dintre oamenii implicaţi în "Dosarul transferurilor" sau de arbitrii ale căror stenograme i-au împins pe uşile DNA. Ei sînt nevinovaţi!

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat ieri pe Andrei Mărgăritescu (32 de ani) şi pe Cristi Munteanu (37 de ani), foşti jucători la Dinamo, la 3 ani, respectiv 5 ani de închisoare cu executare pentru tăinuire într-un dosar de furt de maşini de lux. Cei doi au achiziţionat maşini în valoare de 30.000 de euro de la o grupare ce se ocupă cu furtul maşinilor de lux. În aprilie 2011, Mărgăritescu a fost ridicat de pe aeroport de către poliţişti şi dus, cu cătuşele la mîini, în arest, unde a fost ţinut 24 de ore! Decizia nu este definitivă, iar cei doi vor face recurs la Curtea de Apel.

În prezent, "China" evoluează pentru Mioveni şi tocmai ce a fost reprimit la prima echipă, cu şanse de titularizare, iar "Babicu" este vicepreşedinte la Farul Constanţa.

Cum funcţiona reţeaua
Reţeaua avea două moduri de operare. Primul consta în furtul maşinilor direct din parcare. Ulterior seriile maşinii erau şterse imediat de pe caroserie şi de pe motor, astfel autoturismul putea fi scos la vînzare. Cea de-a doua metodă viza maşinile de lux din străinătate, care erau declarate ca fiind furate, apoi erau ascunse, iar proprietarul încasa banii de asigurare şi într-un final hoţii scoteau maşina la vînzare.

"Am dat 32.000 de euro şi fac şi puşcărie!"
Cristi Munteanu e îngrozit că şi-ar putea ispăşi pedeapsa pentru că a plătit un preţ mare pe un autoturism Audi

- Cristi, ce faci?
- Uite m-am trezit, mi-am pus de-o cafea, am deschis televizorul şi m-am trezit cu mine şi cu "China" Mărgăritescu pe toate posturile, inamicii publici numărul 1 şi 2. Incredibil!

- De ce e incredibil? La ce te aşteptai?
- În nici un caz la asta. Adică ăla de la Giurgiu îl omoară pe baschetbalistul american şi ia 5 ani de puşcărie, iar mie mi se dă la fel, deşi eu sînt păgubitul. Am plătit 32.000 de euro cash pe acel Audi, era înmatriculat, nu eu l-am înregistrat, iar acum am pierdut şi banii, şi mă duc şi la răcoare. Un om omoară un altul, dar eu sînt băgat la criminali? Cum vine asta?

- Ce cale de atac vei urma?
- Păi, asta e doar prima instanţă, o să merg mai departe să-mi aflu dreptatea. Deşi nu prea mai am încredere în justiţie. Ce justiţie e asta?! Tu vii cu o maşină la mine, eu o cumpăr la preţul pieţii, nu pe 300 sau pe 3.000 de euro, iar apoi intru la puşcărie din cauza ta. În acest dosar nimeni nu e prejudiciat în afară de mine şi de Mărgăritescu, eu cu 32.000 de euro, ăla cu 28.000 de euro. O să merg pînă în pînzele albe, dar nu e corect ce mi se întîmplă mie. Şi asta se poate întîmpla oricui, fiindcă am fost cumpărător de bună credinţă.


"Am fost şi păcălit, şi condamnat!"
Andrei Mărgăritescu speră ca acest caz să fie doar un vis urît şi să nu mai treacă prin momentele din urmă cu un an, cînd i-au fost puse cătuşele

- Andrei, te aşteptai la această sentinţă?
- Avînd în vedere că eu sînt singurul din acest dosar care nu ştie pe nimeni dintre cei implicaţi, credeam că nu voi primi nimic cu executare. Consider că, dacă judecătorul a dat condamnare la închisoare cu executare tuturor din dosar, trebuia să-mi dea şi mie. Am încredere în justiţie şi cred că mi se va dovedi dreptatea.

- Pari destul de liniştit, nu eşti afectat deloc?
- Sînt liniştit pentru că ştiu că sînt curat, ba, mai mult, am fost un cumpărător de bună-credinţă şi am mai plătit şi o grămadă de bani pe acea maşină. Problema e că îmi afectează imaginea acest caz, am fost arestat atunci 24 de ore cu cătuşe ca un infractor, deşi sînt nevinovat.

- Ţi-e teamă ca nu cumva recursul de la Curtea de Apel să nu schimbe nimic?
- După ce mi s-a întîmplat mie, am ajuns la concluzia că se poate orice, deci sînt pregătit pentru orice! Chiar vreau să mă interesez dacă s-a mai întîmplat ca oameni nevinovaţi să facă puşcărie. Problema e că eu nu am păcălit pe nimeni, ci se pare că m-am păcălit singur!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
kemosabe
kemosabe  •  28 Aprilie 2012, 09:57

la puscarie!!!!cu totii la puscarie!!!!!!!!!!!la puscarieeeeeeeeee!!!!

strauss.
strauss.  •  27 Aprilie 2012, 22:05
Postat de walter_floryna pe 27 Aprilie 2012, 10:58

daca iti fura tie masina nu stiu daca mai spuneai asa

si daca un TZIGAN interlop ANALFABET nenoroceste un amarat pe o trecere de pietoni si ia o banala amenda.....TI SE PARE JUST???? ..... astea-s legile plm-ele in tzara fraierilor ....la noi se poate orice daca ai influienta si corupi un l.a.b.a.g.iu de procuror cu vreo shtoarfa ordinara sau ceva malai.......

alexpintea
alexpintea  •  27 Aprilie 2012, 13:26
Postat de walter_floryna pe 27 Aprilie 2012, 10:58

daca iti fura tie masina nu stiu daca mai spuneai asa

poi ei au furat masina ? sa fim seriosi

Vezi toate comentariile (24)
Comentează