FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Aniversare neagră pentru Ştiinţa » 63 de ani de la înfiinţare, 6 săptămîni de la "desfiinţare"

Din peluzele
Din peluzele "Centralului" au răsărit arbuştii

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 21:48

Pe Ştiinţa, împlinirea a 63 de ani de la înfiinţare o prinde într-un moment în care nu mai există în fotbal. "Rămîne o zi specială pentru toţi oltenii, dar şi cea mai tristă. Zilele trecute am fost la bibliotecă, am vrut să găsesc în arhivă primul meci din istoria echipei...", spune Adrian Mititelu, patron peste o grupare care la o lună şi jumătate de cînd a fost dezafiliată de Federaţie a pierdut gratis 39 de fotbalişti!


În Bănie, e din ce în ce mai rău. Tribunele arenei lui Oblemenco, Balaci, Crişan şi Compania se degradează pe zi ce trece. În lipsa fotbaliştilor şi a suporterilor, buruienile au pus stăpînire pe fostul "Central". "Stăm cu parul în mînă să ne păzim de hoţi. Doar ce-am alergat nişte ţigani zilele trecute pe la tribuna oficială", au povestit paznicii de la stadion.

După ce fotbaliştii de la prima echipă şi-au rezolvat alte destinaţii, Universitatea şi-a pierdut deunăzi şi o mare parte dintre cei mai talentaţi juniori. Oameni din anturajul clubului susţin că preşedintele echipei din momentul dezafilierii, Marcel Iancu, l-ar fi păcălit pe Mititelu şi i-ar fi dus pe puştii născuţi în '94 la o grupare din Liga a 4-a, Victoria Celaru. "Pentru mine, asta e acum o problemă minoră", a comentat informaţia finanţatorul oltean.

"Îi anunţ pe suporteri că din această lună va începe seria proceselor în instanţele civile. Sînt sigur că ne vom găsi dreptatea!"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

Vrea să "îngheţe" jucătorii
Mititelu nu şi-a pierdut speranţa că îşi va recupera fotbaliştii şi a depus în aceste zile o acţiune în instanţă prin care urmăreşte punerea unui sechestru judiciar pe drepturile federative ale jucătorilor. "Practic, prin acest sechestru cluburile care i-au luat pe Florin Costea, Prepeliţă şi restul nu vor putea să-i transfere pe aceştia. Jucătorii rămîn pe loc pînă la soluţionarea procesului. Atunci, dacă vom avea cîştig de cauză, jucătorii vor fi obligaţi să revină la Craiova", a explicat patronul craiovean.

Craiova, repere istorice:
»» 5 septembrie 1948 - data înfiinţării;
»» 8 septembrie 1948 - primul meci oficial, în Divizia C - Regională: UNSR Craiova (primul nume al echipei) - CFR Filiaşi 3-6. Alte denumiri ale echipei: CSU Craiova (1949-1950),
Ştiinţa Craiova (1950-1966), Universitatea Craiova (din 1966);
»» 1963-1964 - Craiova cîştigă Divizia B şi promovează în premieră în "A";
»» 1966-1967 - Ion Oblemenco ajunge la Ştiinţa şi devine din primul sezon golgeterul României;
»» 29 octombrie 1967 - este inaugurată arena "Central";
»» 1973-1974 - alb-albaştrii cuceresc primul din cele patru titluri ale clubului după ce-au ocupat prima poziţie de la începutul şi pînă la finalul sezonului;
»» Sezonul 1982-1983 - cel mai bun sezon din istorie, Craiova-Maxima reuşind să ajungă pînă în semifinalele Cupei UEFA, performanţă neatinsă pînă atunci de vreo echipă de la noi;
»» 2004-2005 - oltenii retrogradează în premieră;
»» 21 mai 2011 - înfrîngerea cu Gaz Metan (1-2) trimite oficial Ştiinţa în "B";
»» 20 iulie 2011 - Universitatea e dezafiliată provizoriu de Comitetul Executiv al FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
grande.balaci
grande.balaci  •  05 Septembrie 2011, 13:50

aniversare sau nu, ne intereseaza viitorul acestei echipe!!!alo.....tzigane esti iar in fotoliul de primar si nu faci nimic pt oras!

red77
red77  •  05 Septembrie 2011, 13:33

ce pom e ala?

ursuu_vesnic_albalbastru
ursuu_vesnic_albalbastru  •  05 Septembrie 2011, 10:05

iti place domn PITURCA cum arata stadionul acum,nu ti-a placut cind aveai 30.000 de oameni in tribuna poate iti place acum cum arata balariile,imputit de om ce esti,acum nu as vrea decit sa ti-o iei de la FRANTA sa va dea aia vreo 4-5 sa vada lumea ce antrenor esti.Oricum tu stai linistit ca esti acolo cu gasca ta care a distrus CRAIOVA si nu are cum sa ti se intimple ceva

Vezi toate comentariile (13)
Comentează