FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Antologic: cînd presa devine şef de galerie » Coman şi Cînu, duşmanii lui Porumboiu şi ai poporului din Vaslui

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 februarie 2013 11:30

Ziarul Vremea Nouă din Vaslui i-a "înfierat" pe Coman şi pe Cînu, cărora le reproşează că nu pleacă de la echipă preferînd să stea "cu mîna-ntinsă, cerşind de la club"

Portarul Dani Coman (32 de ani) şi fundaşul Gabriel Cînu (31 de ani) nu mai sînt doriţi la FC Vaslui şi au fost lăsaţi acasă pentru a se pregăti singuri, în timp ce echipa se află în cantonament, în Spania. Amîndoi mai au contract pînă la finalul sezonului şi refuză să-şi rezilieze angajamentele. În aceste condiţii, Adrian Porumboiu e obligat să le achite ratele lunare. Pentru a nu fi amendaţi şi pentru a-şi încasa toţi banii, jucătorii se antrenează singuri la stadion, zi de zi. Ziarul local "Vremea nouă" a scris două materiale, pe 25 ianuarie şi 28 ianuarie, intitulate "Atîrnătorii", respectiv "Tupeul trîntorilor", în care i-a criticat pe fotbalişti aşa cum nici măcar site-ul oficial al clubului sau cel mai fanatic suporter n-ar face-o! Iată cîteva pasaje:

"Cînu şi Coman nu mai sînt doriţi la Vaslui, dar preferă să stea cu mîna întinsă, cerşind cu neruşinare bani de la club. Deşi au fost înştiinţaţi că pot pleca liberi de contract, preferă să se antreneze singuri în loc să-şi caute echipă. Aşteaptă ca nişte «atîrnători» banii ce li se cuvin din contract (sume destul de generoase)"

"Invităm toţi vasluienii să-i vadă pe cei doi cum, zilnic, de la ora 10:00, stau cu mîna întinsă. Schema lor e simplă şi golănească. Simulează un antrenament şi asteaptă salariul consistent pînă în vară, cînd le expiră contractul. Ei visează ca din patru «sprinturi» şi trei flotări să facă sute de mii de euro, ca şi cum la Vaslui ar fi sat fără cîini".

"Coman a venit la Vaslui să se pensioneze şi nici într-un caz să tragă pentru un parcurs bun al echipei în Europa"

"Alt atîrnător, Gabriel Cînu, are şi el o poveste asemănătoare. Deşi este la Vaslui de patru sezoane, a fost mai mult accidentat. În tur, a jucat 31 de minute, în campionatul trecut nici un meci"

"Ca nişte veritabili mercenari, aceştia au pus ochii pe banii lui Porumboiu"

"Dacă ar avea caracter şi ar fi fotbalişti adevăraţi, aceştia şi-ar fi căutat echipă şi n-ar sta cu mîna întinsă la Vaslui, ca nişte adevăraţi cerşetori"

"Antrenamentele sînt de tot rîsul. Fac alergări a lehamite, iar cînd vine vorba de antrenamentul în sala de forţă, culmea, sînt foarte vioi. Întrebaţi de ce, fostul portar al Rapidului dă un răspuns greu de digerat de oficialii clubului: «Fac muşchi ca să pot căra banii pe care îi voi lua de la Porumboiu!». Cu acest gen de atitudine, Coman nu mai are nici o şansă să se reabiliteze în ochii finanţatorului şi demonstrează clar că este venit la «japcă»".

După apariţia primului material, Coman şi Cînu şi-au angajat un avocat şi au demarat trimiterea în judecată a ziarului. Revoltaţi, jurnaliştii locali au replicat trei zile mai tîrziu, printr-un nou material la adresa celor doi.

"Încă de la începutul anului, cei doi au semnat cu avocatul Ştefan Justin un contract de reprezentare. De atunci ei şi-au pus în cap să jecmănească clubul. Ziarul Vremea Nouă a dezvăluit planul diabolic al celor doi jucători, iar ei au reacţionat dîndu-ne în judecată şi cerînd daune morale de 300.000 de euro"

"Venit la «Ţărănoaia», Coman crede că aici s-a răsturnat carul cu proşti. Pentru ultimul material apărut în presă, Gabriel Cînu şi portarul Coman cer daune... plus sutele de mii de euro de la clubul unde nu mai joacă ar fi o afacere excelentă. Asta în condiţiile în care mii de oameni din acest judeţ lucrează pentru 150 sau 200 de euro pe lună, iar fotbaliştii veniţi de la Bucureşti se scaldă în bani"

"Ceea ce uită avocatul în cauză e faptul că ziarul nostru nu afectează imaginea sau demnitatea cuiva, ci prezintă lucrurile aşa cum sînt"

"Iată ce spune un suporter, care doreşte să fie anonim şi care ne-a sunat la redactie pentru a pune public următoarele întrebări celor doi fotbalişti: «Domnule Coman, jucăm cumva în Champions League şi nu ştim noi, de faceţi atîta scandal? De ce aţi luat golurile acelea penibile şi acum ne chinuim în campionat?... Ştiţi că sînt bătrîni care din pensia lor amărîtă îşi rup sute de lei pe an pentru a lua bilete şi vin la stadion, unde dumneavoastră nu aţi făcut mare lucru?...». O părere a unui om simplu..."

250.000 de euro e salariul stagional al lui Coman. Contractul anual al lui Cînu e de 180.000 E

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
gazistu
gazistu  •  04 Februarie 2013, 21:18

unde iei tu 25.000 euro / luna si 18.000/ luna asa dea moaca? sa fim seriosi ... bravo lor ca au asa salarii, nu e prost cine cere ci cine da, PARE RAU DE CLUB DAR DACA EI NU VOR, NUI POATE DA AFAR DECAT DACA LE RUPE CONTRACTUL, DAR ALA E CRED CA MULT MAI SCUMP...FARA ACORDUL LOR. ASA CA ISI IAU LEAFA PE NIMIK, CHIAR DACAI TRIMITE LA ECHIPA 2-3-4A :|

birjovanu
birjovanu  •  04 Februarie 2013, 18:15

dar daca are contract nu trebuie respectat?Cine ia adus la Vaslui,cine lea dat salariul asta,cine pe cine a pacalit?eu cred ca e bine ca toti patronii de cluburi sa respecte contractul si sa nu mai trimita jucatori la echipa a doua sau sa nu ii ia in cantonamente,cand ia adus a fost bine ,acum nu stiu cum sa scape de ei?Bravo lor,asa trebuie facut si cu patronii unde lucrati,ai semnat un contract,sa-l respecte,nu cand li se scoala lor te da afara

xhthu
xhthu  •  04 Februarie 2013, 15:07

daca exista asa un articol,tot ce merita remarcat din asta e ca exista jurnalisti mai fomisti si mai prosti chiar si decat gsp

Vezi toate comentariile (20)
Comentează