FOTBAL  »  Superliga  »  PODIUM

ANALIZĂ GSP Explicație pentru podimul din Liga 1 » Ce avantaj au CFR Cluj, Farul și Rapid față de FCSB și CSU Craiova

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 08:53 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 09:03

Podiumul Ligii 1 e al granzilor care merg și acum pe mâna antrenorilor cu care au plecat la drum: Farul, CFR și Rapid. Pe FCSB și CSU Craiova, cu câte două schimbări în 2022-2023, instabilitatea băncilor le-a aruncat „în decor”.

Triumful Farului în fața FCSB-ului (3-2) este și o victorie a stabilității băncii tehnice. De altfel, configurația play-off-ului din acest moment al Ligii 1 arată clar cum stau lucrurile. 

Cine a ținut de antrenorul cu care a plecat la drum, Farul, CFR, Rapid, e pe podium. Cine și-a făcut un obicei din a schimba, vezi FCSB și Universitatea Craiova, se află „în decor".

„Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe
LEGE NOUĂ
„Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe

Hagi e și patron la Farul, într-adevăr. Dar în primul rând este un antrenor de top. Ceea ce nu e cazul cu Gigi Becali, care decide în timpul jocurilor fără să le fi pregătit el însuși. Proprietarul FCSB a început cu Petrea pe bancă, a continuat cu Dică, iar acum merge pe mâna lui Pintilii. Trei antrenori, de fapt doi și un aspirant, trei viziuni.

La atâtea schimbări, într-un timp relativ scurt, e greu ca jucătorii, oricât de talentați ar fi, să se plieze rapid și bine pe filosofia fiecăruia. Brambureala halucinantă din prelungirile meciului cu Farul, când FCSB a încasat golurile doi și trei, e cât se poate de sugestivă în acest sens.

Și Craiova este, în bună măsură, o victimă a schimbărilor dese operate de patron la nivelul băncii tehnice. Ca și Becali, Mihai Rotaru a făcut deja două. Deși îl voia pe Mirel Rădoi, n-a reușit să rezolve în timp util și, în vară, l-a instalat în pripă pe Laszlo Balint. N-a crezut în el, nici rezultatele n-au ajutat, așa că, după numai 7 partide, l-a adus, în sfârșit, pe fostul selecționer al României!

Numai că „mariajul" cu Rădoi s-a dovedit un fiasco. În decembrie, acesta a aruncat singur mănușa și l-a pus pe Rotaru în situația de a-i căuta înlocuitor. A venit Neagoe, însă până se va vedea cu adevărat mâna lui e nevoie de timp.

La Farul, la CFR și la Rapid, în schimb, nu există o asemenea problemă. Gică Hagi deține controlul total într-un club marcă proprie, Dan Petrescu e o adevărată instituție în Gruia, Adi Mutu se bucură de înțelepciunea unor conducători care i-au dat mână liberă să-și facă treaba așa cum crede de cuviință. Podiumul este al lor.

12 înlocuiride antrenor s-au făcut în Liga 1 până acum. Cele mai multe, 3, CS Mioveni. Urmează FCSB, CSU Craiova și U Cluj, câte două

7cluburi merg mai departe pe mâna antrenorilor cu care au plecat la drum în acest sezon: Farul (Hagi), CFR (D. Petrescu), Rapid (Mutu), Sepsi (Bergodi), Petrolul (N. Constantin), FC Voluntari (L. Ciobotariu) și Hermannstadt (Măldărășanu)

VIDEO Răzvan Burleanu, despre scandalul licențelor: „Este necesar să ai licența PRO pentru a antrena în Superligă”

Citește și: 

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

S-a pronunțat! Becali a anunțat ce se întâmplă cu Dawa, după evoluția catastrofală cu Farul

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  01 Februarie 2023, 09:51
Postat de albalbastru72 pe 31 Ianuarie 2023, 13:17

Nu prea ai dreptate,nu e ca si cum intre podium si locurile 4-5 ar gi o prapastie,e vorba de un minuscul punct care la injumatatire dispare,nu sta deloc in picioare analiza ta,un alt articol scris la alibi domnul Botezatu.Fa-ti doliul si treci mai departe,urmeaza meciul cu Clujul,sa vezi ce va umfla aia.

Probabil tactica Clujului va fi pentru un egal atat cu Fcsb cat si cu CSU

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  01 Februarie 2023, 09:50
Postat de Hcm27 pe 31 Ianuarie 2023, 17:44

Ma,ați greșit!Cum puteți spune ca FCSB a schimbat doi antrenori in 2023.Poate doi antrenori secunzi,ca are manager suprem din 2010,pe Gigel Becali.Reveniti-va!

A fost si la inchisoare, iar atunci nu putea , nu avea chef de fotbal. Avea antrenori si faceau treaba. Acum ii place lui sa se implice, noroc ca e sexagenar , ca s-ar baga la joc, sa dea el penalty-urile

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  01 Februarie 2023, 09:47
Postat de ionescugeorge77 pe 31 Ianuarie 2023, 17:52

D-le Aurel Botezatu cine ti sugereaza aceste subiecte de articol ?...le inventezi singur ?Cu LB s a facut o gresala nu trebuia indepartat asa repede ...dar Radoi a plecat el singur din pricina rezultatelor am avut 2-0 cu Rapid si am terminat egal ...la arges am pierdut ...cu aia din liga 3 iar egal ...a plecat el ...iar cu fcsb acolo este un caz aparte ...oamenii aceia pot sa revina oricand ...se bat cu noi la campionat ...

Eu zic ca totul depinde de urmatoarele doua etape. Sunt meciuri importante care fie strâng clasamentul, fie se detaseaza cele din doua din fațā.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează