FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Antrenorul lui Bursaspor laudă Steaua şi pe Bănel: "Aţi fi în primele cinci din Turcia!"

Ertugrul a acceptat să discute în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor despre echipa lui Ronny Levy
Ertugrul a acceptat să discute în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor despre echipa lui Ronny Levy

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 12 iulie 2011 21:42

Ertugrul Saglam, unul dintre tinerii antrenori cel mai bine cotaţi din Europa, crede că roş-albaştrii sînt de nivelul lui Bursaspor, dar sub Galata, Fenerbahce şi Beşiktaş, din cauza diferenţelor financiare


Salgam Ertugrul e unul dintre cei mai la modă tehnicieni din Turcia. A cîştigat campionatul cu Bursa în 2010, o performanţă istorică pentru echipa pe care a pregătit-o în trecut şi Hagi. Tehnicianul de 41 ani e un fel de Dan Petrescu al turcilor. Cu o echipă mică a reuşit două sezoane extraordinare: după titlul luat în primul an pe banca Bursei, sezonul trecut a terminat pe trei şi, ca şi Steaua, va juca în Europa League.

El a fost votat recent în primii 20 cei mai promiţători antrenori ai Europei în revista Champions.

- Mister Ertugrul, cum vi s-a părut Steaua în amicalul contra echipei dumneavoastră?
- Steaua e o echipă foarte bună, de aceea am şi acceptat să jucăm un meci de pregătire contra ei. S-a simţit că românii au un plus de pregătire faţă de noi, deoarece echipa mea era la primul test al verii şi asta a fost evident în joc, ei au cîştigat majoritatea duelurilor. Nu o spun ca pe o scuză şi de aceea eu recunosc că Steaua merita să cîştige meciul de duminică. Noi am greşit mult.

- V-a plăcut ceva în mod deosebit la Steaua?
- Am văzut că au o posesie bună şi de aceea ne-au incomodat în multe momente. Beneficiază de fotbalişti tehnici, capabili să paseze cu uşurinţă, e greu să faci presing în faţa steliştilor.

Nicoliţă, geamănul lui Tatu
- Aţi remarcat vreun jucător anume de la Steaua?
- Mi-a plăcut căpitanul.

- Nicoliţă!
- Da, a alergat foarte mult. (Îl vede pe Tatu în apropiere: "Uite-l pe Nicoliţă!")

- Nu, acela este brazilianul Tatu.
- (Se amuză de confuzia pe care a făcut-o) Seamănă foarte bine! Incredibilă asemănarea! Ambii sînt jucători foarte buni, puternici fizic.

- Nicoliţă e dorit de Samsunspor!
- Aaa, da? Cît costă? Cîţi ani are?

- Are 26 de ani şi patronul cere 700.000 de euro ca să-l lase să plece.
- Merită banii, clar! E un fotbalist foarte bun, cred că s-ar potrivi la Samsun. Am pregătit şi eu echipa de acolo, chiar i-am promovat în prima ligă acum cîţiva ani. Ştiu clubul, anul acesta are ambiţii serioase. Nicoliţă n-ar greşi dacă ar semna cu Samsun.

- Nu v-ar interesa şi pe dumneavoastră Bănel?
- Am deja jucători buni pe acel post, deci discuţia se încheie aici. Nu pot să aduc jucători decît dacă am nevoie de ei să acopere anumite poziţii din echipă.

Ar fi fruntaşă în Superlig
- Pe ce loc credeţi că ar termina Steaua dacă ar juca în prima ligă din Turcia?
- Hmm... Ar trebui să-i mai văd şi în alte partide ca să vă spun exact, dar cred că după ce au arătat contra noastră s-ar bate la primele poziţii.

- Evitaţi un pronostic mai concret.
- Nu, nu ţin s-o laud pe Steaua! Uite, ca să restrîng estimarea pe care am făcut-o, spun că Steaua ar fi de primele cinci locuri şi în Turcia, aşa cum e şi în România.

- Cu şanse la titlu?
- Dacă Bursa a reuşit, înseamnă că oricine poate, nu? (Rîde). Acolo sînt trei echipe care investesc enorm: Fenerbache, Beşiktaş şi Galatasaray. În mod normal, titlul e luat de una dintre ele, dar uneori, destul de rar, mai cîştigă şi cei mici. A fost cazul nostru în urmă cu două sezoane.

- V-aţi putea reîntîlni cu Steaua, în Europa League. V-ar plăcea?
- Ştiu că vor evolua în Europa League în sezonul viitor. Sincer, nu mi-aş dori să mă întîlnesc cu ei, prefer să am parte de adversare slabe. Sau poate doar să-mi iau revanşa pentru înfrîngerea din Austria.

Ertugrul Saglam (41 de ani)
- A antrenat patru echipe în carieră: Samsun, Kayseri, Beşiktaş şi Bursa. Cu ultima a fost campion în 2010
- Ca jucător, a fost atacant şi a marcat 169 de goluri în prima ligă din Turcia, pentru Samsun şi pentru Beşiktaş. La "naţională" a înregistrat 11 goluri în 30 de selecţii

Tricoul amintire pentru fiu
Ertugrul Saglam a vrut să rămînă cu o amintire după meciul cu roş-albaştrii. El i-a transmis lui Giani Kiriţă că ar vrea un tricou cu Steaua pentru băiatul său. Oficialii stelişti i-au îndeplinit dorinţa şi i-au oferit la final cadoul cerut.

Bute ţine cu Oţelul!
Supercupa Oţelul-Steaua va fi urmărită din tribunele stadionului din Piatra Neamţ de Lucian Bute, care va da şi lovitura de începere a partidei. "Le voi ţine pumnii gălăţenilor contra steliştilor. Sper ca Oţelul să cîştige trofeul!", a declarat campionul mondial de box. Bute e originar din localitatea Pechea, din judeţul Galaţi.

Iordănescu luptă pentru Ghencea
Există un om care tot nu crede că Steaua se va muta din Ghencea. Anghel Iordănescu nu acceptă nici în ruptul capului scenariul pus la cale de Becali: "Am mai avut discuţii şi cu Gigi, şi cu ministrul Oprea. Vă spun că nu se poate ca Steaua să se mute! Locul acestei echipe e în Ghencea! Ministrul îşi doreşte şi el enorm să păstreze Steaua acolo!". "E mai ieftin cu un milion de euro dacă plec!", a răspuns Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
verdele
verdele  •  13 Iulie 2011, 13:02
Postat de alpin pe 13 Iulie 2011, 12:16

Probabil s-a referit la primele 5 cluburi corupte!!! Dar, la Gigi fiind mai mare gura decat putirinta, greu ar prinde locul 5 la CORUPTIE in Turcia. Turcii au experienta mult mai mare!

...nu!........era vorba de primele 5 locuri de la haltere cu maner!!!!!!!!!!!!.........sau popice sudate??????????

alpin
alpin  •  13 Iulie 2011, 12:16

Probabil s-a referit la primele 5 cluburi corupte!!! Dar, la Gigi fiind mai mare gura decat putirinta, greu ar prinde locul 5 la CORUPTIE in Turcia. Turcii au experienta mult mai mare!

cili54
cili54  •  13 Iulie 2011, 10:54
Postat de steaua...ucl pe 13 Iulie 2011, 08:57

noi un loc de EL prindem sigur in fiecare an pe cand voi nu stiu daca o sa mai jucati vreodata in liga 1 ...in liga a 2-a sunt echipe mai bune ca voi....uita-te mai intai la echipa ta si apoi vorbeste despre alta

Echipa mea de suflet este Valcea,eu am spus de Steaua ca la lotul pe care il are se va chinui si anul acesta sa prinda un loc de E.L.In rest numai bine.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează