FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / DIN LUBIN (POLONIA) JUSTIN GAFIUC SI MIHAI STETCU (FOTO)

Antrenorul lui Zaglebie mai are citeva semne de intrebare pentru primul "11"

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iulie 2007 00:00

Antrenorul lui Zaglebie mai are citeva semne de intrebare pentru primul "11": Rui Miguel sau Lobodzinki mijlocas dreapta, Chalbinski sau Nunes in atac. Ultimele meciuri amicale si antrenamentele din cursul saptaminii au conturat destul de clar formula pe care Zaglebie va miza probabil si la primul meci cu Steaua. Este un clasic 4-4-2, pe care, in functie de situatie, antrenorul Cszezlaw Michniewicz il ghidoneaza catre un 4-1-4-1 sau 4-3-2-1. "Imi aleg de obicei jucatorii care intra pe teren dupa adaptabilitatea la posibilele schimbari de tactica. E foarte important sa stii ca un fotbalist e la fel de eficient, chiar daca incepi jocul cu o idee, dar pe parcurs plusezi cu altceva", spune tehnicianul trupei din Lubin.

Portar
Vaclavik pare sa fie numarul unu. Titularul postului si sezonul trecut, goal-keeperul in virsta de 31 de ani ramine favorit pentru primul "11", chiar daca Zaglebie l-a adus in aceasta vara si pe Alexander Ptak de la Dyskobolia, club cu care jucatorul a cistigat in mai Cupa Poloniei. Inalt, 1,87 m, Vaclavik e redutabil la mingile aeriene, dar destul de fragil la baloanele jucate pe jos.

Fundasi
Compartimentul care ofera cea mai sigura componenta la momentul actual: G. Bartczak - Stasiak - Arboleda - Tiago. Fundasul dreapta nu e un as pe faza ofensiva, in timp ce, pe stinga, portughezul Tiago Gomes se anunta o piatra foarte tare. Abia venit la echipa, de la Benfica, lusitanul a devenit rapid titular incontestabil la Lubin. Stasiak e un pericol iminent la cornere, la care urca frecvent, in timp ce columbianul Arboleda arata extrem de puternic, dar e destul de rudimentar. O piine de mincat in zona lui!

Mijlocasi
Rui Miguel sau Lobodzinski pe flancul drept? Aceasta e marea intrebare pentru antrenorul Michniewicz. Lusitanul a fost folosit mai mult in amicale, dar Lobodzinski, devenit titular in "nationala" lesilor, nu ia in calcul varianta de a fi rezerva la club. Este usor accidentat in momentul de fata, dar, cind va fi recuperat, va oferi o problema vitala de alegere tehnicianului lui Zaglebie. In rest, tripleta M. Bartczak - Iwanski - Golinski n-are cum sa fie modificata decit in situatii de forta majora. M. Bartczak e la inchidere, iar "piticul" Iwanski (1,71 m) va fi probabil noul capitan al campioanei.

Atacanti
In fata, exista pilonul Wlodarczik, in jurul caruia se jongleaza cu dublurile din ofensiva. In mod normal, Chalbinski, al doilea golgeter al Poloniei sezonul trecut, este in primul "11", dar brazilianul Andre Nunes, un bolid in genul lui Camataru in zilele de glorie, emite deja pretentii la titularizare. Deocamdata, este doar prima rezerva pentru atac.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează