FOTBAL  »  Superliga  »  GOLGETERI

Anul stranierilor: Wesley şi Hamza, cei mai buni marcatori în Liga 1 în 2012!

Wesley a marcat unicul gol al meciului dintre Steaua şi FC Vaslui din ultima etapă.
Wesley a marcat unicul gol al meciului dintre Steaua şi FC Vaslui din ultima etapă.

Articol de , - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 19:27

Faptul că Wesley este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1 nu mai este un secret pentru nimeni. Brazilianul a reuşit să marcheze în meciul cu Steaua cel de-al nouălea său gol din acest an şi s-a distanţat şi în fruntea clasamentului golgeterilor.

Atacantul Vasluiului a reuşit să îşi păstreze evoluţiile constante din turul campionatului. Dacă în prima parte a sezonului a punctat de 13 ori, în acest an Wesley a reuşit să îşi ajute echipa cu încă nouă goluri.

Brazilianul ocupă prima treaptă în topul celor mai buni atacanţi din 2012 în Liga 1. În urma sa se află Hamza, jucător care a marcat de şapte ori pentru Petrolul în acest an. Pe locul trei sînt clasaţi trei jucători cu cinci goluri: Grozav, Didi şi Golubovici.

În clasamentul general, Wesley (22 goluri) este urmat de Niculae (18), Rusescu şi Dănciulescu (fiecare cîte 11).

Etapă cu peste 30 de goluri
În ultima etapă s-au marcat 31 de goluri, doar o etapă din acest sezon fiind mai spectaculoasă decît cea recent încheiată. Este vorba despre cea de-a noua, în care s-au marcat 32 de goluri. Steaua e singura echipă care nu a marcat în ultima rundă. În rest, toate celelalte 17 echipe au marcat cel puţin un gol.

Din cele 31 de goluri, 15 au fost marcate de jucători străini. Un alt detaliu interesant este că în aceast etapă s-au marcat cele mai multe goluri cu capul: 12 astfel de reuşite.

210  goluri au marcat stranierii din Liga 1 (36,6% din total), în contul lor mai figurând şi 6 autogoluri

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
van_daame
van_daame  •  24 Aprilie 2012, 19:27

La cat e de slab campionatul nostru, un jucator precum Wesley, daca ar fi cu 4-5 ani mai tanar ar egala probabil recorduri gen Messi si Ronaldo in Spania.. Dar au trecut anii si peste el si nici 22 de goluri nu sunt putine :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close