FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”

Fotografie recentă cu Benone Lazăr / Sursă foto: bitpress.ro
Fotografie recentă cu Benone Lazăr / Sursă foto: bitpress.ro

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 00:00 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 18:49

Benone Lazăr, fostul patron de la Internațional Curtea de Argeș, prim divizionară a României în sezonul 2009-2010, a rememorat scurta, dar cuprinzătoarea sa experiență în fotbal, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. Afaceristul n-a zăbovit mult în fenomen, s-a retras acum mai bine de 10 ani și și-a văzut de propriul business în transporturi.

„Sunt un om dintr-o bucată. Unii cred că am ceva la cap, dar eu bag bani în fotbal pentru că nu am ce face cu ei”, spunea Benone Lazăr, emfatic, în vara lui 2009

Era perioada în care Internațional pornea la drum în primul și singurul său an pe prima scenă. Fotbalul românesc tocmai ce se alesese, măcar declarativ, cu o nouă „mână spartă”.

Benone Lazăr, „spovedanie” pe GSP.ro: „Am văzut că nu era lumea mea. Plus că m-am speriat când l-au arestat pe Penescu”

Aproape 15 ani mai târziu, Benone Lazăr filtrează lucrurile cu mult mai multă prudență. La conducerea unei companii de transporturi cu afaceri de 42 de milioane de euro în 2021, Lazăr explică, într-un interviu rar, ce l-a determinat să iasă din fotbal și cu ce pagubă s-a ales.

„Mă uit și eu la televizor, fotbalul românesc e mult mai slab ca înainte, ca pe timpul meu, ca pe timpul nostru. 

Eu am văzut că nu e de mine, nu era lumea mea, eu eram cu business-ul meu, cu multinaționalele mele, o mentalitate total diferită.

Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”
Benone Lazăr, în dreapta, lângă Fane Stoica / Sursă foto: Arhivă GSP

Am deprins de-a lungul timpului pragmatismul, profesionalismul... M-am speriat când l-au arestat pe Penescu, am zis: «Doamne ferește!» Așa că m-am hotărât să mă retrag”, a rememorat Benone Lazăr, 63 de ani, în dialog cu GSP.

Una dintre școlile legendare de fotbal ale României promite să „producă” din nou: „A venit momentul ca echipele din țară să se teamă de noi!”. Dar părinții acuză selecții făcute pe pile!
JUNIORI
Una dintre școlile legendare de fotbal ale României promite să „producă” din nou: „A venit momentul ca echipele din țară să se teamă de noi!”. Dar părinții acuză selecții făcute pe pile!

Benone Lazăr: „Am pierdut 2,5 milioane de euro în fotbal”

Internaționalul lui Benone Lazăr n-a avut viață lungă în Liga 1. Chiar dacă echipa nu retrogradase la finalul sezonului respectiv, ba chiar terminase pe un onorabil loc 12, Lazăr a decis să-și ia „jucăriile” și să retragă clubul din Liga 1. Pandurii Târgu Jiu a preluat locul argeșenilor, precum și lotul de jucători. Din care făceau parte, printre alții, Chiricheș, Pintilii, Băcilă, Viera, Gabi Matei.

„Am pierdut și eu circa... Două milioane, două milioane și jumătate de euro. N-am pierdut ca alții, n-am pierdut cum zice Copos, că ăla se vaită... 

Eu, în mintea eram naiv, ziceam: «Vă dați seama, dacă am atâția jucători o să-i fac mari...».

Am făcut echipă, am stat un an în «C», 2007-2008, am venit în «B», în 2008-2009, și în 2009-2010 în «A». Am adunat experiențe de viață, de la Mititelu până la Porumboiu... Am avut contacte cu ei și voit și nevoit. Cu toată floarea, de la nea Mitică până la Mircea Sandu, Kassai”, a povestit afaceristul.

Țin minte că a venit Borcea cu vrăjeală la mine, voia să i-l dau lui pe Răduț, că-mi dă vreo 2-3-4 fotbaliști și mai îmi dă și 200.000 de euro. M-a sunat, a insistat, m-a dus și am vorbit cu el, mă sunase și Dinu Vamă...

- Benone Lazăr, fost patron Internațional Curtea de Argeș

Benone Lazăr: „Pe Nistor l-am adus de pe maidan”

Benone Lazăr se laudă că a avut fler la fotbaliști și antrenori și rememorează cum l-a transferat pe Dan Nistor, fotbalistul devenit peste ani una dintre gleznele fine ale campionatului.

„M-am priceput la fotbaliști. Fotbaliștii sunt tot oameni, să știți, și există treaba aceea angajat-angajator.Eu am experiență cu ai mei, am peste 850 de angajați în portofoliu. 

Nu eram eu un mare specialist în fotbal, dar îi simți, îi vezi, mai aduci de la unul ceva, mai iei de la altul altceva. Pe Nistor l-am luat de pe maidan, de pe acolo, de la Rucăr. El n-are juniorat. Pe Nistor am dat 10 mingi și un set de tricouri”.

Întrebați-l pe Ionuț Badea ce părere are despre mine, că vă spune! Eu am făcut și jucători, și antrenori!

- Benone Lazăr

Benone Lazăr, de meserie tinichigiu

Tot în 2009, în perioada de apogeu a clubului său, Benone Lazăr mărturisea pentru Evenimentul Zilei că nu are studii superioare și că meseria sa de bază a fost cea de tinichigiu.

„Nu investesc în fotbal pentru imagine, o fac din pasiune. Sunt un om care iubeşte sportul, în tinereţe am făcut lupte. 

De meserie, sunt tinichigiu auto şi nu am studii superioare. Am făcut zece clase şi o profesională, dar m-am descurcat în afaceri prin corectitudine şi seriozitate. Firmele mele sunt cunoscute peste tot în lume“.

Benone Lazăr derula la acel moment afaceri în transporturi, industria petrolieră şi imobiliare. Implicarea în piața de transporturi a făcut ca pe logo-ul echipei din Curtea de Argeș să fie plasat un tir, mai degrabă o raritate în fotbalul mondial.

Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”
Sigla defunctei Internațional Curtea de Argeș

Citește și alte știri de actualitate:

Mihai Rotaru a anunțat prima plecare a iernii de la Universitatea Craiova

Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții

SPECIAL GSP Una dintre școlile legendare de fotbal ale României promite să „producă” din nou: „A venit momentul ca echipele din țară să se teamă de noi!”. Dar părinții acuză selecții făcute pe pile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Omc87
Omc87  •  30 Decembrie 2023, 20:23

Spălare de bani....

mihneailie030
mihneailie030  •  30 Decembrie 2023, 17:31

Asa ne, am dori sa fie și reportajele Andrei Mocanu. Cât mai rare...

adrian.7
adrian.7  •  30 Decembrie 2023, 14:36

Unii știu legătura Apreutese-Lazar și mai știu vremurile în care echipa din Curtea de Argeș însemna BNS...Unii au văzut, au ascultat și nu uită...îți mai aduci aminte Costin?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează