FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA 2-0

Apropiaţii lui Becali i-au propus patronului un proiect mare pentru la iarnă » Istoria înapoi: Ghencea! Iordănescu! Hagi!

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 18:00

Oamenii din jurul lui Gigi urmăresc reîntoarcerea pe stadionul tradiţional, instalarea lui Puiu ca manager cu puteri depline şi aducerea ca antrenor a lui Hagi sau a unui alt nume mare din istoria Stelei

Citeşte şi: "Unde dă tata Puiu creşte!", un editorial de Cătălin Tolontan

Oamenii din jurul lui Gigi urmăresc reîntoarcerea pe stadionul tradiţional, instalarea lui Puiu ca manager cu puteri depline şi aducerea ca antrenor a lui Hagi sau a unui alt nume mare din istoria Stelei

Citeşte şi: "Unde dă tata Puiu creşte!", un editorial de Cătălin Tolontan


Prăbuşirea Stelei e aproape fără precedent, însă finalul lui 2011 poate aduce un proiect grandios. Oamenii importanţi din club, dar şi apropiaţii şi rudele lui Gigi Becali s-au săturat de incertitudinea de la echipă, dar şi de umilinţele din ultima vreme şi îi vor propune acceptarea unui trio format dintr-un stadion şi două legende din istoria Stelei. Revenirea în Ghencea, plus cuplul Iordănescu - Hagi care să preia frîiele echipei e combinaţia la care visează cei din jurul patronului şi care aşteaptă ca Becali să-şi dea acceptul

1. Se face pace cu MApN?
Revenirea în Ghencea s-ar putea face imediat cum Gigi Becali ar fi de acord să achite datoria către MApN. Practic, dacă s-ar ajunge la un consens, echipa ar putea juca fără probleme acolo încă din prima etapă a returului, deoarece gazonul a fost reînsămînţat, iar restul complexului a fost întreţinut de cei din minister.

400 de mii de euro e datoria, stabilită de instanţă, pe care Gigi Becali trebuie să o achite Ministerului Apărării Naţionale pentru a putea reveni pe Ghencea

2. Iordănescu vrea
Venirea lui Anghel Iordănescu ca manager n-ar fi o surpriză. I s-a propus acest lucru în urmă cu o lună, acceptase, însă a pus nişte condiţii. Într-o combinaţie cu Hagi şi mai ales dacă s-ar şi reveni în Ghencea, ar fi punctul, din trioul visat, cel mai uşor de bifat.

"Sînt dispus să vin la Steaua, dar prima condiţie e să revenim pe Ghencea, altfel nu se pune problema"
Anghel Iordănescu

3. Hagi vrea şi el şi dă semnale
Probabil că marea lovitură, şi de imagine şi de identitate a Stelei, ar fi să-l readucă în club pe Hagi. Acesta doreşte să revină şi a şi dat cîteva semnale conducerii din Ghencea, susţinînd că doreşte să preia o echipă la iarnă, că nu mai are nici o problemă cu Gigi Becali, cu care s-a împăcat, şi chiar a şi oferit sfaturi zilele trecute prin care Steaua să-şi revină din criză.

"Sînt gata să preiau o echipă în iarnă, chiar dacă mi-am impus un principiu, să nu iau lucrurile neterminate. Am o singură condiţie: echipa respectivă să declare clar că nu mai are nici un obiectiv pînă în vară"
Gică Hagi

În august 2010, proiectul a fost ratat
În urmă cu 15 luni, Becali a fost foarte aproape de a pune în fruntea echipei un trio formidabil: Iordănescu preşedinte, Ilie Dumitrescu manager, Hagi antrenor, proiect dezvăluit de Gazeta Sporturilor în exclusivitate (facsimil). Primii doi au acceptat, Hagi a spus şi el "da" în prima fază, după care a refuzat, susţinînd că "nu e momentul acum, data viitoare cu cea mai mare plăcere".

Ce au însemnat cei 3 pentru Steaua
1. Stadionul Ghencea
- a fost gazdă a echipei în cea mai mare perioadă din toată istoria clubului, mai precis între 1974 şi 2011
- pe acest stadion s-au reuşit cele mai mari performanţe: calificarea în cele două finale de Cupa Campionilor Europeni
- s-au cîştigat 32 de trofee avînd ca stadion tradiţional arena din Ghencea

2. Anghel Iordănescu
- 27 de ani şi-a petrecut în clubul Steaua, ca junior, senior, antrenor secund şi antrenor principal
- a cîştigat nu mai puţin de 14 trofee: 6 ca jucător, 7 ca antrenor principal şi unu (Cupa Campionilor) din postura de secund şi jucător
- e pe locul 3 all-time ca jucător al Stelei: 317 partide şi 155 de goluri în Liga I
- e pe locul 2 all-time ca antrenor al Stelei: 168 de meciuri, dintre care 80 la sută victorii

3. Gheorghe Hagi
- a jucat 3 ani şi jumătate la Steaua, a cîştigat 6 trofee şi a disputat o finală de Cupa Campionilor
- are cifre uluitoare în tricoul Stelei: 128 de meciuri, 92 de goluri şi 50 de pase de gol
- a bifat 11.313 minute ca jucător al roş-albaştrilor, ceea ce înseamnă că a produs un gol la fiecare 79 de minute

Trei mari glorii şi-au pierdut răbdarea şi atacă violent
Anghel Iordănescu:
"Eu dacă aş fi acum antrenor la Steaua, mulţi dintre jucători ar abandona fotbalul"
"După meciul cu Rapid, Florin Costea trebuie făcut pachet şi trimis înapoi la Craiova, nu băgat titular cu Poli. E preferatul patronului? Păi, atunci să joace la Palat, nu la Steaua"
"Sînt supăraţi jucătorii Stelei că îi critic? Să se uite în oglindă şi să-şi dea cu apă pe faţă, că n-au toţi la un loc meciuri cîte goluri am marcat eu în tricoul Stelei"

Helmuth Duckadam:
"Foarte mulţi dintre jucătorii actuali nu realizează la ce echipă sînt. Bine, cred că mulţi, dacă nu toţi, au venit la Steaua doar pentru bani, nu pentru altceva"

Ladislau Boloni:
"Din păcate, astăzi, din Steaua au rămas doar numele şi spectatorii, aceştia din urmă au între 30 şi 60 de ani, deci au devenit fanii acestei echipe văzînd-o de dinainte de Revoluţie. Îi avertizez pe oficialii Stelei că vor rămîne şi fără suporteri dacă se va merge pe aceeaşi linie"
"La meciul cu Rapid am văzut un stelist despre care auzisem numai lucruri frumoase. Ba că e talentat, ba că e de viitor, ba că e de mare valoare. Chiar mi s-a propus acest fotbalist cînd era la alt club. L-am văzut acum pentru prima dată şi m-au şocat lipsurile lui. Mă mir cum de oamenii din fotbal l-au umflat în halul ăsta!"

SONDAJ GSP
Fanii: "Vinovat e Gigi Becali!"
Ieri, pe gsp.ro, cititorii au avut la dispoziţie un sondaj în care să indice vinovaţii pentru decăderea Stelei. Marea majoritate l-a indicat ca fiind răspunzător pe Gigi Becali.

Cine e vinovat pentru prăbuşirea Stelei?
Gigi Becali 66%
Jucătorii 17%
Ilie Stan 5 %
Suporterii 2%
Votanţi 12.200

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (82)
spivak
spivak  •  30 Octombrie 2011, 00:17

Bietul Hagi! Dacă vine înapoi la ЦСКА zboară în trei luni, şi tata Puiu la fel.

djdrpaul
djdrpaul  •  29 Octombrie 2011, 21:16

RESPECT CUVANTUL gheorghe hagi,UNUL DINTRE CEI MAI MARI FOTBALISTYI PE CARE IA DAT rOMANIA VREODATA DAR ...ATAT....JUCATOR... CA ANTRENOR NU E BUN DELOC SI ASTA SA VAZUT IN ULTIMII ANI.....

booba
booba  •  29 Octombrie 2011, 19:48

Si unde e Becali in "organigrama"??? Eu il vrea pe Gigi antrenor.

Vezi toate comentariile (82)
Comentează