FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

FCSB în Ghencea? Gică Popescu: „E unicul care decide cine joacă acolo”

Noua arenă din Ghencea continuă să stârneacsă polemici. Sursă foto: CNI +28   FOTO
Noua arenă din Ghencea continuă să stârneacsă polemici. Sursă foto: CNI

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 18:52 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 19:36

Gică Popescu (53 de ani), președintele de la Viitorul, cel care a fost implicat activ în modernizarea stadioanelor din România pentru EURO 2020, a oferit noi declarații despre situația de la arena din Ghencea.

  • Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Se speră ca până atunci fanii să poată reveni pe stadioane. 
  • Până la momentul inaugurării, CSA Steaua, formație care activează în Liga 3, își dispută meciurile pe terenul 5 din Complexul Ghencea, și el recent modernizat. 
  • FCSB a primit „interzis” pe noua arenă din Ghencea, iar echipa lui Gigi Becali nu are, cel puțin pentru moment, permisiunea de a evolua pe noua arenă. 

Întrebat de jurnalistul Dan Udrea dacă i s-ar părea normal ca FCSB să primească permisiunea de a evolua în Ghencea, „Baciul a răspuns”:

Gică Popescu: „Ministerul Apărării decide cine poate juca pe stadionul Steaua”

„Fiind unicul proprietar, Ministerul Apărării e unicul care poate decide cine joacă acolo! E foarte greu de administrat un stadion. Are o politică aparte. Poate fi un centru de pierdere sau un centru de profit. Ministerul Apărării va încerca să facă din acest stadion ceva din care să nu piardă bani. 

E un subiect extrem de dificil, având în vedere rivalitatea dintre CSA și FCSB. Fiind stadioane făcute din bani publici, ar trebui să profite cât mai multă lume de ele”, a spus Gică Popescu, la TV Telekom Sport. 

Caracteristici stadion Steaua

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

FOTO Imagini de la Stadionul Steaua, în ziua recepției

+24 FOTO

VIDEO Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește și alte știri de actualitate: 

Dialog de colecție între Gică Hagi și Ilie Dumitrescu, în direct la TV: „Te iubesc!” / „Într-un singur moment din viață nu ne-am înțeles”

DEZBATERE GSP. Controverse fără sfârșit: vom avea Craiova vs Craiova și FCSB vs CSA Steaua în 2021?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
mir21
mir21  •  07 Ianuarie 2021, 16:26
Postat de bridges pe 07 Ianuarie 2021, 04:25

Credeam ca e un subiect inchis. Asa ar trebui sa ramana, raspunsul a fost dat deja si confirmat, fcsb NU are ce cauta in Ghencea, NU exista cale de impacare pana nu se rezolva litigiul in justitie dintre administratorul stadionului si Becali, NU exista cale de negociere intre cele doua parti in acest moment. Dan Udrea sau oricare altul din dorinta de a face un articol cat mai accesat pune intrebari fara rost, subiectul este inchis.

Si cam ce sau cine ai vrea sa joace acolo...nea costel cu, cazanul de fasole?

bridges
bridges  •  07 Ianuarie 2021, 04:25

Credeam ca e un subiect inchis. Asa ar trebui sa ramana, raspunsul a fost dat deja si confirmat, fcsb NU are ce cauta in Ghencea, NU exista cale de impacare pana nu se rezolva litigiul in justitie dintre administratorul stadionului si Becali, NU exista cale de negociere intre cele doua parti in acest moment. Dan Udrea sau oricare altul din dorinta de a face un articol cat mai accesat pune intrebari fara rost, subiectul este inchis.

fairplayromania
fairplayromania  •  07 Ianuarie 2021, 03:37

Sincer, de ce sa nu aibă acces? Daca plăteste 30.000 euro pe chirie / partidă,atunci sa joace. Care e problema? Dar nu cred ca Becali vrea sa plătească, el vrea gratis , ca pe Arena Natională...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează