FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI

ARBITRAJ FCSB - POLI IAȘI 1-2 // FOTO + VIDEO Balaj i-a dat credit lui Bîrsan în 3 din 4 faze contestate » Porumboiu are o cu totul altă părere

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 august 2019 22:16

FCSB - POLI IAȘI 1-2 // Roș-albaștrii au reușit să restabilească egalitatea la Pitești în minutul 52, prin Florin Tănase, care a înscris după un penalty controversat. 

Arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalty în minutul 50, la 0-1, după un fault comis de Rusu, portarul ieșenilor, însă nici „centralul”, nici Mihai Marica, asistentul de pe acea parte, n-au observat că Ovidiu Popescu scăpase mingea în afara terenului înaintea centrării în careu. 

ARBITRAJ FCSB - POLI IAȘI 1-2 // FOTO + VIDEO Balaj i-a dat credit lui Bîrsan în 3 din 4 faze contestate » Porumboiu are o cu totul altă părere

Balaj: „Nu aș fi dat penalty la Adi Popa și la Gnohere”

Roș-albaștrii au acuzat și ei neacordarea a două lovituri de pedeapsă. Totuși, după analiza fazelor, fostul arbitru Cristi Balaj, în prezent expertul TV Telekom Sport, i-a dat credit lui Marcel Bîrsan în ambele situații. 

Mai întâi, în minutul 81, la 1-2, Adi Popa a fost agățat în careu de Gallego, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Roș-albaștrii au cerut penalty, dar Bîrsan a rămas impasibil și și-a menținut decizia inițială. Reluările fazei au arătat că micuțul fotbalist a fost agățat ușor de fundașul ieșean și că erau circumstanțe pentru indicarea punctului cu var. 

„Nu îl atinge în primă fază, apoi Adi Popa duce piciorul stâng spre adversar, caută să fie agățat. Arbitrul a considerat că e o exagerare a jucătorului FCSB și de aceea a decis să nu acorde penalty. Nici eu nu aș fi acordat lovitură de pedeapsă”, a explicat Balaj. 

FCSB a mai cerut penalty la o fază în care Gnohere a căzut în careu, dar reluările au arătat  că fundașul Iașiului a atins mingea. „Niciodată nu se dădea penalty la Gnohere!”, a conchis fostul arbitru Cristi Balaj. 

Decizie corectă: n-a fost de „roșu” la Cristea

În minutul 49, Iulian Cristea l-a contrat pe Francisc Cristea, mijlocașul celor de la Poli Iași. Deși inițial a părut că faultul a fost de o duritate extremă, o talpă direct pe tibie, reluările TV l-au salvat pe Bîrsan, acestea arătând că stelistul a trecut de fapt cu talpa pe lângă tibia adversarului. Arbitrul a arătat corect doar „galben” pentru fault. 

La câteva minute după meci, fostul arbitru Cristi Balaj a confirmat verdictul GSP. „Cartonaşul galben este o decizie corectă. Cristea îl şterge pe jucătorul oaspeţilor. Nu este vorba despre un full-contact”, a explicat expertul Telekom Sport. 

ARBITRAJ FCSB - POLI IAȘI 1-2 // FOTO + VIDEO Balaj i-a dat credit lui Bîrsan în 3 din 4 faze contestate » Porumboiu are o cu totul altă părere
ARBITRAJ FCSB - POLI IAȘI 1-2 // FOTO + VIDEO Balaj i-a dat credit lui Bîrsan în 3 din 4 faze contestate » Porumboiu are o cu totul altă părere

Porumboiu îl contrazice pe Balaj: „Penalty-uri indiscutabile pentru FCSB!”

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a contrazis analiza lui Cristi Balaj, într-o intervenție la GSP Live: 

„Bîrsan mi-a lăsat o impresie deplorabilă. Nu pot să cred că n-are un control oftalmologic să vadă că acea minge a ieșit în afara terenului cu toată circumferința. A dat un penalty pe care nu trebuia să-l dea, cu câteva secunde înainte trebuia să acorde roșu în urma unei faze. Era cartonaș roșu fără discuție!

Apoi, în cascadă, au fost două penalty-uri indiscutabile, la Gnohere și la Popa. E clar! E surprinzător pentru un astfel de nivel să vezi asemenea erori de arbitraj”.

Vezi AICI toate detaliile de la FCSB - Poli Iași 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
207979096630676
Popirlan Ionel  •  19 August 2019, 16:14

nea porumboiu a imbatranit si a imbatranit...prost.

clod1971
clod1971  •  19 August 2019, 14:24
Postat de Andrei Kolozsi pe 19 August 2019, 09:30

Cum putea fostul " mare " arbitru sa nu aiba o parere prin care sa desfiintzeze ceva . La Gnohere fundasul loveste riscant dar clar mingea iar Adi Popa asta a cautat ..sa se agatze de fundas . Balaj are dreptate !

Iti recomand ceva ochelari cu dioptrii multe,poate asa vezi si tu ca fundasul iesean da fix in piciorul lui Gnohere, mai precis in talpa piciorului, fara nici o treaba cu mingea.Bine...asta daca vrei sa fi obiectiv, daca nu...n-are rost.

jaleimensa
jaleimensa  •  19 August 2019, 09:53

I-au furat pe moldoveni si tot ei urla :))

Vezi toate comentariile (47)
Comentează