FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CS U CRAIOVA

Arbitrii sunt cu Craiova! Trupa din Bănie a beneficiat de cel mai mare număr de erori de arbitraj

Articol de , , - Publicat vineri, 29 martie 2019 08:29

CSU Craiova e pe locul 2 și și-a anunțat în mod public intenția de a câștiga campionatul.

  • FCSB și CS U Craiova se vor întâlni duminică, de la ora 20:30, pe TV DigiSport 1, TV Telekom Sport 1, Look Sport și liveTEXT pe GSP.RO.

Clubul pare să dețină toate argumentele necesare într-o astfel de bătălie. Liniște financiară, suporteri fantastici, stadion de top, dar și influență mare în privința arbitrilor, cei care joacă un rol determinant în disputa pentru campionat. 

În cele 28 de etape disputate până acum, Craiova a fost echipa din Liga 1 în favoarea căreia s-au comis cele mai multe greșeli importante făcute de arbitri. Nu mai puțin de 13 astfel de erori grave. O medie de o greșeală la fiecare două jocuri. Chiar și în ultima perioadă, Craiova a fost sprijinită din plin. În ultima etapă a sezonului regulat, formația olteană a marcat gol după ce Cristea a făcut henț, iar în prima rundă a play-off-ului, victoria cu Astra, 1-0, a fost viciată de arbitraj: oaspeții ar fi meritat un penalty la hențul comis de Bancu în propria suprafață de pedeapsă, însă Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

Dintre formațiile din play-off, Craiova nu e singura avantajată din această perspectivă. CFR are și ea o diferență de plus 7 în raportul erori pro versus erori contra. Față de alte sezoane însă, CFR nu mai conduce acest top al echipelor care sunt cele mai avantajate de brigăzile de arbitri. 
În afara primelor două clasate, restul sunt pe pasiv. Inclusiv FCSB, o grupare obișnuită să aibă clemența arbitrilor. În favoarea trupei lui Teja s-au comis 5 greșeli, iar împotrivă 6.

Raportul pe arbitraj al echipelor din play-off

  Erori
pro
Erori
contra
Craiova 13 7
CFR Cluj 10 3
FCSB 5 6
Astra 4 5
Sepsi 3 6

Topul gafeurilor

  • R. Petrescu - 9 erori
  • I. Călin - 7
  • C. Popa - 6
  • Chivulete - 5
  • Hațegan - 5
  • M. Avram - 5
  • Feșnic - 5

Craiova, record de penalty-uri

Formația din Bănie deține un record incredibil în actualul sezon. A beneficiat de nu mai puțin de 15 lovituri de la 11 metri, o medie de un penalty la mai puțin de două etape disputate. Din cele 15 a transformat în gol două treimi, adică 10, iar 5 le-a ratat. În schimb, FCSB și CFR au împreună aproape câte penalty-uri a avut CSU Craiova. Roș-albaștrii au primit 10, 8 le-au concretizat în gol, iar CFR a beneficiat de 7 și a marcat de 5 ori. 

5e numărul meciurilor Craiovei din acest sezon, aproape 20%, arbitrate de Andrei Chivulete, care a dictat 4 penalty-uri în favoarea trupei oltene

7-6în favoarea FCSB-ului, în raport cu Craiova, e scorul cartonașelor roșii încasate pe parcursul actualului sezon

60%din meciurile oltenilor din Liga 1, 17 din 28, au fost conduse de arbitri FIFA

8a fost numărul meciurilor Craiovei, aproape 30% din cele disputate până acum, în care "centralul" a primit o notă sub 6 din partea GSP, calificativ care înseamnă prestație slabă sau foarte slabă

Sunt mai puține erori ca în anii trecuți

Actualul campionat a avut parte de un număr mai mic de greșeli de arbitraj decât ceea ce se petrecea în Liga 1 în anii precedenți. Până acum, în cele 28 de etape, s-au comis, conform monitorizării Gazetei Sporturilor, 73 de erori grave. Rezultă o medie de 2,6 greșeli pentru fiecare rundă, adică o mare decizie eronată cam la fiecare 3 jocuri disputate. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
firaldo
firaldo  •  30 Martie 2019, 01:38
Postat de fcu1948 pe 29 Martie 2019, 21:30

Pentru ca rade ciob de oala sparta. Iti dai seama ce plâng ăștia de la gsp prin redacție ca nu le-a dat csu clona acreditare.

Boss,tu in sinea ta ai crezut ca o sa iau foc daca o bagi pe aia cu clona,este?:))))

fcu1948
fcu1948  •  29 Martie 2019, 21:30
Postat de firaldo pe 29 Martie 2019, 20:30

Asa...si?Imi spui mie asta pentru ca...?:)))))

Pentru ca rade ciob de oala sparta. Iti dai seama ce plâng ăștia de la gsp prin redacție ca nu le-a dat csu clona acreditare.

firaldo
firaldo  •  29 Martie 2019, 20:30
Postat de fcu1948 pe 29 Martie 2019, 19:53

Csu clona = echipa fără istorie și fără tradiție.

Asa...si?Imi spui mie asta pentru ca...?:)))))

Vezi toate comentariile (45)
Comentează