FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA

Arbitrul Kovacs a fost impecabil

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2007 00:00

Rapidistii si dinamovistii au cerut pe rind penalty la doua faze din prima repriza. In minutul 3, giulestenii au vrut lovitura de pedeapsa la un fault asupra lui Sapunaru, iar in minutul 35, Claudiu Niculescu a cazut in careu dupa o iesire a lui Coman. Centralul Istvan Kovacs a luat decizia corecta in ambele cazuri, neindicind punctul cu var. O hotarire eronata a fost in minutul 60, cind dinamovistii au ratat in doua rinduri. In momentul centrarii lui Florin Bratu, Niculescu se afla in ofsaid evident, nesemnalizat de tusierul Cristi Nica. ( Remus Raureanu)

Chemat de urgenta
Plecarile lui Ionut Rada si Ovidiu Herea din cantonamentul de la ProRapid cu citeva ore inainte de startul Supercupei i-au dat batai de cap lui Cristiano Bergodi. Pentru a reusi sa completeze foaia de joc, tehnicianul italian a apelat in ultima instanta la atacantul Ionut Dobroiu (19 ani) de la echipa a doua, care a fost ieri in premiera rezerva la Rapid. (Remus Raureanu)

Injurat de ambele galerii
La mijlocul reprizei secunde, fanii rapidisti au inceput sa-l injure pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, lucru pe care l-au preluat imediat si suporterii lui Dinamo. Dragomir a fost cel care a propus in Senatul Romaniei legea privind pedepsirea violentei pe stadioane. (Remus Raureanu)

Ultimele pregatiri pentru Liga
Cum Dinamo isi va disputa meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor pe stadionul National, retusarea arenei a intrat pe ultima suta de metri. Cei care se ocupa de lucrari mai au de consolidat scarile de acces, de tras firele pentru curent electric si internet la masa presei si de instalat o copertina la tribuna 0. Dinamovistii au adus la stadion si o tabela de marcaj electronica, care a fost montata la tribuna a doua. (Catalin Gheorghiu)

Cearta Rada-Rednic
La sfirsitul primei reprize, Mircea Rednic a iesit la marginea terenului, protestind vehement la o decizie a arbitrului Istvan Kovacs. Imediat, el a fost apostrofat de antrenorul secund al giulestenilor, Marian Rada, care s-a apropiat amenintator de tehnicianul "ciinilor". Intre cei doi a avut loc un schimb dur de replici, ei linistindu-se doar dupa interventia lui Cristiano Bergodi.

Tamandare, intre fani
Rapid nu s-a putut baza la meciul de ieri pe brazilianul Tamandare, care a suferit o intindere musculara la antrenamentul de luni seara. Din cauza faptului ca nici un oficial rapidist nu i-a rezervat un loc la tribuna oficiala, fundasul de 26 de ani a fost nevoit sa priveasca partida din mijlocul fanilor giulesteni.

Fanii filmati nonstop
Pentru a preveni incidentele cu fanii, fortele de ordine si-au luat masuri de precautie. La intrarea in sectorul rezervat dinamovistilor, jandarmii aveau pregatite fotografiile si datele personale ale celor care nu aveau voie sa intre in stadion. Apoi, in timpul partidei, agentii de la Bronic au filmat cele doua galerii cu ajutorul unor camere digitale. Ca reactie de dezaprobare la cele intimplate in ultima vreme, fotbalistii au patruns pe gazon purtind tricouri pe care se putea citi: "Rasismul strica jocul, violenta distruge vieti" (foto). (Catalin Gheorghiu)


Ironii la goluri
Imediat dupa golul marcat de Burdujan in minutul 114, George Copos, Constantin Zotta si Gigi Corsicanu', fostul sef al galeriei giulestene, s-au indreptat catre directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, caruia i-au adresat celebru strigat al spartanilor: "Augh! Augh! Augh!". Peste numai trei minute, la reusita lui Danciulescu, a fost rindul "ciinilor" sa se bucure in aceeasi maniera, dar numai dupa ce Vasile Turcu l-a intors din drum pe Borcea, care nu se afla la "oficiala" in acel moment.

Dupa 9 luni
Eroul meciului de aseara, Lucian Burdujan, a revenit pe teren dupa o pauza de 9 luni. Atacantul in virsta de 23 de ani a lipsit din cauza a doua interventii chirurgicale la meniscul ambilor genunchi si una la glezna. Ultima partida in care a ajucat a fost Rapid - CFR Cluj 3-1, disputata pe 29 octombrie 2006, meci in care Burdujan a si marcat cel de-al treilea gol al giulestenilor.



"Era un trofeu important mai ales pentru moral inainte de startul campionatului. Nu e un capat de tara ca a ratat Pulhac, sintem alaturi de el si il vom incuraja"

Adrian Ropotan

"Nu sint nici primul si nici ultimul care rateaza un penalty. E o loterie si, din pacate, raul a fost la noi acum"
Cristi Pulhac

"A fost vorba de noroc, nu de valoare. Acum speram sa cistigam campionatul. Rapidistii au fost mai buni la penaltyuri, nu in cele 120 de minute"
Cosmin Moti

"Sint multumit de jocul baietilor. Am dominat clar si chiar i-am felicitat pe jucatori dupa meci"
Mircea Rednic

"Sint foarte bucuros. Rapid a demonstrat ca este cea mai buna echipa din tara. Ii multumim si lui Razvan Lucescu pentru tot ce a facut in Giulesti"
George Copos

"Ne-am jucat cu ocaziile si asta ne-a costat. Am gresit inexplicabil, daca nu ratam asa mult cistigam fara probleme. Le dau jucatorilor nota 7 pentru meciul facut in aceasta seara"
Vasile Turcu

"Sint foarte fericit! Trebuie sa-l felicitam in primul rind pe Bergodi, pentru ca a reusit cu un lot neomogen sa invinga echipa numarul unu din Romania"
Jean Valvis

"Sint suparat ca am ratat foarte mult, dar chiar si asa am avut un penalty neacordat. Altfel ar fi stat lucrurile daca ni se acorda acel penalty"
Cristi Borcea

"Am vazut un efort mare din partea ambelor echipe. Un spectacol agreabil si un debut in arbitraj reusit, cu greseli inerente, dar acceptabile. Cine pierde mereu critica arbitrajul. In final a cistigat echipa care s-a concentrat mai bine"
Mircea Sandu

"Sint foarte fericit ca am adus Supercupa in Giulesti. De fiecare data cind am jucat cu Dinamo am reusit sa invingem. Este un trofeu pretios pentru Rapid"

Constantin Zotta

"Un meci frumos, care face cinste fotbalului romanesc, intre doua echipe care se vor bate la titlu. Dinamo a dominat jocul, insa Rapid a marcat cind trebuia. Arbitrul din aceasta seara s-a descurcat foarte bine. Ii pot da o nota intre 8 si 9"
Ionut Lupescu

"Este un rezultat extraordinar pentru Rapid. Bergodi si-a asezat foarte bine echipa in teren, a mizat pe concentrarea baietilor si a reusit sa cistige o partida grea, in care Dinamo era favorita"

Viorel Moldovan

"In seara asta eu voi dormi cu trofeul, ca sint singur acasa si nu am perna. Este o victorie meritata a Rapidului"
Costin Lazar

"Dedicam victoria domnului Copos, care a fost jignit inaintea meciului de dinamovisti. Sper sa vina si cu o prima consistenta ca sa le dea peste nas ciinilor"
Marius Constantin


"Rednic a facut prost echipa. A bagat patru atacanti, prea multi. Apoi, daca Niculescu si Danciulescu nu-s in forma, de ce nu-i scoate? Sa aiba mai multa personalitate! si-au batut joc de un trofeu important!"

Vasile Turcu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează