FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CRAIOVA 2-0

Arman Karamian lasă Craiova să tremure pînă în ultima etapă

Romeo Surdu, Surdu, Steaua
Romeo Surdu, Surdu, Steaua

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2010 00:00

Roş-albaştrii au arătat la fel ca la fiecare meci din retur, cu joc tern şi atmosferă groaznică pe Ghencea, dar au aruncat Craiova la disperare.
Vezi rezumatul meciului Steaua - Craiova 2-0! (video)

Steaua şi Craiova aşteaptă să le repornească cineva. Atmosfera şi jocul de aseară te fac să te miri că ele mai există, fiindcă nici proprii fani nu le mai suportă. Iar fotbaliştii sînt fie sub nivelul istoriei fiecăreia dintre ele, fie blazaţi, parcă supăraţi că intră pe teren.

Se molipsesc şi cei buni şi cu chef, ca Bogdan Stancu. Dovadă că, singur cu portarul, face fenta direct în aut (32) sau trimite direct în Lung, din 7 metri (51). El măcar mai smulge cîte un oftat din tribunele aproape goale.

Olteni aiuriţi
Craiovenii nu mai provoacă nici o reacţie. Ei doar aşteaptă sfîrşitul fiecărui meci, al campionatului şi se roagă ca următorul sezon să-i prindă tot în prima ligă. Prepeliţă şi Mihai Costea au primit indicaţii aseară de la Reghecampf, deşi în picioare, la margine, stătea Biţă. În meciurile din retur, le mai dăduseră sfaturi şi Wotte, şi Trică. Şi patronul Mititelu. Cum au arătat? Aiuriţi, ieşind din terenul propriu doar cu mingi lungi. Iar cea mai mare ocazie a lor a fost o alunecare a lui Firţulescu în faţa lui Tătăruşanu, cadou de la apărarea Stelei rămas fără gol.

Pe ei îi mulţumea egalul alb, i-ar fi pus mai la adăpost de ameninţarea retrogradării, dar pe Steaua n-o mai satisface nimic, nici pe teren, nici în tribune. La golurile lui Arman Karamian (70, 78) s-au auzit aplauzele de pe bancă, la fel ca la un amical jucat în presezon pe terenurile unor hoteluri din Antalya ori Cipru.

Doar că, teleportată pe Ghencea, atmosfera aia e mult, mult mai urîtă. Victoria n-a mai contat, nici una obţinută în returul ăsta n-a spus nimic. Steliştii aşteaptă o schimbare, un trofeu, adversarii lor de aseară riscă a doua retrogradare în cinci ani.

Gazeta de duminică
Varianta-şoc: Stoichiţă!

Steaua ar putea continua şi din vară cu Mihai Stoichiţă pe banca tehnică! Aproape refuzat de Piţurcă, fără şanse de a concretiza planul făcut cu Dinu Gheorghe, Gigi Becali ia în calcul soluţia-surpriză: să îi propună o nouă înţelegere actualului antrenor. Varianta a fost dezvăluită în premieră în ediţia de duminică a Gazetei Sporturilor, singurul ziar de specialitate care apare în ultima zi a săptămînii. "Tot ce e posibil! Dacă patronul îmi va propune, mă voi gîndi şi voi lua o decizie", a declarat Stoichiţă pentru Gazetă.

Piţurcă şi-a studiat "ofertele"
Victor Piţurcă a fost prezent aseară în loja din Ghencea, deşi a negat zilele trecute că ar putea ajunge antrenorul Stelei. Fostul selecţioner a refuzat să facă vreun comentariu şi a urcat în linişte către locul său. Interesant este că Steaua şi Universitatea Craiova, adversarele de aseară, l-au dorit în ultima perioadă pe Piţurcă pe banca tehnică. (Răzvan Rotaru)

Florin Costea fără Ada

Încă în convalescenţă după operaţie suferită la genunchi, Florin Costea a ţinut să fie şi aseară alături de colegii săi, pe care i-a încurajat din tribună. De data aceasta a venit fără prietena sa, handbalista Ada Nechita, care jucase cu o zi în urmă finala Ligii Campionilor pierdută în faţa lui Viborg. Costea a scăpat de cîrje şi merge aproape normal. (Răzvan Rotaru)

"Stoica e obişnuit cu Ceauşescu!"
Gigi Becali l-a desfiinţat pe Tudorel Stoica: "S-a apucat el să vorbească despre mine, că n-am nici o calitate oficială, că nu ştiu ce. Tudorel s-a învăţat cu Ceauşescu, el crede că Steaua mai e cu Valentin, să-şi dea el cu părerea!". Stoica, fost căpitan al echipei în vremurile de glorie, ar fi revenit în Ghencea ca preşedinte dacă Piţurcă ar fi acceptat postul de antrenor, dar Piţi ezită fiindcă nu-i convine situaţia de la club.

Iacob e la Europa FM
Ovidiu Ioaniţoaia îl are invitat azi, la emisiunea "Tribuna zero", de la Europa FM, pe Victoraş Iacob. Fostul atacant al Stelei, acum la Iraklis Salonic, răspunde întrebărilor adresate la numărul de telefon 0372.069.599. Iacob a fost al doilea golgeter al Greciei în sezonul trecut, cu 11 reuşite, după liderul Djibril Cisse, care a punctat de 23 de ori.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
 •  17 Mai 2010, 16:55

sa fim seriosi...craiova are un lot destul de bun numai ca nu se face performanta de ce?va spun eu acest mititelu nu mai are bani si nu stie ce sa faca se agata de acest club si spera sa faca bani din blaturi cum va explicati ca aceasta echipa umilea unele echipe foarte bune din campionat si acum incearca sa scape de retrogradare...cel mai bine ar fi sa plece acest mititelu ca ne-am saturat de teatrul jucat de el pana la urma acest nume universitatea craiova o sa dispara si mititelu

 •  17 Mai 2010, 10:16

Am fost la meci aseara...las la o parte frigul, prostia de la bilete si la intrare in stadion...m-am concentrat pe breleanti...ce sa zic, ca de fiecare data eczemplari breleantii, deamantii, menunatii, vedetele si supertalentatii...)) A cistigatara earasi ezact asa cum a simtitera DOMNU' MITITELU inainte de meci... El samtaste asa mai cu talent ca asa e dinsu' mai semtitoriu da felu' lui... Trec peste cele de mai sus, ma intorc acasa, deschid televizoru' pe GSP ia ghici peste cine dau..?? DOMNU'

 •  17 Mai 2010, 08:52

Asta e valoarea Craiovei. Ne imbatam cu apa de ploaie ca avem lot, valoare. Nu putem mai mult si gata

Vezi toate comentariile (15)
Comentează