FOTBAL  »  Superliga  »  DOAR STEAUA STĂ ÎN POZIŢIE DE DREPŢI!

Armata nu cedează în războiul cu Gigi » GENERAL ANTI-BECALI!

Articol de , - Publicat sambata, 09 ianuarie 2010 00:00

Omul care a avut cuvîntul decisiv în stabilirea chiriei de 300.000 euro spune că "Gigi nu poate lua gratis un bun naţional, construit prin munca şi cotizaţiile soldaţilor români"

Situaţie explozivă în Ghencea pe tema stadionului. După ce GSP a dezvăluit că Steaua a fost somată de MApN să semneze noul contract de închiriere a arenei, iar Becali a acceptat să plătească 300.000 de euro pe an, aproape dublu cît toate celelalte 17 echipe din Liga I, ieri s-a reaprins vechiul război dintre Gigi şi cei mai puternici generali din minister.

Cătălin Zisu, unul dintre oamenii-cheie aflaţi în subordinea noului ministru Gabriel Oprea, îi oferă o replică aspră patronului roş-albaştrilor, care acuzase oamenii din minister că "vor să mă jecmănească, deşi nu mai au în Ghencea decît betonul şi cîteva ferestre".

- Domnule general, finanţatorul Stelei vă acuză pentru chiria foarte mare pe care o are de plătit Steaua.
- Am citit şi eu în Gazetă ce a avut de zis domnul Becali şi vă spun de la bun început, ca să fie clar ce poziţie avem noi, că nu este o chirie mare, ci una chiar foarte mică.

- Mică? E vorba de 300.000 de euro pe an.
- Da, de ce vă miraţi? Vă dau şi argumentul. Stadionul este construit pe terenul statului cu bani din cadrul armatei, din salariile cadrelor militare.

- Totuşi, Becali susţine că...
- Nu mă interesează ce zice domnul Becali pentru că totul este legal în urma normelor de construire şi de închiriere. Unde e lege, nu-i tocmeală şi asta e valabil pentru toată lumea. Există o lege şi ea trebuie respectată.

- Becali susţine că a făcut investiţii de 10 milioane de euro, că puteaţi să ţineţi cont de asta şi să cereţi o sumă mai mică.
- Nu l-a obligat nimeni din minister să facă investiţii, ci cei de la UEFA, pentru a juca în Liga Campionilor. E ca şi cum cineva închiriază un apartament şi el are obligaţia să-l menţină şi dacă doreşte să facă investiţiile pe care le vrea. Aşa a făcut şi domnul Becali la Steaua.

- Alte echipe primesc din partea municipalităţii bani, iar unele nu plătesc deloc chirie.
- Domnilor, timp de 20-30 de ani, începînd din 1947, oamenii armatei române au născut acest fenomen Steaua, cu zecile de secţii pe care le are clubul. Acest stadion e ridicat din cotizaţiile de 25 de lei ale soldaţilor, generalilor şi celor implicaţi în fenomen în acea vreme. E un bun naţional, cum să fie cedat gratis? Despre ce vorbim?

- Se va pune în discuţie diminuarea chiriei?
- Nu. Şi nici nu putem să decidem noi concesionarea stadionului pentru o perioadă de timp. Trebuie făcută o adunare cu mai mulţi reprezentanţi care să decidă. Micşorarea contractului nu este nici problema mea, nici a domnului ministru Oprea, ci a juriştilor.

- Este adevărat că Steaua era la un pas de evacuare dacă n-ar fi semnat noul contract?
- Nu ne-am gîndit niciodată să le luăm stadionul şi să-i dăm afară în momentele acestea, cînd în România e criză!

"25.000 de euro pe lună vi se pare mult pentru o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi, atît cît ocupă clubul de fotbal în întreg Complexul Ghencea?"
Cătălin Zisu, general MApN

REPLICĂ VIOLENTĂ A LUI BECALI // "Zisu şi armata lui erau să distrugă Steaua!"

Gigi Becali a luat foc cînd a auzit poziţia lui Cătălin Zisu. "Eu nu sînt prostul lor! Practic, am ajuns să închiriez ce am construit şi am investit eu în stadion. Eu am cumpărat tribunele, nocturna, toate astea după ce ele au fost băgate la executare silită. Trebuiau să dea bani cînd erau vai de mama lor şi erau în ultimul hal şi erau morţi că nu-i salvează nimeni!".

Patronul a ameninţat apoi: "O să le demonstrez eu generalilor din MApN cine e Becali! Ca să nu mă mai duc să cerşesc la Gabi Oprea, o să cer să activăm datoriile pe care le au faţă de mine. E vorba de creanţa pe care am cumpărat-o de la AVAS acum 7 ani. Dacă nu răscumpăram eu tribunele, scaunele şi lojele, acum nu mai exista nici un stadion. Vom reactiva respectiva datorie pentru că eu am cesionat practic clubul. Ei îmi cer mie 300.000 de euro pe an, eu le cer un milion pe an".

"Dacă tot se laudă Zisu cu armata lui din 1947 încoace, de ce nu au pus ei bani să cumpere clubul atunci şi să-l salveze? Trebuia să vină Becali să le cumpere de la AVAS. Ei au lăsat clubul în paragină şi echipa era la retrogradare"
Gigi Becali, finanţator Steaua

CE ZICE MINISTRUL APĂRĂRII // Oprea: "N-am decis eu!"

Actualul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a fost extrem de expeditiv ieri, cînd a fost contactat de GSP pentru a comenta acuzele lui Becali. "Nu vreau să spun foarte multe pe marginea acestui subiect pentru că nu este problema mea. Există o comisie a Ministerului Apărării care s-a ocupat de această problemă, cei de-acolo sînt în măsură să vă dea toate detaliile legate de noul contract de închiriere încheiat între clubul Steaua şi MApN. Nu eu am fost cel care a decis chiria", a declarat Oprea.

0,017 la sută din bugetul MApN pe 2010 (aproape 1,7 miliarde de euro) reprezintă chiria anuală pe care ministerul o va încasa pentru stadionul Steaua (300.000 euro)

1974 a fost anul în care s-a jucat primul meci pe stadionul din Ghencea: "amicalul" Steaua - OFK Beograd 2-2

REACŢII PE WWW.GSP.RO - contra Becali

"MApN are dreptate. Nu vă gîndiţi că au muncit militari la construirea stadionului? Cum să intre o asemenea arenă în posesia ciobanului? Foarte bine că plăteşte chirie!" (Ady)

"Becali, nu te crede nimeni! Săracu' de tine, după ce ai făcut bani de pe urma armatei şi păgubind statul, tot tu te plîngi că nu e bine în România" (sorin)

"Asta-i culmea! După ce şi-a făcut averea prin schimburi şi combinaţii dubioase cu ARMATA, pe care a hingherit-o la greu, acum el se plînge? Hoţul păcălit?" (mariusnz)

"Dacă Becali ştia să-şi gestioneze relaţia cu fanii la un singur meci de campionat, nu de ligă, dacă veneau 25.000 de oameni, la un preţ mediu al biletului de 5 euro, deja scotea aproape jumătate din chiria pe un an. Dar cum şi-a aşternut, aşa doarme" (mircea)

REACŢII PE WWW.GSP.RO - pro Becali

"Gigi nu l-a susţinut pe cel care a cîştigat alegerile prezidenţiale, iar acum, prin intermediul MApN-ului, se răzbună unii pe el. Mentalitate de comunişti, doar în Rusia mai e la fel" (black-green)

"MApN se dovedeşte a fi doar o adunatură de profitori. În loc să ajute Steaua, s-a ajuns la un adevărat jaf, căci o astfel de chirie nu poate fi catalogată decît hoţie" (dan)

"A ajuns armata să facă speculă pe spatele lui Becali. E fraier Becali, că ar trebui să-şi facă propriul stadion şi să-i lase pe cei de la MApN să joace ţurca pe Ghencea" (cata)

"E o mizerie ce face MApN. Ruşine! Profită deoarece e singura sursă de venit. Dacă ar fi cinstiţi ar trebui să procedeze la fel ca şi cei de la Ministerul Transporturilor" (psihologul)

"O fi fost stadionul construit de armată, dar armata era şi este a statului, iar statul e obligat să ofere stadionul pentru ideea, pentru obiectivul pentru care a fost construit, acela ca Steaua să joace acolo" (sebi)

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (126)
 •  19 Aprilie 2011, 15:51

LARRY FREDDY=ASA CUM AM SCRIS MAI JOS REPET STADIONUL NU E AL STELEI CI AL ARMATEI.

 •  19 Aprilie 2011, 15:50

SUNT DE PARTEA DLUI ZISU.STEAUA DIN CATE AM INTELES S-A RUPT DE ARMATA DAR STADIONUL E AL ARMATEI.ORICUM DL BECALI ARE BANI SA PLATEASCA CHIRIA.E PATRONUL STELEI SA SCOATA BANI.ORICUM STADIONUL NU ESTE AL LUI PERSONAL CA SA FACA CE VREA CU EL.

 •  19 Mai 2010, 02:02

Zisule FMM, 4 euro/mp ti se pare putin pentru niste pamant si niste betoane? Da' ce pm, e spatiu comercial? Nici un hypermarket la o suprafata asa mare n-ar plati atatia bani! Mori in pm si tu si zdreanta aia de Oprea, doi delicventi cu grad de general... MI-E SCARBA!!!

Vezi toate comentariile (126)
Comentează