FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREȘ

ASA pentru Euro » A doua revenire de senzaţie a iernii: Mutu va juca la Tîrgu Mureş cel puţin pînă în vară

35 de goluri în 77 de selecţii la
35 de goluri în 77 de selecţii la "naţională" are Mutu, ultimul meci în 2013, 0-4 cu Olanda

Articol de , - Publicat luni, 18 ianuarie 2016 00:00

"Briliantul", 37 ani, speră să prindă lotul pentru CE şi a revenit în ţară: urma să plece în Antalya încă de azi dimineaţă, va semna contractul, iar apoi va fi prezentat în Turcia.

Steaua l-a repatriat pe Marica, ASA, singura echipă cu o campanie de transferuri care se apropia de a roş-albaştrilor, contraatacă prin Mutu! La 37 de ani, împliniţi pe 8 ianuarie, atacantul şi-a dat acceptul să joace pentru vicecampioană pînă în vară, cu opţiune de prelungire.

Ultima oară în India, la Pune City, "Briliantul" urma să plece în această dimineaţă în Antalya. Acolo, el va fi prezentat de noua sa echipă.

Îi dau numărul 10

"Adi Mutu s-a înţeles cu noi şi pleacă luni dimineaţa în Antalya, împreună cu lotul. În Turcia va fi prezentat oficial", a spus, aseară, pentru Gazetă, Bogdan Mara. "A avut oferte şi din alte părţi, însă am insistat şi a ales să semneze cu noi. Are o opţiune de prelungire din vară", a adăugat Bogdan Mara. Cît despre numărul 10, "nu am discutat acest aspect cu el, însă cred că va avea 10". În acest moment, numărul îi aparţine lui Claudiu Voiculeţ.

Retur bun pentru Euro

ASA n-a fost singura echipă care se înscrisese în cursa pentru Mutu. L-au dorit şi Steaua, şi Rapidul, şi Viitorul.

Iar un retur reuşit e ultima şansă pentru ca Mutu să joace la Euro 2016. Ar fi al treilea turneu final pentru fostul fotbalist al lui Chelsea, după CE 2000 şi CE 2008. La ultima ediţie la care a participat, Mutu a reuşit şi un gol, în 1-1 cu Italia, partidă în care a ratat şi un penalty.

Dacă va confirma la ASA, Mutu ar deveni cel mai bătrîn participant pentru România la un turneu final. La Euro 2000, Miodrag Belodedici avea 36 de ani.

"About last night"

Ieri, imediat după ce transferul lui Mutu a fost anunţat, iar primele reacţii curgeau, "Briliantul" a postat o imagine cu soţia sa, Sandra, pe Facebook. Alături de explicaţia "about last night" :) Cei doi sînt proaspăt căsătoriţi. Ceremonia a avut loc chiar la începutul anului, pe 9 ianuarie, în Caraibe.

Mai vor doi: Bălgrădean şi Astafei

Pînă acum, ASA a reuşit o campanie de transferuri consistentă. L-a readus pe Marius Constantin, i-a transferat pe foştii stelişti Gabi Matei şi Ţucudean, pe Ciolacu, ultima oară la Slask Wroclaw, în Polonia, şi pe Laurenţiu Buş, în mare formă la Dunărea Călăraşi.

Următorii pe listă sînt Cristian Bălgrădean, portar la CS U Craiova, şi Victoraş Astafei, atacant la Adana Demirspor. Ultimul, la fel ca Marius Constantin, tot o revenire.

12echipe este numărul la care a ajuns Mutu: pînă acum jucase la FC Argeş, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Cesena, Ajaccio, Petrolul, FC Pune

88de partide are Mutu în Liga 1. A înscris 37 de goluri

Borne în viaţa lui Adrian Mutu

  • martie 1997 - debutează în L1 într-un FC Argeş - Oţelul 0-0
  • ianuarie 1999 - se transferă de la Dinamo la Inter pentru 6,5 milioane de euro
  • august 2003 - se transferă de la Parma la Chelsea pentru 19 milioane de euro
  • septembrie 2004 - dat afară de la Chelsea după ce a fost acuzat că a consumat cocaină
  • ianuarie 2005 - revine pe terenul de fotbal la Juventus
  • iulie 2006 - semnează cu Fiorentina, cea mai bună perioadă a carierei
  • ianuarie 2014 - revine în România, la Petrolul, după 16 ani petrecuţi în străinătate
  • octombrie 2015 - a debutat la Pune City, în India

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează