FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Asistentul Ionel Popa se consideră victima intereselor dintre Avram şi Porumboiu: ”M-au decapitat”

Asistentul Ionel Popa este inspector în cadrul Biroului Cultură, Sport, Culte și ONG-uri din Primăria Iași
Asistentul Ionel Popa este inspector în cadrul Biroului Cultură, Sport, Culte și ONG-uri din Primăria Iași

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2011 15:45

Arbitrul din Paşcani răspunde tăios după stenograma DNA în care patronul Vasluiului şi fostul şef CCA vorbeau despre el. Porumboiu: ”Schimbă-l, bă, în m... mă-sii pe Popa ăsta, să nu-l mai văd!”. Avram: ”Gata, s-a terminat cu el”


- Domnule Popa, v-a surprins discuţia dintre Adrian Porumboiu şi Vasile Avram rezultată din stenogramele DNA?
- Nu ştiam exact ce discută între ei, dar bănuiam. Nu mă surprinde limbajul folosit fiindcă ăsta e comportamentul lor obişnuit, iar noi, arbitrii, nu putem reacţiona deloc. Cel mai mare rău îl fac conducătorii, care pun presiune şi nu ne lasă să arbitrăm. Din păcate, sîntem din ce în ce mai expuşi. Nu mă simt deloc vinovat, nu am greşit. Niciodată n-am greşit intenţionat, iar cînd am făcut-o, am recunoscut. Din păcate, am fost decapitat! E dureros că cei care ar trebui să ne apere îi susţin pe cei care ne acuză.

- Aţi vorbit cu Avram după acel meci, CFR - Vaslui 2-0, la finalul căruia Porumboiu v-a făcut bandit considerînd că i-aţi anulat eronat un gol lui Wesley pe motiv de ofsaid?
- N-am mai apucat, la cîteva zile a început spectacolul şi a fost arestat de DNA! Am trimis însă nişte capturi video pe mailul CCA pentru a se convinge şi cei de acolo că a fost ofsaid cît se poate de clar la Wesley. N-am primit însă nici un răspuns şi n-am mai fost delegat de două etape. Dacă m-ar fi delegat, vă daţi seama cum ar fi reacţionat Porumboiu, iar pentru a-l înfrunta, cei din CCA ar trebui să aibă vînă şi coloană vertebrală. Mă deranjează că Porumboiu mă face hoţ, bandit, iar el procedează cum procedează.

"Porumboiu consideră, probabil, că a fost cel mai mare arbitru din toate timpurile şi că e cel mai corect om, deşi a prins vremuri tulburi pe timpul lui Ceauşescu. Teoria lui e, cine nu e cu el, e împotriva lui"
Ionel Popa, asistent FIFA

"Unii mi-au propus favoruri, dar i-am refuzat"

- Porumboiu şi Borcea spun că i-au cerut lui Avram să le delege doar arbitri corecţi. Asta înseamnă că sînt şi unii incorecţi?
- Şi noi sîntem interesaţi să dispară, dacă există, arbitrii corupţi! Mie nu-mi convine să fiu băgat în aceeaşi oală cu cei corupţi. Spuneţi-mi, cine îi corupe pe cei bănuiţi că ar fi corupţi, nu conducătorii? Să spună un preşedinte dacă mi-a dat vreodată măcar un ac! Au încercat unii să-mi propună nişte favoruri, cu ani în urmă, dar le-am zis "Nu" şi s-au liniştit. Am suficient pentru a trăi decent cu familia mea. Am dat declaraţii la DNA şi la tribunal în "cazul Serea - Penescu" şi am demonstrat că nu sînt corupt. Aşa că...

- Ion Crăciunescu poate redresa arbitrajul românesc?
- Cred că da. Cînd era preşedinte s-a certat cu Porumboiu pentru mine, după un meci Bistriţa - Vaslui. Şi atunci am fost acuzat de Porumboiu că n-am văzut un ofsaid de doi metri, iar Crăciunescu a vrut să mă trimită în Divizia C. I-am zis că mă duc dacă se constată că am greşit, dar după ce am analizat împreună faza şi s-a convins că am avut dreptate m-a delegat în continuare în primul eşalon.

"Am 45 de ani şi în decembrie termin cu arbitrajul. Abia aştept, să nu mai aud de lumea fotbalului! M-am săturat de nebunie, acuze, mizerie. Nu-mi doream să ies aşa din arbitraj"
Ionel Popa, asistent FIFA

VEZI MAI JOS CAPTURA VIDEO TRIMISĂ DE IONEL POPA LA CCA!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (101)
zadkiel
zadkiel  •  03 Octombrie 2011, 09:51
Postat de ulise3223 pe 03 Octombrie 2011, 09:53

Dupa acest stop-cadru nu se poate afirma ca acest tusier a gresit flagrant. Faza a fost la limita, eroarea e posibila si explicabila.

Omul lui Paskany are 21 de postari! Cate conturi noi va dat ordin Muresan si Paskany sa mai deschideti aici???? Sunteti cei mai jenanti postaci platiti de pe net!

ulise3223
ulise3223  •  03 Octombrie 2011, 09:53

Dupa acest stop-cadru nu se poate afirma ca acest tusier a gresit flagrant. Faza a fost la limita, eroarea e posibila si explicabila.

probota
probota  •  03 Octombrie 2011, 09:43

ionele, da faza de la meciul brasov-vaslui o mai tii minte? la aia cum te mai aperi? fit-zr mutra de hot penal ce esti! serea ti-a pregatit un patut cald la el in celula =)))

Vezi toate comentariile (101)
Comentează