FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Astăzi îl prezintă » Contra revine în Liga 1 după o pauză de doi ani

Contra va avea un contract de 120.000 de euro pe sezon.
Contra va avea un contract de 120.000 de euro pe sezon.

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 20:37

Cosmin Contra s-a despărţit cu o victorie de fosta sa echipă, Fuenlabrada, şi mîine va sta pe bancă la meciul de la Braşov.

La două zile de la despărţirea de Mircea Rednic, plecat la Standard Liege, ploieştenii îşi vor prezenta azi noul antrenor: Cosmin Contra (36 de ani). Fostul tehnician al Timişoarei e încîntat de propunerea patronului Florian Walter: "M-am uitat pe internet, este un proiect serios la Petrolul. Avem lot de valoare, stadion nou şi suporteri fanatici. Nu îţi poţi dori mai mult!".

"Guriţă" a bifat ieri ultima partidă pe banca spaniolilor de la Fuenlabrada, 2-1 cu Caudal Deportivo, iar la cîteva ore după meci, tehnicianul a zburat către România. Azi se va întîlni cu Walter pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului, iar după-amiază va pleca la Braşov, acolo unde Petrolul va juca mîine meciul de Cupă. Interesant este că fostul internaţional va debuta pe banca ploieştenilor exact în faţa singurei echipe care l-a învins pe cînd antrena Poli. Braşovenii l-au bătut pe 10 noiembrie 2010, 1-0, tot într-un meci de Cupă.

Contra va fi ajutat la Petrolul de Laurenţiu Roşu (37 de ani), care va o cupa poziţia de antrenor secund. Acesta nu va fi la prima experienţă în această postură, fostul mijlocaş ocupînd respectiva poziţie în mandatul lui Lopez Caro la Vaslui. "L-am sunat pe Laurenţiu Roşu, i-am explicat situaţia şi a fost încîntat de propunere. A reacţionat pozitiv şi mi-a spus că e dornic de muncă", a încheiat Cosmin.

"Vom veni să muncim pe brînci pentru a avea rezultate. Vrem să cîştigăm tot încă de la primul meci şi vreau ca suporterii să fie îngăduitori pentru că nu va fi uşor" (Cosmin Contra, fost internaţional)

"Eu m-am gîndit la un cuplu Contra - Roşu, doi oameni de fotbal care au evoluat mult timp în Spania şi care sînt sigur că vor face treabă bună la Ploieşti" (Florian Walter, finanţator Petrolul)

14 meciuri a bifat Contra pe banca lui Poli în toamna lui 2010 în toate competiţiile: 7 victorii, 6 remize şi o înfrîngere. A fost singura sa experienţă ca antrenor în România

CV Cosmin Contra
- a evoluat pentru Poli Timişoara, Dinamo, Deportivo Alaves, AC Milan, Atletico Madrid, West Bromwich şi Getafe
- 73 de meciuri şi 7 goluri a bifat pentru echipa naţională
- a mai antrenat: Poli Timişoara şi Fuenlabrada
- a părăsit AC Milan după ce s-a bătut cu Edgar Davids (Juventus)

CV Laurenţiu Roşu
- 37 de ani
- a evoluat pentru Steaua, Numancia, Recreativo Huelva şi Cadiz
- 38 de meciuri şi 5 goluri a bifat pentru echipa naţională
- a fost antrenor secund la Vaslui

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
torque1981
torque1981  •  29 Octombrie 2012, 14:13

Bine ai venit Cosmine! Sper sa fie intr-un ceas bun! Un antrenor tanar si cu dorinta de afirmare este cred o alegere buna. Multa bafta si sa reusesti sa duci echipa acolo unde merita sa fie.

gabrielngi
gabrielngi  •  29 Octombrie 2012, 10:25

bafta contra, o sa ai toata sustinerea noastra

masim
masim  •  29 Octombrie 2012, 09:51

Gurita, sa fie intr-un ceas bun! sper sa faci din Petrolul o echipa care sa joace fotbal nu smifotbal ce invatase de la Rednic bafta!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează