FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA – FSCB

ASTRA – FSCB // Opinie Cristian Coman » Banii (dați) nu mai aduc fericirea la palatul lui Gigi Becali

Gigi Becali, FCSB
Gigi Becali, FCSB

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 18:33

Șobolăniile sunt parte a funcționării României. Zilele astea, cutremurul de la Caracal ne-a demonstrat cu prisosință asta.

Fundamentul funcționării relațiilor dintre oamenii așa-zis „importanți” din țara asta, chiar instituții, chiar firme, nu sunt înțelegerile transparente. Și, probabil, nici în Sport. Sunt sforăriile. Însă marii oameni care investesc în sport „bagă bani pentru o pasiune” este o generalizare la fel de forțată precum „toți sunt mafioți”.

Faptul că Gigi Becali i-a dat Astrei 1,7 milioane de euro sub formă de împrumut nu mai miră pe nimeni. Nu este marele secret, nu este nici măcar o bombă de presă, dar nici nu răstoarnă valorile cu care suntem obișnuiți în România. A dat omul cu dobândă, adică la fiecare 10 euro dați, a luat înapoi 12, așa că e corect. Așa sune el. Doar că legile fotbalului spun altceva, că Becali nu poate fi investitor la mai mult de un club, pentru că dispare competiția. La fel de nămoloasă este și combinația agenților din fotbal care controlează mai multe cluburi, despre care Gazeta a scris. Plus celebrele împrumuri de fotbaliști pe datorie.

Da, FRF i-a amendat pe cei de la FCSB. A băgat Clinceniul și Astra în aceeași oală și a trimis factura lui Gigi, care a achitat. Cu echivalentul banilor dați pe două roți ale noii lui mașini. Vreo 20.000 de euro.

Vremurile nu mai sunt acelea când Teia Sponte alerga cu banii lui Becali după jucătorii de la U Cluj. Gigi Becali s-a căit 5 ani mai târziu. A făcut muncă în afara penitenciarului, la Academia lui Gică Hagi, unde probabil a învățat mult. Și a uitat repede.

Luni, la meciul Astra-FCSB, centrează Gigi. Cine marcheză? Tot el. Pentru că FCSB nu va avea antrenor pe bancă. De fapt, va fi același din ultimii ani, antrenorul-finanțator din lojă.

Dan Alexa spune că jocurile nu sunt făcute, chiar dacă echipa lui nu are jocuri în picioare. E supărat și cu episodul „ăla nu e bărbat”. Și probabil că speranța este mare, după ce alți „prieteni” omeniți de patronul FCSB, și anume Botoșani, au plecat 3 cu puncte chiar etapa trecută.

Banii (dați) nu mai aduc fericirea la Palatul lui Becali.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
fairplayromania
fairplayromania  •  03 August 2019, 03:05
Postat de adriann_ pe 02 August 2019, 20:43

Doamne-ajuta, au inceput miracolele la GSP?

Fripturistul a ajuns la oase, nu mai dă ciobanu bani, că nu mai are.... pac-pac 50 milioane pe Coman, si el nu are oferta nici de 100.000...... S-au trezit si gsp, de 4 ani îi tot minte.... Decebal ce mai face?....:):)

boombang
boombang  •  02 August 2019, 20:59

Domnule Cristian,cum comentezi faptul ca Bayern a imprumutat Borussia cu 2 milioane de euro(fara dobanda) si a salvat-o de la faliment?...dar n-o s-o faci,iprocrizia e groasa.

adriann_
adriann_  •  02 August 2019, 20:43

Doamne-ajuta, au inceput miracolele la GSP?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează