FOTBAL  »  LIGA 1  »  CUPLUL IDEAL

Atac 2G

Articol de GSP - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00


După stagiul din Cipru, cuplul Ganea - Gigel Bucur e singurul care nu-i dă bătăi de cap lui Uhrin jr pentru retur. Trei înfringeri, un egal şi un meci cîştigat în compania unei formaţii de ligă secundă, e palmaresul lui Poli Timişoara în Cipru.
Bilanţul negativ îi provoacă dureri de cap antrenorului Dusan Uhrin jr, cu trei săptămîni înaintea startului returului de campionat. Cehul a făcut diverse experimente pentru a încropi o formulă cu care să ajungă în Europa. Doar 4 posturi nu-i ridică semne de întrebare cehului: fundaş stînga, mijlocaş stînga şi în atac, acolo unde cuplul Ganea - Gigel Bucur pare a fi bătut în cuie.
Cine apără?
De pe linia porţii, încep deja problemele pentru ceh. Marius Popa a intrat într-o eclipsă de formă, iar Zimmermann şi Pantilimon nu par a fi destul de conectaţi la miza returului. Totuşi, ultimul e avantajat de postura de internaţional de tineret şi va fi forţat dacă Popa îşi pierde locul de titular.
Defensiva e călcîiul la Ahile. Teza din campionat a fost demonstrată şi în amicale, Poli a primit 16 goluri, apogeul fiind atins în meciul cu Slovan Liberec (0-5). Dacă portughezul Milhazes a confirmat şi e sigur pe stînga, iar Cînu e punct fix în centru, celelalte posturi reprezintă tot atîta variabile pentru Uhrin. Pe dreapta, se bat Bădoi, Stancu şi chiar Luchin, iar în centru, Brezinsky, Raţiu, Scutaru sau chiar Borbely, primul avînd cele mai mari şanse la titularizare.
Fluctuaţii în mijloc
Linia mediană are cîteva răspunsuri, confirmate încă din tur. Pe dreapta, Bădoi, Abiodun şi Popovici ţintesc tricoul de titular, cu şanse sporite pentru primul. La închidere, Alexa e stăpînul absolut, chiar dacă s-a accidentat, dar la cotitură stă şi slovacul Borbely. Aliuţă e în pole position pentru a juca titular pe postul de mijlocaş ofensiv, după accidentarea lui Vrsici. Adus de la Aldosivi, Martinez, are nevoie de acomodare, iar pe stînga, Artiom Karamian, e suveran, fără concurenţă în faţa fratelui său, Arman şi a tînărului Florin Sandu.
Revine Ganea
În atac e cel mai clar. Golgheterul Gigel Bucur şi căpitanul Ganea, cel mai activ, agresiv şi determinant jucător din lotul lui Uhrin, sînt favoriţi clari la titularizare. Rusici e varianta de avarie, iar Axente, deşi pe placul cehului, e prea tînăr şi precipitat în faţa porţii în situaţii de criză, fiind privit ca o soluţie de viitor.


Amicale lui Poli din iarnă

Poli Timişoara - Honved Budapesta 3-3
Au marcat: Art. Karamian, B. Borbely, M. Aliuţă
Poli Timişoara - FC Diosgyor 1-1
A marcat: C. Daminuţă
Poli Timişoara - Poli Iaşi 2-1
Au marcat: Rusici, Art. Karamian
Poli Timişoara - Mlada Boleslav 3-3
Au marcat: G. Bucur (2), I. Ganea
Poli Timişoara - FC Gyeongnam 1-2
A marcat: Abiodun
Poli Timişoara - FC Onisilos 6-0
Au marcat: Art. Karamian, I. Ganea (2), A. Popovici, M. Axente, E. Martinez
Poli Timişoara - Slovan Liberec 0-5
Poli Timişoara - Metalurg Doneţk 1-2
A marcat: Art. Karamian

Cum ar putea arăta Poli în retur

M. Popa - St. Stancu, Cînu, Brezinsky, Milhazes - Bădoi, Alexa, Aliuţă, Artiom Karamian - Ganea, Gigel Bucur

Playtech: Ana este cea mai frumoasă fotbalistă din lume, dar refuză propunerea la care alte femei ar spune „da” pe loc GALERIE FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează