FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Atac dur al lui Gabi Balint: „FCSB e continuatoarea Stelei, dar nu mă reprezintă! Nu pot să accept ce face Gigi Becali cu echipa aia mare”

Fost internațional, în prezent analist sportiv, Gabi Balint a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.
Fost internațional, în prezent analist sportiv, Gabi Balint a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 august 2020 21:00

Fost internațional, în prezent analist sportiv, Gabi Balint a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Acesta face o analiză amplă și dură a conflictului FCSB-CSA, îl atacă pe Gigi Becali și explică motivele pentru care n-ar lucra niciodată cu el. Mai mult, povestește relația pe care a avut-o ca "principal" cu Adrian Porumboiu și Marian Iancu.

- Vreau să discutăm și despre Steaua.
- Steaua pentru mine e întotdeauna echipa care a jucat atunci Cupa Campionilor. Cei nouă ani de la Steaua! Eu mă așez clar la CSA Steaua pentru că acolo sunt foștii mei colegi. Pentru că acolo este echipa Armatei. Eu nu mă văd niciodată în trecutul FCSB-ului. Pe mine nu mă reprezintă FCSB, și îmi pare rău că de fiecare dată se va crede că am un conflict cu Gigi Becali, n-am nimic cu el. Îl știu de când eram jucător și venea la stadion.

- Dar?
- El ce a făcut cu echipa asta... Că e echipa lui, deci nu a suporterilor... Face ce vrea, nu-l interesează performanța, doar banii. Dacă asta e Steaua... Nu mai spun cum s-a comportat cu antrenorii și foștii fotbaliști. Dacă pentru unii asta înseamnă Steaua, îmi pare rău. Pentru mine nu poate să însemne! Îi respect pe toți și le respect decizia. Am văzut că galeriile sunt divizate, îi înțeleg și pe cei de lângă FCSB, pentru că tot roș-albastru e sângele în ei. Steaua le rămâne în suflet, dar eu nu pot. Nu pot, nu pot să accept ca echipa aia mare să ajungă să fie comandată de un om, la modul cum e. Nu înțeleg!

- Conflictul pe care l-a avut cu Talpan...
- Lăsând la o parte procesele lui Talpan, astea sunt lucrurile care era normal să se întâmple. Mă bucur că a existat un om care a demonstrat măcar din punct de vedere juridic. Că sportiv, toți știm că FCSB e continuatoarea Stelei, dar asta e pe latură sportivă. Federația a acceptat lucrul acesta, dar eu știu cum s-a întâmplat pentru că am participat în perioada aceea la ședințele care au fost. M-am retras atunci... Am plecat, că nu ne băgau în seamă.

- Vei lucra vreodată cu Gigi Becali?
- Eu niciodată nu pot să lucrez cu Gigi Becali! Dacă acceptă condițiile mele, da! Eu niciodată n-aș accepta condițiile lui. Indiferent că spune de bani. Odată mi-a spus la o emisiune că dacă eram antrenor acolo prindeam contracte în țările arabe și aveam câteva milioane. Mai presus decât banii eu cred că demnitatea e pe primul loc. N-aș putea accepta. Eu aș fi râs dacă mi-ar fi trimis vreun bilețel. Sau să-mi zică unul de pe bancă. Eu îi zburam pe toți de pe bancă în momentul ăla! Pfff! Am avut și eu momente în care am lucrat cu conducători dificili, dar credeți-mă că Iancu, cu care nu m-am certat niciodată, n-o să spună lucruri negative despre mine. Sunt încăpățânat și fac într-un fel.

Credeți-mă că am avut o relație bună. Și cu Iancu și cu Porumboiu! Eu cu Porumboiu discutam despre echipă și-am ținut cont de oameni. La un meci am ținut cont și de Iancu, care mi-a spus că n-am mijlocaș dreapta la un meci cu Rapidul. Eram după un eșec la Vaslui, venită după 9 meciuri fără înfrângere. N-aveam mijlocaș dreapta și mi-a zis că Arman Karamyan a mai jucat mijlocaș dreapta. L-am probat, i-am mulțumit. Am jucat cu el în meciul ăla mijlocaș dreapta. Am bătut 2-0 la Rapid

- Discutai cu ei, acceptai sfaturile lor?
- Trebuie să ai discuții cu patronul, dar nu cu bagă-l p-ăla, scoate-l p-ăla. Sau să te facă praf... La mine cu domnul Iancu s-a rupt după meciul de la Vaslui. Aveam un jucător cu arcada spartă pe margine și încă un jucător eliminat. Conduceam și în cinci minute mi-au dat două goluri. M-a făcut praf la televizor și din momentul ăla s-a terminat. Aveam în contract Cupa sau campionatul. Eram în finala Cupei după ce bătusem Dinamo 4-1 în semifinale și în campionat aveam inclusiv șanse de locul 1. Dar ne-am certat, ne-am supărat și am zis că e mai bine să joace ei finala și să pună pe cine vor.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU GABI BALINT

CITEȘTE ȘI

FCSB „cere” înghețarea campionatului » Situația cu care Gigi Becali nu s-a mai întâlnit de doi ani

LIGA 1. Prima etapă, complet distrusă de arbitri! Cifrele sunt îngrozitoare: 7 erori majore, 6 gafeuri, 5 rezultate viciate!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
mir21
mir21  •  27 August 2020, 16:50

Oportunist si atat si gabi, daca becali *** si îi platea pe toti, pe si pe altii din generatia lui acum toti erau fcsb-isti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thirteen
thirteen  •  27 August 2020, 15:46
Postat de manutd.steaua pe 27 August 2020, 09:57

Din categoria "Nu-mi place patronul,nu mai e echipa mea"! Pai de suporteri de astia are nevoie o echipa??? Mai bine fara!

In anii 90 presedinte la Atletico Madrid a fost Jesus Gil o persoana cu mult mai controversata decat Becali,rasist,sexist,homofob,xenofob ,cunoscut pentru mersul pe străzile orașului strigând abuzuri la prostituate și persoane fără adăpost (in 1997 a spus despre Ajax Amsterdam ca e FC Congo deoarece avea multi surinamezi de culoare)dar nu stiu ca suporterii sa fi ranuntat la Atletico ca nu le placea de Gil.Deci il poti contesta pe Becali oricat dar daca esti stelist ramai stelist nu migrezi la o clona infintata in 2015 ca nu-ti place patronul.Nici un suporter adevarat al unei echipe de oriunde din lume nu a facut asta...

visarionpalnie
visarionpalnie  •  27 August 2020, 14:31
Postat de Traian Pavelescu pe 27 August 2020, 11:46

Poate fără sa vrea dar Balint a spus adevarul pe care cazarma sportiva anacronica încearcă sa-l ascundă: FCSB este continuatoarea in plan sportiv a Stelei, deci este Steaua cu palmares, numele urmând sa fie recuperat după ce baricada stalinistă din Ghencea va fi maturată de democrație si economia de piața! Balint, susținător deschis sl CSA, a spus FCSB=Steaua! Noi steliștii (52%) știam dar poate aud și atarnatii de gardurile UM (sub 2%)!!!

bai pavelescule, dute... la mache sa-ti explice el cum sta treaba:))

Vezi toate comentariile (41)
Comentează