FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Atac fulger

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iulie 2007 00:00

N&D&B, virfurile letale ale "ciinilor", au rezolvat meciul de aseara cu scotienii de la Motherwell. "Ciinii" au inceput partida de ieri cu prim-divizionara scotiana Motherwell cu gindul la victorie si la show. Era minutul 4 cind Zicu a trimis o "foarfeca" pe spate, portarul advers evitind cu greu golul. Faza a anuntat prima reusita a "ciinilor": centrare Munteanu, gol Danciulescu cu capul, si cu ajutorul lui Craigan. Darren Smith l-a impins apoi pe Moti in careul dinamovist, arbitrul nu a dat fault la dinamovist, iar scotianul a lobat, bara salvindu-l pe Romanovs. Ros-albii au ripostat printr-o faza spectacol. Combinatie de clasa Danciulescu - Oprita - Niculescu, pase din prima naucitoare, si Claudiu a inscris printr-un sut la vinclu de la 20 de metri.

si au urmat minute de atac sustinut. Zicu (15) a avut ghinion, sutul sau fiind prins de portar, dupa 31 de pase consecutive! Niculescu a reusit "virgula" lui Ronaldinho, dar sutul sau a fost ulterior blocat. Romanovs si Musat au rezolvat de unii singuri doua contraatacuri rapide ale britanicilor. McCormack a redus din diferenta printr-o lovitura libera a la Niculescu.

A intrat Bratu in partea secunda. Doua actiuni cu viteza lui caracteristica, insa ghinionul il tine departe de gol. Nici Chiacu (53 si 63) n-are noroc. Jocul dur al scotienilor i-a incitat pe dinamovisti. Iar Bratu le-a dat peste nas. Gol dupa ce si-a umilit un adversar. Liviu Ganea (87) a ratat, din cadere, un gol pe care l-ar fi meritat.


Dinamo - Motherwell    3-1 (2-1)
Au marcat: Danciulescu (5), Cl. Niculescu (9), Fl. Bratu (68) / McCormack (39)
Dinamo: Romanovs - Stoican (Blay 46), V. Nastase (st. Radu 46), Moti ( Ayangma 75), Musat (Pulhac 46) - Margaritescu (Ropotan 46) - Oprita (Chiacu 40), Zicu (Fernandes 65), C. Munteanu (Ad. Cristea 46) - Danciulescu (L. Ganea 64), C. Niculescu (Fl. Bratu 46, Predescu 79). Antrenor Mircea Rednic


Ayangma confirma

Pentru ultimul sfert de ora, Mircea Rednic l-a trimis pe teren si pe camerunezul Frederic Ayangma. Fotbalistul de 25 de ani l-a inlocuit pe Moti si a jucat mijlocas defensiv, Ropotan trecind fundas central. Ayangma a dovedit forta, avind intrari decise si sigure, dar si tehnica. Plus o pregatire fizica buna. Dinamovistii par decisi sa semneze cu jucatorul african, care ar putea parafa in aceste zile un contract pe 3 ani.

Borcea a pierdut doua goluri

Abia in minutul 12 a ajuns Cristi Borcea la meciul de la Schwarzach. Imbracat in echipamentul clubului Dinamo, directorul general al ros-albilor a stat pe o banca, undeva aproape de coltul terenului, sprijinindu-si piciorul drept, accidentat, de un scaun. Borcea a pierdut golurile cuplului N&D, dar a aplaudat imediat cum a aflat ca echipa sa conduce meciul.

100 de romani

La partida "ciinilor" au asistat si 200 de spectatori, jumatate dintre ei fiind romani. Fie ca erau in vacanta, fie ca erau stabiliti in Austria, acestia au vrut sa vada live partida campionilor cu scotienii. Ca suveniruri, suporterii si-au facut fotografii cu elevii lui Rednic.

"Sa cintam cu totii"
Flavius Stoican a redebutat ieri in tricoul alb-rosu dupa transferul de la sahtior. si Catalin Munteanu a jucat in primul amical al verii, dupa problemele la spate. Stoican a declarat: "Mai am de recuperat in privinta pregatirii fizice, dar in curind voi fi apt suta la suta. Cuplul N&D cinta din nou, eu cel putin nu mai jucasem de mult cu acesti doi atacanti si o sa-i ajutam si noi sa interpreteze cit mai bine si pe ei, si pe celalalte virfuri. Sa cintam toti dinamovistii cu bucurie, fiindca toata lumea e constienta ca sintem favoriti la titlu. Dar munca multa, fiindca nimeni n-a murit de munca".

Lovit brutal

Mircea Rednic l-a inlocuit pe Bratu cu Predescu in minutul 79, dupa ce atacantul dinamovist a fost victima a doua intrari brutale din partea lui Murphy. Romanul a fost calcat pe mina stinga si a primit un pumn in git, insa a fost singurul avertizat de arbitrul polonez cu cartonas galben. Jocul dur al scotienilor a fost contestat de Rednic de pe margine, care le-a cerut jucatorilor sai sa nu se accidenteze si sa nu riposteze.

"Sper sa pastram forma din amicale si in partidele oficiale. Concurenta e in orice domeniu, antrenorul trebuie sa aleaga cel mai bun <11>"

Ianis Zicu

"Apetitul ofensiv este marca echipei Dinamo. Trebuie sa fim la fel de concentrati in continuare si la fel de uniti"
Ionel Danciulescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează