FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Atac la Real Madrid

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2008 00:00

Adrian Ilie a declarat razboi celui mai galonat club din lume. Managerul sportiv din Ghencea spune ca e interesat de chilianul Pinto, despre care crede ca ar trebui sa aleaga Steaua, si nu echipa a doua a "galacticilor".

Declaratie-surpriza a lui Gigi Becali referitoare la Sebastian Pinto. "Trebuia sa se duca la echipa a doua a lui Real Madrid, dar s-a razgindit si probabil va veni la noi. Tatal lui va ajunge in Romania in zilele urmatoare ca sa-i aleaga casa baiatului. Impresarii au fost cei care l-au facut sa aleaga Steaua, spunindu-i asa: 'De ce sa joci la echipa secunda a lui Real, cind poti sa mergi la Steaua si sa joci impotriva primei echipe a Realului?!'", a povestit Gigi Becali ieri dupa-amiaza.

"Pinto a ales Steaua"
Impresarul Ionut Pirvu a confirmat aseara spusele patronului stelist. Acesta a recunoscut ca tatal lui Sebastian Pinto, Carlos, un cunoscut om de televiziune in Chile, va veni miine in Romania pentru a trata transferul argentinianului in Ghencea. "Sint mari sanse ca Pinto sa semneze cu Steaua. El isi doreste mai mult sa joace in cupele europene cu Steaua, decit sa evolueze la a doua formatie a Realului", a declarat aseara Pirvu, cel care reprezinta interesele jucatorului in Romania. Declaratia vine dupa ce tatal lui Pinto afirmase, joi, in Marca faptul ca e greu de refuzat o oferta din partea Realului.

In plus, la doar o zi dupa ce spusese ca "despre Pinto nu pot spune prea multe, deoarece DVD-ul cu el nu se prea vedea bine", Adrian Ilie si-a schimbat radical pozitia fata de atacantul chilian. "Ne intereseaza Pinto si il dorim imediat la Steaua", a spus Ilie pentru cotidianul chilian El Mercurio.

Apoi, "Cobra" a lansat un atac asupra gruparii Real Madrid, ironizind faptul ca Pinto ar alege sa mearga la echipa a doua a celui mai galonat club din lume. "Cine este aceasta echipa, Madrid Castilla? Nimeni! Noi ii oferim sansa sa joace in Europa si sa fie un jucator puternic intr-o liga buna, nu intr-o echipa de liga a III-a. Eu am jucat in Spania si stiu ca jucatorii care nu se antreneaza cu prima echipa n-au sanse nici sa evolueze in ea", a declarat managerul sportiv din Ghencea.

Cazul Pinto in 5 pasi
1. A fost propus Stelei la inceputul lui decembrie, insa Adrian Ilie l-a refuzat intr-o prima faza, dupa care a demarat negocierile peste capul agentilor
2. Steaua n-a facut o oferta clara, iar pe 31 decembrie Real Madrid a ajuns la o intelegere verbala cu Pinto, care urma sa joace la echipa secunda a "galacticilor"
3. Adrian Ilie declara ca de vina pentru nerealizarea transferului "a fost DVD-ul, pentru ca nu se prea se vedea bine"
4. Reprezentantii din Romania ai lui Pinto informeaza Steaua ca atacantul n-a semnat nimic cu Real si ca inca mai pot face o oferta pentru fotbalist
5. Adrian Ilie reia tratativele pentru Pinto, iar Gigi Becali a declarat ca "baiatul va veni la Steaua deoarece nu vrea sa joace la echipa a doua a lui Real Madrid"

Cifrele transferului lui Pinto
- a avut un salariu de 3.000 de dolari pe luna la Universidad de Chile
- in decembrie, conducerea lui Universidad de Chile i-a propus 10.000 de dolari pe luna, dar el a refuzat
- Steaua i-a oferit 20.000 de euro pe luna, adica 240.000 de euro pe an, atit cit are salariu Banel Nicolita
- impresarii au solicitat 500.000 de euro Stelei pentru un transfer definitiv, jucatorul venind din postura de liber de contract

Fara contract de profesionist
In urma cu 7-8 luni, Sebastian Pinto nu era bagat prea mult in seama in Chile. Oficialii lui Universidad de Chile chiar refuzau sa-i faca un contract de profesionist, motiv pentru care atacantul ironiza propria conducere atunci cind reusea cite un gol! Se ducea imediat in dreptul unei camere TV si ducea miinile la ochi, ca si cum ar avea nevoie de ochelari. Fugea sau ca nimeni din fruntea clubului nu-l vede pentru a-i propune un contract.

Craiova l-a refuzat
Primul club din Romania caruia i-a fost propus Pinto a fost Universitatea Craiova. Adrian Mititelu l-a refuzat in luna octombrie 2007, tocmai pentru ca jucatorul nu avea un contract cu echipa lui de club. "Daca nu are nici macar un angajament de profesionist iti dai seama ce fotbalist poate fi. N-are valoare", a fost explicatia lui Mititelu.

Lacatus a vazut, Ilie nu
DVD-ul care continea imagini cu Sebastian Pinto si despre care Adrian Ilie a spus ca "nu se prea vedea bine", a fost urmarit fara probleme de Marius Lacatus. "Eu i-am dat DVD-ul lui Marius, care, dupa ce l-a vazut, mi-a spus ca Pinto e fotbalist bun, il vrea, dar trebuie sa stie si Adrian Ilie. Acesta din urma insa mi-a zis ca n-are nevoie de el", a declarat pentru cotidianul "Libertatea" Ionut Pirvu, reprezentantul lui Pinto in Romania.

"Sint multumit de Adi Ilie"
Gigi Becali i-a luat ieri apararea lui Adrian Ilie, acuzat de suporteri ca e principalul responsabil pentru ca Pinto nu e deja in curtea Stelei. "Pe mine ma intereseaza omul cu care lucrez, iar Adrian Ilie este un superom, care va lucra alaturi de mine pina la adinci-batrineti. Asa am zis si de MM Stoica, doar ca el are nebuniile lui, nu pot spune ca nu si-a facut treaba. Mihai era un baiat destept si competent, la Adrian este altceva, el este un om bun. Sint foarte multumit de cum a lucrat Adi Ilie pina acum", a declarat Becali.

SONDAJ WWW.STELISTI.RO
Fanii: "Nu va veni"
Dupa ce Gigi Becali a declarat ca Sebastian Pinto va refuza oferta lui Real Madrid Castilla si va veni la Steaua, site-ul stelisti.ro a initiat un sondaj de opinie, fanii din Ghencea fiind intrebati daca ei cred ca chilianul va ajunge sau nu la Steaua.
Credeti ca va ajunge Pinto la Steaua, asa cum a spus Gigi Becali?
Nu 60,7 %
Da 39,3 %
Pina aseara, la ora 19:30, au votat 573 de persoane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează