FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Atacul musculoşilor » Steaua progresează în negocierile cu Bastia pentru Keşeru

Pe transfermarkt.de, Keșeru are o cotă de două milioane de euro, cea mai mare pe care a avut-o vreodată
Pe transfermarkt.de, Keșeru are o cotă de două milioane de euro, cea mai mare pe care a avut-o vreodată

Articol de - Publicat vineri, 03 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 02 ianuarie 2014 20:24

Claudiu, 27 de ani, e de acord să vină în Ghencea, unde ar forma cel mai de forţă cuplu ofensiv din Liga 1 alături de ”tancul” italian.

Steaua îşi concentrează campania de achiziţii din iarna asta pe transferul lui Claudiu Keşeru, atacantul pentru care a mai tratat şi în vară. De această dată, şansele de rezolvare a afacerii par mai mari. Bastia a anunţat pe site-ul oficial că echipa şi-a reluat pregătirile pentru partea a doua a sezonului din Franţa şi a specificat că din cantonament lipseşte Keşeru, "lăsat să negocieze cu Steaua Bucureşti".

10 goluri la 4 atacanţi
Keşeru a declinat propunerea din Ghencea în urmă cu o jumătate de an tocmai ca să semneze cu Bastia, însă nu s-a impus în Corsica şi acum este interesat să revină în România sub forma unui transfer definitiv.

Campioana e şi ea atrasă de un acord cu Claudiu, într-un moment în care titlul în Liga 1 îi este ameninţat de Astra şi de Petrolul. Iar atacul lui Reghecampf nu s-a descurcat grozav în prima parte a sezonului.

Atacanţii din lot, Piovaccari, Kapetanos, Nikolici, Mihai Costea şi Tatu, au dat împreună 10 goluri în 17 meciuri din campionat, dintre care 6 au fost reuşite ale italianului.

"Era cel mai puternic junior"
Claudiu ar deveni un concurent pentru Piovaccari, dar poate juca şi alături de atacantul împrumutat de la Sampdoria. Împreună ar forma un cuplu de K1, cel mai tare din Liga 1! Federico a impresionat în jumătatea de an pe care a petrecut-o la Bucureşti tocmai graţie calităţilor sale fizice, un atribut pe care Mihai Stoica l-a remarcat şi la Keşeru.

Managerul era impresionat la începutul anului 2013 de sezonul bun pe care Claudiu îl parcurgea la Angers, în Ligue 2, şi astfel s-a născut interesul Stelei: "Îl ştiu pe Keşeru de cînd era la Oradea şi juca în «naţionala» de juniori. Era cel mai puternic jucător de vîrsta lui, îşi domina adversarii datorită forţei sale superioare".

Claudiu nu a funcţionat fantastic în Hexagon. În ultimii 10 ani, a bifat 5 cluburi: Nantes, Tours, Libourne, Angers şi Bastia. S-a descurcat bine doar în al doilea eşalon francez.

"Clarificăm săptămîna viitoare"
Steaua nu poate aplica "reţeta Piovaccari" şi pentru aducerea lui Keşeru întrucît Claudiu nu agreează un împrumut. Plătit cu 500.000 de euro anual în Franţa, Keşeru mai are încă doi ani şi jumătate din acordul cu Bastia, un interval de timp în care are asiguraţi mai mult de un milion de euro.

"Claudiu nu vrea împrumut, aceasta este condiţia lui în tratativele pe care le purtăm. Pe lîngă Steaua, mai sînt interesate două formaţii din Rusia şi două din Franţa. Săptămîna viitoare, cel mai tîrziu, se va lua o decizie. Steaua e printre opţiunile cele mai interesante", a declarat Jeremy Bouhy, agentul fotbalistului, la DigiSport.

81 de kilograme cîntăreşte Keşeru (27 de ani), la o înălţime de 1,78 metri. Piovaccari (29 de ani) are 1,81 metri şi 78 de kilograme

1 gol a dat Claudiu pentru Bastia în prima ligă franceză, un randament slab, cum n-a mai avut din 2008, cînd marcase tot o dată la Nantes. În acest sezon are 16 meciuri, dintre care 7 ca titular

Situaţia altor ţinte ale Stelei în mercato:
- Alexandru Tîrnovan - mijlocaşul stînga de 18 ani a fost achiziţionat definitiv de la Viitorul. El fusese împrumutat de la clubul lui Hagi şi ar fi trebuit să revină la formaţia "Regelui". Tîrnovan nu a jucat nici un minut în campionat pentru roş-albaştri, însă a evoluat în Cupa României, competiţie în care a şi înscris în victoria cu 2-0 împotriva Oţelului.

- Ianis Zicu - ex-dinamovistul în vîrstă de 30 de ani e unul dintre fotbaliştii preferaţi ai lui MM Stoica şi a devenit liber de contract după doi ani petrecuţi în Coreea de Sud, la Pohang Steelers şi la Gangwon. Ianis e febleţea lui MM, care l-ar lua în Ghencea, dar achiziţionarea sa ar aglomera posturi pe care deja există soluţii: pe dreapta sînt Popa şi Chipciu, pe stînga e Tănase, iar în spatele vîrfului, Iancu, Stanciu şi probabil Keşeru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
elder00
elder00  •  04 Ianuarie 2014, 00:08
Postat de forumeer pe 03 Ianuarie 2014, 23:10

Daca e adevarat ca se duce la arabi, n-ai cum sa concurezi cu aia la salarii. Cine stie cat o incasa pe acolo... Oricum, Keseru e fotbalist.

E bun Keseru, oricum se elibereaza locul de pe banca de rezerve, nu a anuntat Kapetanos ca pleaca?

forumeer
forumeer  •  03 Ianuarie 2014, 23:10
Postat de carol_k pe 03 Ianuarie 2014, 20:26

De ce nu-l iau pe Eric in banii astia.Superfotbalist ! M-am saturat de gherlele lui MM !

Daca e adevarat ca se duce la arabi, n-ai cum sa concurezi cu aia la salarii. Cine stie cat o incasa pe acolo... Oricum, Keseru e fotbalist.

carol_k
carol_k  •  03 Ianuarie 2014, 20:26

De ce nu-l iau pe Eric in banii astia.Superfotbalist ! M-am saturat de gherlele lui MM !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează