FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

"Atentie, CFR!"

Articol de GSP - Publicat marti, 11 decembrie 2007 00:00

Antrenorul care a dus Clujul in Cupa UEFA, Cristiano Bergodi, le-a transmis feroviarilor ca nu trebuie sa se vada deja campioni

Il Calcio e plin de surprize, dar lipsesc miracolele din fotbalul romanesc.
"Anul trecut aveam un avans de 8 puncte fata de Steaua. Ce s-a intimplat apoi, m-a socat!", a relatat Cristiano Bergodi, omul cu care feroviarii au obtinut, totusi, o performanta istorica, locul 3 si Cupa UEFA. "Nici acum nu pricep exact ce s-a intimplat, cum ne-a ajuns Steaua. Sper sa nu se intimple la fel. CFR isi merita locul de acum. Dar si echipa de anul trecut ar fi meritat sa termine pe doi", a continuat Bergodi.

"Noroc la arbitraje"

Antrenorul italian a remarcat, pe de alta parte, ca valorile individuale au salvat de prea multe ori rezultatele feroviarilor. "Fabbiani, un jucator de exceptie, a scos de multe ori castanele din foc. Mai sint Trica si Culio. Foarte buni. CFR a mai avut noroc si cu arbitrajele. Cu Ceahlaul, un fault a fost mutat in careu. Eu n-am avut bafta asta. Nu zic ca e ceva necurat, ci ca, atunci cind o echipa e puternica, exista multi factori care o ajuta sa cistige", a spus Bergodi, care a identificat si principala adversara a clujenilor. "Grija mare, Rapid e periculoasa! Dar vor incerca sa se apropie si celelalte echipe din Bucuresti. Va fi greu. Greu de tot! Dar daca investitiile continua la Cluj e imposibil sa nu fie rezultate", a mai spus tehnicianul italian.

CIFRELE LUI BERGODI
15 victorii, 4 egaluri si 5 infringeri a fost bilantul lui Bergodi la CFR
49 de puncte din 72 posibile a obtinut CFR cu Bergodi pe banca, procentaj de 68%
36 de goluri a marcat CFR sub comanda lui Bergodi, in 24 de partide

Dedicatia lui Tony
Tony Da Silva, fundasul dreapta al CFR-ului, a ramas marcat de vizita facuta copiilor cu deficiente neuropsihomotorii, de Mos Nicolae, la scoala Speciala Transilvania. De altfel, fundasul francezo-portughez le-a dedicat primul sau gol in tricoul alb-visiniu, marcat duminica, contra Otelului. "Le dedic golul copiilor de la scoala Transilvania, care m-au induiosat foarte mult. As vrea sa cistigam de-acum toate meciurile, sa iesim campioni, pentru a le putea dedica si titlul", a spus Tony. (Mihai Mateas)

Ajutor pentru Robert
Robert Szacz, elevul scolii Speciale Transilvania, mare fan al CFR-ului, a urmarit si duminica, din mijlocul galeriei KVSC, partida cu galatenii. La finalul partidei, Robi a avut din nou ocazia sa se intilneasca, atit cu jucatorii, cit si cu antrenorul Ioan Andone si cu presedintele Iuliu Muresan. "Vom incerca sa-l ajutam pe acel baiat, cit si scoala Speciala, pentru ca pe toti ne-a impresionat. Tony, intr-adevar, a fost cel mai miscat de suferinta acelor copii, chiar i-a oferit lui Robert tricoul sau de joc la sfirsitul meciului", a marturisit presedintele Iuliu Muresan. (Mihai Mateas)

Invitati la Zalau
Ieri, Ioan Andone, antrenorul CFR-ului, insotit de 6 dintre elevii sai, a participat, la Zalau, la festivitatea anuala organizata de scoala de Fotbal CF Viitorul, patronata de fostul jucator de fotbal, Daniel Sabau. Alaturi de Trica, Panin, Minteuan, Anca, Semedo si Didy, care au inminat premiile celor mai talentati elevi ai scolii, s-a aflat si fostul jucator al CFR-ului, Vasile Jula. "Ma bucura astfel de initiative, pentru ca de aici trebuie inceput. Copiii sint viitorul fotbalului romanesc si e nevoie de astfel de evenimente pentru a fi stimulati pentru performanta", a declarat Andone. (Calin Onicas - Zalau)

De acord cu Iancu
Dupa ce Marian Iancu si-a mai indulcit tonul, declarind ca "CFR-ul, daca nu te bate cu arbitri, te bate oricum, pentru ca joaca fotbal adevarat", presedintele feroviarilor, Iuliu Muresan, a apreciat schimbarea de atitudine a bossului lui Poli. "Ma bucur ca apreciaza jocul nostru, chiar este adevarat, jucam un fotbal foarte bun. Cum am mai spus, mie imi pare rau doar ca se intrerupe campionatul tocmai acum, cind eram in virf de forma, am fi putut sa ne apropiem mai mult de titlu, daca s-ar mai fi jucat citeva etape", a declarat oficialul clujenilor. (Mihai Mateas)

Multumiti si cu remiza
Clujenii merg cu gindul la cele 3 puncte la Timisoara, pentru ultimul meci al anului, cu Poli, dar obiectivul principal al feroviarilor e sa termine neinvinsi. "Noi mergem la victorie. Daca totusi nu am reusi decit un egal, normal ca nu as fi foarte multumit, dar nu va fi un capat de tara. Vrem sa ne pastram invincibilitatea, deci si o remiza ar fi convenabila. Sper insa sa nu fie nevoie sa fac astfel de calcule si sa cistigam", a precizat Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului. (Mihai Mateas)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează