FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Au căutat atacant până au luat fundaș » Dinamo are un nou jucător: un stoper croat

Marici a mai jucat în cariera sa pentru: Rovinj, Pomorac Kostrena, Istra 1961, Rijeka, Zawisza Bydgoszcz şi FC Persepolis
Marici a mai jucat în cariera sa pentru: Rovinj, Pomorac Kostrena, Istra 1961, Rijeka, Zawisza Bydgoszcz şi FC Persepolis

Articol de , - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

Dinamo a adus ieri un stoper croat, pe Luka Marici, care a făcut dimineaţa vizita medicală, iar după-amiază a semnat un contract pe doi ani.

Ioan Andone a ales să mai aducă un fundaș central la Dinamo, încă mai caută atacant. Roș-albii au adus un stoper croat, pe Luka Marici, așa cum a informat GSP.RO ieri dimineață. Fotbalistul de 29 de ani a efectuat vizita medicală, iar după-amiază a semnat un acord pe două sezoane.

Dinamo a completat imediat compartimentul defensiv după transferul lui Andrei Marc, 23 de ani, la Șanliurfaspor. Marici se va antrena începând de astăzi sub comanda lui Andone.

De ce a mers în Iran

Croatul era liber de contract din luna iulie, după ce a încheiat conturile în Iran, la Persepolis, acolo unde a mers pentru a-l ajuta pe conaționalul său Branko Ivankovici. Împreună au încheiat sezonul pe locul secund.

Salariul lunar al noului dinamovist va fi de 5.000 de euro pe lună, asemănător cu cel pe care îl avea Andrei Marc, moldoveanul insistând să se transfere cât mai curând din Ștefan cel Mare.

"Sunt foarte fericit că am semnat cu Dinamo. Știu ce înseamnă acest club în România și în Europa. M-am consultat cu Alioșa Vojnovici, mi-a vorbit foarte frumos despre echipă, despre țară, am luat informații și de la Antun Palici, mi s-a spus că suporterii sunt fantastici, sunt unici și merită orice sacrificiu. Am fost în Iran întrucât am o relație specială cu antrenorul Ivankovici. M-a rugat să-l ajut și nu puteam refuza. Cred că îmi voi dovedi calitățile și abia apoi voi putea fi catalogat de către suporteri", a declarat Marici pentru Gazeta Sporturilor.

Și Palici a jucat în Thailanda

Suporterii au criticat pe internet aducerea fundașului care în ultimul sezon a evoluat în Iran. O situație similară s-a întâmplat anul trecut cu Antun Palici, ajuns un fotbalist esențial după un an petrecut în alb-roșu. Mijlocașul jucase în 2014 în Thailanda, la Bangkok United, unde marcase un gol în 12 meciuri. Palici a reușit 6 goluri și 13 assist-uri în 42 de partide.

Edward îl vrea pe Nistor

Presa bulgară a prezentat mai mulți fotbaliști care ar fi pe lista lui Edward Iordănescu la ȚSKA Sofia, printre ei românii Dan Nistor și Cristi Săpunaru (Astra). Dinamoviștii sunt siguri că va rămâne valabil acordul verbal dintre ei și mijlocașul care încă se mai judecă la comisii cu Pandurii.

Sunt semnale că în această săptămână se va rezolva situația, iar Nistor va putea să se antreneze sub comanda lui Andone, tehnicianul așteptându-l de mai bine de o lună.

700.000 €este cota croatului, conform transfermarkt.de. În urmă cu doi ani avea o cotă dublă

20de meciuri a bifat Marici sezonul trecut în Iran

8fotbaliști a transferat Dinamo în această vară: portarii Brănescu, Penedo și Cobrea, fundașii Marici, Oliva și Romera, mijlocașul Busuladzici și atacantul Daniel Popa

Clasicii

Echipa de old-boys a "câinilor" a disputat două meciuri demonstrative la Alba Iulia și la Ocna Mureș, unde s-au sărbătorit 80 de ani de la inaugurarea primei nocturne din România. Spectacolul a fost garantat atât pe teren, cât și în afara lui.

Marius Niculae și Ionuț Lupescu au condus o echipă din care au făcut parte Prunea, Cristi Munteanu, Orac, Dragnea, Ciobotariu, Florentin Petre, Iftodi, Selymes, Tâlvan, Macavei, Vali Năstase, Daniel Florea, Claudiu Drăgan, Marian Ivan, Moga, Tom Cristea, Mirea, Claudiu Mutu și Gusti Călin.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1519105274978616
Cristian Corneliu  •  30 August 2016, 13:05

Daca Negoita nu face fata financiar la un club ca Dinamo, sa anunte in gura mare ca este dispus sa VANDA ... sa zica clar cati bani vrea pe actiunile clubului ... cu siguranta ca se vor gasi oameni de afaceri interesati ...

tonimirea
tonimirea  •  30 August 2016, 10:43

Discutii fara sens Marici a mai fost la Dinamo in fostul mandat al lui Andone,dar dupa cantonamentul din iarna si jocurile amicale nu a fost oprit, daca nu gresesc era acum 6 ani. Atunci Dinamo avea fundasi foarte buni Moti si Stefan Radu.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  30 August 2016, 10:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Alt spiritual... Mai lipsea sa spui ca tot mafia gigista a platit si arbitrii de la meciul cu Samtredia, prin binomul narcis-iedi la umbra palmierului coordonați de generalul de cartoon. De-aia n-are nicio sansa Nea Goita, nici Dumnezeul de ziua a saptea nu-l mai ajuta... Si Nistor nu mai vine...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează