FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREȘ

Au cu ce! » Jocul practicat de ASA în amicale le oferă motive să emită pretenții și în noul sezon

Articol de , - Publicat luni, 29 iunie 2015 00:00

ASA-ul lui Petrescu a remizat cu Grodig, locul 8 din Austria, dar jocul le oferă motive să emită pretenții și în noul sezon.

ASA-ul a adus 11 fotbaliști noi, iar omogenitatea e o problemă pentru Dan Petrescu. Ieri, la amicalul cu Grodig, locul 8 în prima ligă austriacă în sezonul trecut, "Bursucul" a titularizat 5 dintre noile achiziții: Golanski, Brandan, Maftei, Varga și olandezul Kortzog.

Chiar și așa, mureșenii nu arată deloc rău. Țin bine de minge, joacă scurt, nu se complică aiurea, iar apărarea parcă ar avea cîteva sezoane împreună. Pe benzi, Brandan și Golanski s-au acomodat repede și s-au înțeles perfect cu fundașii centrali, Marius Constantin și Bejan.

Austriecii au deschis scorul după doar 5 minute, profitînd de o ezitare a defensivei, dar apoi jocul a curs aproape numai spre poarta celor de la Grodig, cel puțin pînă în ultimul sfert de oră, cînd mureșenii au schimbat toată garnitura de start.

Egalarea a venit repede, în minutul 16. Olandezul Kortzog, cu prenume de brazilian, Romario, a profitat, la rîndu-i, de o ezitare a apărării adverse. Varga s-a mișcat și el bine, înțelegîndu-se perfect cu Golanski, iar Maftei la mijlocul terenului e o soluție foarte bună. Se apără bine, pasează la fel, lansîndu-l de cîteva ori pe Axente pe culoar. Chiar dacă echipa sa n-a cîștigat, Petrescu a părut mulțumit.

Poate că ASA-ul nu va arăta perfect la startul sezonului, dar pe măsură ce meciurile vor trece, omogenitatea va crește, iar mureșenii vor fi cu siguranță o formație cu pretenții și în noul campionat.

Petrescu, calm și tăcut

Dan Petrescu nu a stat pe banca tehnică în prima repriză, preferînd să urmărească partida alături de Bogdan Mara, directorul sportiv al celor de la Tîrgu-Mureș. Cei doi au stat în tribună și au schimbat păreri pe toată durata primei părți. La pauză, a mers pe banca tehnică, dar nu s-a exteriorizat deloc nici de la nivelul gazonului. A fost calm, tăcut și nu le-a acordat indicații elevilor săi.

 "E doar un meci de pregătire. M-a mulțumit atitudinea jucătorilor, ăsta e un lucru bun. Știm că avem mult de muncă. Mai căutăm un portar și un fundaș stînga"
Dan Petrescu, antrenor ASA Tîrgu Mureș

Ce amicale a mai jucat ASA

ASA Tg. Mureș - Admira Wacker (Austria, I) 0-0  
ASA Tg. Mureș - Kukesi (Albania, I)  1-0 Axente

ASA Tg. Mureș - Grodig (Austria, I) 1-1

A marcat pentru mureșeni: Kortzog (16)

ASA: Stăncioiu - Golanski (Hanca, 73), M. Constantin (Frăsinescu, 73), Bejan (Gonzalez, 73), Brandan (Velayos, 73) - G. Mureșan (Bucșa, 61), Maftei (Gorobsov, 61) - Varga (Nicoliță, 61), Voiculeț (Jurado, 71), Kortzog (P. Louis, 61) - Axente (Manolov, 61). Antrenor: Dan Petrescu.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
alex_1973
alex_1973  •  29 Iunie 2015, 16:14

ASA castiga sigur campionatul anul asta la ce achizitii au facut.Dan Petrescu cred ca a venit aici pentru ai da peste nas ciobanului dupa ce sa scris despre el.Are un motiv in plus de motivatie .

zecs93
zecs93  •  29 Iunie 2015, 12:44

Dan Petrescu este un antrenor foarte bun, C.V-ul sau o poate confirma !!!

984876238219203
Adrian Scridon  •  29 Iunie 2015, 12:42

Stimate domn, mai poti? Mai poti? Incepeti sa faceti un "maraton" comentand pe acelasi subiect la fiecare articol cu ASA :))))) #HaiASA

Vezi toate comentariile (5)
Comentează