FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Au demolat cuptorul! » Dinamo trece pe modul economic şi taie cheltuieli din toate părţile

Constantin Nica e unul dintre fotbaliștii crescuți de Dinamo II
Constantin Nica e unul dintre fotbaliștii crescuți de Dinamo II

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 16 august 2013 23:55

Ionuţ Negoiţă a hotărît să desfiinţeze echipa secundă, care a adus 12 milioane de euro în cei zece ani de existenţă.

Dinamo continuă amputările de buget, după ce în această vară s-a renunţat la serviciile jucătorilor cu salarii mari, de peste 8.000 de euro! Cea mai drastică decizie a fost luată ieri, cînd Ionuţ Negoiţă a decis să desfiinţeze echipa a doua a clubului. "De acum încolo, vor fi promovaţi jucători la prima echipă direct de la juniori, la fel cum era pe vremuri, cînd nu existau formaţiile secunde" este explicaţia şefilor.

Singura şansă ca acest lucru să nu se întîmple este ca, săptămîna viitoare, FRF să accepte Dinamo II în liga secundă. Altfel, Negoiţă e hotărît să renunţe la formaţia unde s-au format de-a lungul timpului jucători precum Ştefan Radu, Ropotan, Pulhac, Nica sau Alexe şi care a adus clubului din Ştefan cel Mare 12 milioane de euro din transferuri!

Dispariţia lui Dinamo II va însemna o economie de minimum jumătate de milion de euro pe sezon, însă pentru tinerii jucători va dispărea o etapă de acumulare a experienţei.

Dă vina pe Federaţie
Ionuţ Negoiţă e supărat pe conducătorii fotbalului şi spune că din cauza lor desfiinţează echipa secundă. "Decizia e ca şi luată. Noi nu am retrogradat din liga secundă, dar aşa cum în Liga 1 au rămas echipe retrogradate, puteam rămîne şi noi în Liga a 2-a. Nu se poate, ne retragem! Doream să fac un proiect serios la Dinamo II, cu jucători tineri, care să susţină prima formaţie. Dar dacă jucăm în liga a treia, nu se mai justifică acest proiect", a spus Negoiţă la Dolce.

4.000 de euro este salariul lui Eugen Crăciun, fiind cel mai mare contract de la Dinamo II

3 jucători dintre oamenii de bază ai echipei, Grigore, Steliano Filip şi Vali Balint, au jucat pentru echipa secundă

583286-caseta-dinamo.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
zidane92
zidane92  •  17 August 2013, 16:24
Postat de ave_biancorossi pe 17 August 2013, 11:38

la urma urmei dinamo 2 chiar ca era o echipa degeaba. important este ca fc dinamo dispune de o puternica baza de copii si juniori.

si unde vor juca tinerii cand termina junioratul toata grupa de 10-15 trece la echipa mare? e cea mai mare prostie desfiintarea lui dinamo 2 iar argumentele cu cheltuiala financiara mare nu stau in picioare pai otelul e in insolventa si are echipa a doua noi de ce nu am putea ? daca costurile erau mari puteai sa le reduci sub diverse forme nu sa strici tot daca iti pune unu o placa de gresie gresit tu darami toata casa?acest mod de a face treaba mie nu mi se pare deloc sanatos

tonimirea
tonimirea  •  17 August 2013, 13:28

Ca de obicei sunteti prost informati cheltuielile pe un sezon sunt infinit mai mari. Avem salarii mari aproape de ale celor de la Dinamo,mai sunt cantonamente,deplasari,baremuri de arbitrii etc. Cele 12 milioane au fost scoase dar cu ce cheltuieli ? Toata lumea vede sumele dar 24% este TVA, 16% impozit,cheltuieli cu formarea si salariile platite pana la vanzare,cheltuieli de promovare etc. Ce simplu este pentru necunoscatori sa-si dea cu parerea.

suffarstar
suffarstar  •  17 August 2013, 12:08

nu stiu ce sa zic...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează