FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Au şters cu istoria pe jos » 52 de ani de cînd Dinamo nu s-a mai clasat aşa jos în clasament

Dinamoviştii trec prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului şi din punct de vedere financiar
Dinamoviştii trec prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului şi din punct de vedere financiar

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 20:08

Au trecut 52 de ani de cînd Dinamo nu s-a mai clasat atît de jos în clasament, atunci "cîinii" situîndu-se doar pe poziţia a 9-a după 19 etape.

Noroc cu Ionel Dănciulescu, care o mai aşază pe Dinamo pe podiumul recordurilor pozitive, că în rest, în acest sezon, roş-albii s-au întrecut în recorduri negative.

Atacantul de 36 de ani a reuşit în acest sezon să devină numărul 1 la prezenţe în Liga 1 (497) şi să ajungă la 211 reuşite în întreaga sa carieră, în campionat, fiind pe locul secund în clasamentul all-time al golgeterilor.

Dinamo e pe poziţia a 7-a în Liga 1, la 5 puncte de locul 3, ultimul ce duce în cupele europene, însă acest loc este cel mai prost din ultimii 52 de ani ai clubului! Roş-albii au stat mai rău în clasament doar în sezonul 1959-1960, cînd, tot după 19 etape, se aflau pe poziţia a 9-a.

Finalul acelui campionat i-a găsit pe "cîini" doar cu o poziţie mai sus, titlul fiind cucerit în acel moment de Steaua!

Singura consolare a roş-albilor este că distanţa de Vaslui, care se află pe locul trei, este de doar 5 puncte, o diferenţă ce trebuie remontată dacă Dinamo doreşte ca în sezonul 2013-2014 să mai fie prezentă în Europa League.

Alte "recorduri" ale "cîinilor" în acest sezon:
- 300 de spectatori au fost la partida cu CS Severin (4-2), cea mai scăzută asistenţă din acest sezon la meciurile de acasă ale lui Dinamo
- 18 puncte a fost distanţa cea mai mare dintre Steaua şi Dinamo în acest sezon, o asemenea diferenţă nemaiexistînd niciodată în istorie între cele două echipe
- 4 luni de neplată a salariilor către jucători se împlinesc pe 15 decembrie, situaţie neregăsită în epoca modernă a clubului din Ştefan cel Mare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
daveroirl
daveroirl  •  12 Decembrie 2012, 00:03
Postat de xzx pe 11 Decembrie 2012, 23:24

Au terminat campionatul cu o echipa buna,apoi Borcea a VANDUT toti jucatorii buni. Bun management am mai avut))) in cupele europene.....__)))

deci daca nu vindea luati UCl ,am inteles ,mereu gasiti o scuza!:))

xzx
xzx  •  11 Decembrie 2012, 23:24
Postat de daveroirl pe 11 Decembrie 2012, 21:59

fabulos :)) si ,ce ati facut in acel an in cupele europene?:)

Au terminat campionatul cu o echipa buna,apoi Borcea a VANDUT toti jucatorii buni. Bun management am mai avut))) in cupele europene.....__)))

xzx
xzx  •  11 Decembrie 2012, 23:21

articol scris de '''MM stoica''' al GSP_ului )))) PENIBILA STATISTICA )))

Vezi toate comentariile (58)
Comentează