FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ - ACS POLI 0-0

Au uitat să cîștige » ASA și Timișoara au ajuns la trei partide fără victorie fiecare, scor 0-0

Kirschstein a fost aseară omul meciului
Kirschstein a fost aseară omul meciului

Articol de - Publicat joi, 13 august 2015 00:00

ASA și Timișoara au remizat aseară și au ajuns astfel la cîte trei partide fără victorie, fiecare. Mai mult, mureșenii nici nu au marcat în aceste meciuri.

Partida de aseară a adus față în față doi tehnicieni cu personalități puternice, Vasile Miriuță, la ASA, și Dan Alexa, de cealaltă parte. Totuși, dorința de reușită a doi antrenorilor care se agită ca niște lei la marginea terenului nu este suficientă întotdeauna pentru ca jucătorii din teren să marcheze.

Tîrgu-Mureș a pus presiune pe poarta apărată de Kirschstein încă din primele momente ale jocului, dar portarul neamț, varianta de schimb a lui Pap, cel care l-a exasperat pe Dan Alexa cu greșelile flagrante din ultimul timp, nu a dezamăgit.

Experiență germană

Conștient fiind de șansa acordată, dar și de nevoia de puncte a echipei sale, goalkeeperul de 35 de ani a făcut tot ce a știut mai bine pentru a menține scorul nul. Pe lîngă tragerile de timp constante, Kirschstein a apărat în minutul 9 o lovitură foarte bună de cap a lui Jazvici.

La faza imediat următoare a ieșit la rampă tot un timișorean: Scutaru. Căpitanul bănățenilor a reușit să respingă  un șut puternic al lui Golanski, care se ducea direct în poartă.

În a doua parte, tînărul Bărbuț putea să marcheze, fiind pus în poziție perfectă de Goga, dar primul a tras slab, din unghi, paralel cu linia porții. A fost ultima fază a unui meci anost, așa cum au fost multe în acest start de sezon în Liga 1.

Nervi în tabăra timișoreană

În minutul 31 al partidei, Dan Alexa a ales să îl schimbe pe mijlocașul Javi Hernandez, 26 de ani, cu Cristian Bărbuț, 20 de ani, tehnicianul fiind nemulțumit de evoluția spaniolului. Odată ieșit de pe teren, Hernandez a fost ignorat total de Alexa, iar mijlocașul a avut o ieșire nervoasă, șutînd într-o geantă de lîngă banca de rezerve a echipei sale.

Nu l-au uitat

Atacantul timișorenilor, Ianis Zicu, 31 de ani, a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii lui ASA Tg. Mureș atît la încălzirea dinaintea partidei, cît și în minutul 72, cînd Ianis l-a schimbat pe Goga. Zicu a evoluat sezonul trecut pentru vicecampioana României, în 30 de partide, și a reușit să puncteze de 5 ori, evoluțiile sale fiind foarte apreciate de mureșeni.

L-a menajat pe Axente

Vasile Miriuță nu l-a inclus în lotul pentru partida de aseară pe Mircea Axente, titularul de drept al postului de atacant, locul său fiind luat de bulgarul Manolov. Axente nu este refăcut sută la sută după o accidentare ușoară și oficialii clubului nu au vrut să riște o recidivă avînd în vedere o posibilă vînzare a jucătorului la Saint-Etienne.

"Nu am ce să le reproșez băieților pentru meciul de azi pentru că au făcut tot ce le-am cerut, dar mingea nu a intrat în poartă"
Vasile Miriuță, antrenor ASA Tg. Mureș

"În prima repriză am avut cinci sau șase ocazii clare de gol, dar nu s-a putut. Dacă reușeam să dăm gol în primul sfert de oră ne făceam jocul mult mai ușor și altul era rezultatul"
Vasile Miriuță, antrenor ASA Tg. Mureș

Ce a spus Dan Alexa după meci:

  • "ASA este una dintre candidatele la titlu și una dintre cele mai bune echipe din România, este un teren pe care se cîștigă foarte greu, deci sînt mulțumit de rezultat"
  • "Am avut foarte multă determinare, deși recunosc că în prima repriză am avut noroc. În partea secundă puteam să cîștigăm prin acele două contraatacuri, din care trebuia să marcăm"
  • "Dacă nu reușim să cîștigăm meciul următor, cu Craiova, punctul din această seară nu mai valorează nimic"
  • "În mai multe meciuri noi am jucat fotbal adevărat, dar nu am avut șansă. Cu ASA, în schimb, recunosc că noi am fost echipa cu șansă"
  • "Kirschstein a făcut un meci foarte bun, mă bucur că de această dată am fost inspirat în alegerea portarului. Oricum, pentru mine rămîn la fel de importanți și Pap și Smaranda"

asa acs poli 0 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează