FOTBAL  »  Superliga  »  ASA

Au venit, au văzut, au plecat » Cum a ratat ASA transferul a patru jucători spanioli: Cadu a plecat și el

Imagine din cantonamentul lui ASA din această vară:Walter Fernandez (stânga), Carles Martinez (mijloc), Fran Garcia (stânga pe bancă), Ferran Monzo (dreapta), alături de Gerard Oliva (fără tricou de antrenament, atacant care a susținut probe de joc)
Imagine din cantonamentul lui ASA din această vară:Walter Fernandez (stânga), Carles Martinez (mijloc), Fran Garcia (stânga pe bancă), Ferran Monzo (dreapta), alături de Gerard Oliva (fără tricou de antrenament, atacant care a susținut probe de joc)

Articol de - Publicat marti, 23 august 2016 00:00

Patru spanioli au fost aduși în această vară de mureșeni, dar vocile din vestiar și situația financiară dezastruoasă a clubului i-au făcut să își rezilieze contractele înainte de a îmbrăca tricoul roșu-albastru.

După terminarea sezonului trecut al Ligii 1, jucătorii de bază ai Mureșului, precum Mutu, Țucudean, Gorobsov, Balici, Voiculeț sau Jazvici, au preferat să dea bir cu fugiții, iar managerul Daniel Stanciu, revenit la ASA după aventura la Timișoara, a fost nevoit să improvizeze nu doar un prim "11", ci și o bancă de rezerve.

Inițial, în lot rămăseseră numai 6 jucători dispuși să evolueze pentru un club în insolvență și care are mari dificultăți în a achita salariile: Stăncioiu, Candrea, Borza, Ciolacu, Gabi Matei și Gabi Mureșan. Ulterior, s-a întors și Marius Constantin, dar și fotbaliști cu nume, cum ar fi Zicu și Emil Dică.

Pe lângă aceștia, oficialii fostei vicecampioane reușiseră să achiziționeze și patru spanioli: Walter Fernandez, Fran Garcia, Ferran Monzo și Carles Martinez. Doar că cei patru au ales să plece din Ardeal după nici o lună petrecută în vestiarul lui ASA! Motivul?

Situația financiară extrem de dificilă a clubului. Jucătorii au primit semnale negative inclusiv din partea noilor colegi și le-a fost frică să rămână la un formație unde cel mai probabil nu și-ar fi încasat salariile. În urma acestor discuții, ibericii au decis să îi ceară lui Daniel Stanciu să îi lase să meargă la alte echipe.

Stanciu nu a uitat experiența de la ACS Timișoara, unde jucătorii i-au reproșat lui toate neregulile, așa că în ciuda faptului că spaniolii aveau semnate contractele, acesta le-a reziliat și nu s-a opus plecării fotbaliștilor.

Cazul Cadu

Ricardo Cadu, 34 de ani, s-a pregătit în această vară cu Rapid și ASA, însă în cele din urmă a plecat din România și a semnat cu Leixoes, formație din a doua divizie portugheză. Fundașul central va sta acolo cel puțin un sezon.

"A plecat în Portugalia să facă nişte investigaţii, avea ceva la inimă. După analize m-a sunat, mi-a zis că e în regulă, dar are o ofertă mai bună din Portugalia, mi-a spus că îi oferă aproape dublu, ce puteam să fac?", a spus Daniel Stanciu, directorul sportiv al mureșenilor.

Cine sunt cei patru spanioli:

Walter Fernandez, mijlocaș, 27 de ani
- format de FC Barcelona
- a mai jucat la: Gimnastic, Videoton, Lokeren, Skoda Xanthi, Panthrakikos
- cotă de piață: 300.000 €
- încă nu și-a găsit angajament

Fran Garcia, fundaș stânga, 23 de ani
- format de Villarreal
- a mai jucat la: Villarreal, Albacete
- cotă de piață: 200.000 €
- a semnat cu Fuenlabrada (L3 Spania)

Carles Martinez, mijlocaș, 28 de ani
- format de Valencia
- a mai jucat la: Valencia, Murcia, Getafe B, Gliwice, Atletico Baleares, Sosnowiec
- cotă de piață: 150.000 €
- a semnat cu Guijuelo (L3 Spania)

Ferran Monzo, fundaș, 23 de ani
- format de Levante și Espanyol
- a mai jucat la: Levante, Espanyol, Doxa, FC Rapid, Getafe B
- cotă de piață: 50.000 €
- încă nu și-a găsit angajament

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  23 August 2016, 12:40

Spaniolii nu sunt lusitani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează