FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Au vîndut 106 goluri! » Dinamo a renunţat în această vară la trei atacanţi cu lipici la poartă

Alexe şi Cristea aveau împreună peste 90 de goluri pentru Dinamo
Alexe şi Cristea aveau împreună peste 90 de goluri pentru Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 12 iulie 2013 20:18

Alexe, Axente şi Cristea erau gurile de foc ale "cîinilor". În lipsa lor, Ionel Dănciulescu are de aproape trei ori mai multe reuşite decît tot lotul dinamovist.

Dinamo i-a îndepărtat pe Mircea Axente şi pe Andrei Cristea pe motiv că aveau salarii prea mari, iar Marius Alexe s-a transferat la Sassuolo. Doar pe ultimul s-au luat bani: 500.000 de euro, pînă acum. Au plecat trei vîrfuri veritabile şi s-au pierdut 106 goluri, cît au marcat cei trei în Liga 1, în întreaga lor carieră.

Ofensiva "cîinilor" stă, momentan, în trei oameni: Ionel Dănciulescu, Joel Thomas şi Pape Abdoulaye. Primul, veteranul şi golgeterul "cîinilor" all-time, este omul cu cele mai multe reuşite în campionat din lotul lui Dinamo. "Corbul", 36 de ani şi jumătate, are contabilizate nu mai puţin de 214 reuşite, iar recordul său este de domeniul fantasticului pentru colegi, care, împreună, au marcat în toată cariera 86 de goluri, adică de aproape trei ori mai puţin decît Danciu-gol!

Statistica e şi mai tragică dacă din ecuaţie iese Cătălin Munteanu, accidentat şi cu şanse de joc abia din octombrie! Mijlocaşul de 34 de ani este al doilea marcator al echipei după Dănciulescu, cu 37 de reuşite!

Vine un atacant cu 2 goluri!
Duşan Savici urmează să semneze cu Dinamo zilele următoare, însă transferul său nu garantează că acesta va deveni golgeterul echipei. CV-ul nu-l recomandă ca un puncher în faţa porţii, el fiind vîrf retras, nu împins, cum ar mai avea nevoie roş-albii. În Liga 1 are doar 2 goluri marcate în 10 meciuri, în 2010, pe cînd evolua la FC Braşov. A impresionat în Macedonia, la Rabotnicki, unde a înscris 30 de goluri în 77 de partide în perioada 2008-2010. La Volin Luţk, unde a evoluat ultima dată, a marcat de şase ori în 27 de confruntări.

252 de goluri a marcat Dudu Georgescu în Liga 1, el fiind golgeterul all-time, pe locul secund situîndu-se Ionel Dănciulescu, cu 38 de reuşite mai puţin

578682-bilant-atacanti.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Grigore aşteaptă
Dragoş Grigore a fost urmărit în amicalul cu Barnsley, scor 2-2, de emisari ai lui Anorthosis şi Apollon, însă ciprioţii au plecat de la meci şi încă n-au dat nici un semn de viaţă. Ionuţ Negoiţă a precizat că fundaşul este singurul care mai poate părăsi echipa în această vară.

Durimel şi Hasanovici rămîn
Chiar dacă staff-ul tehnic nu a fost impresionat de fundaşul Durimel şi închizătorul Hasanovici, dinamoviştii îi vor păstra pe cei doi în lot, mai ales că nu sînt semnale clare că roş-albii vor lua alţi jucători pe aceste două posturi. "Cîinii" revin la noapte, în Bucureşti, după stagiul din Anglia.

Inbox
- Azi, după-amiază, Duşan Savici va sosi în Bucureşti spre a efectua vizita medicală şi a semna cu "cîinii". Mîine, atacantul va fi urmat de mijlocaşul stînga Elton.
- Andrei Cristea aşteaptă să-şi definitiveze transferul de la Dinamo luni.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
xzx
xzx  •  13 Iulie 2013, 18:33
Postat de vaalah pe 13 Iulie 2013, 10:50

Generalul de securitate cu proiectul DINAMO LOW COST nu termina mai sus de locul 7 . Cele mai mici salarii din toata Europa, prima liga sunt la voi iar tot lotul nu valoreaza nimic . Cu nimic si salarii de mizerie nu se face performanta niciodata . NU MAI VISATI CAI VERZI , SECURISTUL ISI BATE JOC DE VOI .

dar gigi iese mai devreme de ani si 6 luni din puscarie ??))

thumbzilla..
thumbzilla..  •  13 Iulie 2013, 15:05
Postat de stefan_dinamo pe 13 Iulie 2013, 12:07

ba mai lasati-ne cu stirile astea. cristea si axente nu au dat mai mult de 4 goluri la un loc sezonul trecut, asa ca nu stiu de unde scoateti cifrele alea

citeste tot articolul si ai sa-ti dai seama la ce se referea :)))

stefan_dinamo
stefan_dinamo  •  13 Iulie 2013, 12:07

ba mai lasati-ne cu stirile astea. cristea si axente nu au dat mai mult de 4 goluri la un loc sezonul trecut, asa ca nu stiu de unde scoateti cifrele alea

Vezi toate comentariile (18)
Comentează