FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Avantaj uriaș pentru FCSB! Ce vești a primit echipa lui Gigi Becali de la FRF

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2020 09:35

FCSB se poate întoarce pe Arena Națională înainte de startul Campionatului European, chiar în derby-ul pentru titlu cu CFR Cluj, doar dacă municipalitatea va monta repede noul gazon hibrid pe cel mai mare stadion al țării.

Vicecampioana României e gata să-și schimbe din nou casa. După ce FCSB a jucat în trecut la Voluntari, Giurgiu și Pitești, de această dată oficialii au ales varianta Buzău. Dar asta după 31 martie, atunci când Arena Națională nu va mai fi operațională în ceea ce privește desfășurarea de meciuri.

"Gazonul se va schimba la finalul lunii viitoare. De pe 31 martie încep lucrările de scoatere a actualei suprafețe și se va monta gazonul cel nou, unul hibrid. Noi, municipalitatea, am decis ca noul gazon să fie hibrid, așa cum va fi și pe cele trei noi stadioane pe care le construim la București", spun surse din cadrul Primăriei.

Avantaj uriaș pentru FCSB! Ce vești a primit echipa lui Gigi Becali de la FRF
Arena Națională

Avantajele locului 2 în sezonul regulat

Dacă FCSB va termina sezonul regulat pe locul 2, echipa lui Vintilă ar avea un avantaj important în ceea ce privește plecarea de pe Arena Națională. Poziția i-ar asigura trei meciuri pe teren propriu în primele patru etape din play-off! Toate acestea până la finalul lunii martie. Va putea juca la București întâlnirile cu grupările care se vor clasa pe locurile 5, 3 și 6. Abia după aceste partide se vor muta la Buzău, dar și în această situație există vești bune.

Reprezentanții FRF au comunicat că se poate juca fotbal pe Arena Națională chiar și înainte de startul Campionatului European găzduit de București. "Decizia de a închide Arena ține exclusiv de schimbarea gazonului. După ce se montează gazonul, urmează o perioadă în care dacă cluburile vor să dispute meciuri pe Arena Naţională, o pot face!" este anunțul pe care l-a făcut Alexandru Cândea, membru în echipa de organizare a Euro 2020.

Derby-ul pentru titlu la București

Asta poate însemna un avantaj uriaș pentru FCSB! În cazul în care calculul hârtiei va fi confirmat, iar CFR Cluj și FCSB vor termina pe primele două locuri după disputarea celor 26 de etape din sezonul regulat, atunci, indiferent care va fi ordinea lor, FCSB va putea folosi Arena Națională la meciul direct!

Derby-ul primelor două clasate, în play-off, e programat în ultima etapă a turului, pe 4 sau 5 aprilie, pe terenul formației care va intra de pe locul 1, iar la retur, în chiar runda finală, pe 9 sau 10 mai, așa cum s-a petrecut și sezonul precedent de Liga 1.

Florin Tănase, categoric la finalul remizei cu Clinceni: „Dacă jucăm așa, n-avem nicio șansă la titlu!”

12,5milioane de euro a alocat Primăria Capitalei din bugetul pe 2020 pentru Euro: bani pentru spații de vizionare, activități comerciale, Fan-Zone, promovare, experiență spectatori, mobilitate, siguranță și securitate

"Alegerea unui gazon hibrid vine pe trendul încălzirii globale. În România, ca să ai evenimente fotbalistice de calitate, trebuie să le joci pe gazon hibrid. Rata de supravieţuire a gazonului este mult mai bună, uzura este mai scăzută. Un gazon natural supravieţuieşte dacă se joacă pe el până în 40 de meciuri într-un sezon, dacă se joacă peste 40, trebuie schimbat"
Florin Șari, manager proiect Euro 2020

Când se vor juca etapele din play-off

  • Etapa 1 29 februarie - 1 martie
  • Etapa 2 7-8 martie
  • Etapa 3 14-15 martie
  • Etapa 4 21-22 martie
  • Etapa 5 4-5 aprilie
  • Etapa 6 11-12 aprilie
  • Etapa 7 18-19 aprilie
  • Etapa 8 25-26 aprilie
  • Etapa 9 2-3 mai
  • Etapa 10 9-10 mai

235de milioane de euro a costat construirea Arenei Naționale, inaugurată în septembrie 2011 de echipa națională a României într-un meci cu Franța

Doar Craiova are acum gazon hibrid

Conform specialiștilor în domeniu, gazonul hibrid are o garanție de opt ani, iar primul de acest fel din România trebuia să fie montat pe Cluj Arena, dar s-a renunțat la idee. Singurul stadion din țară care are în acest moment gazon hibrid este la Craiova, oficialii Primăriei plătind 600.000 de euro pentru acesta. Investiția poate ajunge spre un milion de euro, dacă se înlocuiesc sistemul de drenaj și cel de încălzire! 60.000 de euro a încasat firma care a montat gazonul de pe Arena Națională, în 2017. Gazonul "supersport", de 3 cm grosime, a ținut 2 ani, timp în care s-au jucat 45 de meciuri! 

Ce modificări se fac la stadion

Alexandru Cândea, manager operaţional pentru Euro 2020 la Bucureşti, a dezvăluit zilele trecute schimbările de la Arena Națională. "În prezent se lucrează intens la îmbunătăţirea sistemului de nocturnă, upgrade-ul tabelei de marcaj, platformele tv, gazonul hibrid, care este un proiect al Primăriei. Mentenanţa acestui gazon vine în grija Primăriei. Nu există lucruri majore de îmbunătăţit. Stadionul este pregătit pentru a face faţă celor patru meciuri la cel mai mare nivel. Am convingerea că va fi sută la sută gata şi că vom putea livra cele patru meciuri în condiţiile impuse de UEFA pentru acest turneu final", a explicat acesta.

Meciurile care se vor juca la București la Euro 2020

14 iunie (ora 19:00) Austria - se va anunța*
18 iunie (ora 16:00) Ucraina - se va anunța*
22 iunie (ora 19:00) Ucraina - Austria
29 iunie (ora 22:00) se va anunța
*câştigătoarea play-off-ul Nations League, care va fi desemnată pe 31 martie
** dacă România se va califica, primele două meciuri le va juca la București, al treilea la Amsterdam

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)

EURO 2020 | PROGRAMUL COMPLET + Cum arată GRUPELE EURO și ce meciuri se joacă la București

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
623506571124451
Marian Iordachescu  •  11 Februarie 2020, 20:03

FCSB l-a dat afara sau nu a mai prelungit contractul celui mai bun jucator ,Felipe Tchescheira Ce are Becali la FCSB sunt umflati cu pompa de atatea milioane pe care Becali se lauda ca ii vinde ca pe oi La FCSB nu poate rezista oricine , doar jucatori fara personalitae car accepta sa fie umiliti si tratati ca niste oi

983732924972315
Soos Vilmos  •  11 Februarie 2020, 17:44

Pasarea malai viseaza si fcsb locul doi.

icostin66
icostin66  •  11 Februarie 2020, 15:45

Din pacate, ciobanul nu va supravietui sa-si vada *** pe locul 4... A anuntat oficial ca se va spanzura daca nu bate in meciul cu Dinamo... Am vorbit deja cu niste amici si strangem bani de o coroana...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează