FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - CFR CLUJ 2-0

Avem alt Carlos! » Portarul lui CFR a greşit grav la primul gol al pandurilor

Fernandes a adus aminte de celebrul său predecesor de la Steaua
Fernandes a adus aminte de celebrul său predecesor de la Steaua

Articol de - Publicat marti, 23 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 23 august 2011 01:23

Fernandes, noul portar al CFR-ului, a adus aminte de celebrul său predecesor de la Steaua. Lusitanul i-a ajutat aseară pe jieni să deschidă scorul, după care Clujul, cu un joc modest, a capotat în faţa Pandurilor:

Fosta campioană CFR Cluj şi-a făcut iar trupă de 5 stele, cel puţin după nume, dar jocul echipei este poticnit rău de tot. În afara stîngăciei bufonice a portarului debutant, Fernandes, nume predestinat eşecului, probabil, dacă vă aduceţi aminte de "celebrul" Carlos Fernandes de la Steaua, evoluţia elevilor lui Jorge Costa a fost uşor jenantă în prima repriză. Kapetanos (9) a fost mai aproape de finalizare, dar a dat peste un goal-keeper adevărat. Tot la fel Bastos (24), al cărui şut a fost reţinut sigur de portughezul Pandurilor, Mingote. Au fost singurele ocazii demne de notat în dreptul CFR-ului, fiindcă jienii au condus ostilităţile în primele 45 de minute.

Victorie cu cap
În afara reuşitei lui Lemnaru, care probabil îi duce cu gîndul pe şefii clujenilor la achiziţionarea unui nou goal-keeper, deşi l-au adus pe Fernandes tocmai pentru a evita gafele predecesorilor săi între buturi, Pandurii n-au părut speriaţi de faima adversarului. Şutul lui Vranjes (4) a fost blocat, bosniacul mai trăgînd în blocaj, în minutul 15, dintr-o poziţie excelentă. Pentru ca după alte 5 minute să tragă de la 25 de metri peste poarta CFR-ului.

În partea secundă, clujenii au încercat să refacă timpul pierdut. Dar eficienţa a fost aproape de zero. Bastos (59) a periclitat buturile adverse, a tras bine din unghi, dar mingea s-a scurs prin faţa lui Sougou şi s-a dus afară. Cea mai bună oportunitate a avut-o tot Lemnaru (67), care s-a fîstîcit cînd să reuşească dubla. Ce n-a reuşit atacantul a izbutit Cardoso, care a înscris tot cu capul, liniştind lucrurile. Deja Jorge Costa e-n corzi!

Debuturi între buturi
Cei doi antrenori au ales aseară să mizeze pe portari noi. Ambii din Portugalia. Grig l-a aruncat în luptă pe Mingote, titular în premieră în acest sezon, iar Costa i-a oferit credit conaţionalului său, Daniel Fernandes. Ultimul a bifat primul său meci în România şi a greşit flagrant la deschiderea scorului de către Lemnaru. Fernandes, 27 de ani, a venit fără sumă de transfer la Cluj, din Grecia, de la PAOK Salonic, dar cîştigă 200.000 de euro pe sezon. Danny a fost al 3-lea portar al lusitanilor la Campionatul Mondial de anul trecut.

A revenit De Zerbi
Mijlocaşul ofensiv Roberto De Zerbi s-a întors pe gazon, după o pauză de jumătate de an. Italianul nu a mai jucat de pe 27 februarie, de la 1-1 cu Victoria Brăneşti, de cînd s-a accidentat, probleme musculare, şi a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală.

"Victoria a fost absolut meritată. Fără să-i jignesc pe clujeni, am fost superiori la toate capitolele. Mă aşteptam la un meci mult mai greu" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (14)
clauf_29
clauf_29  •  28 August 2011, 10:12

Nu trebuie sa fim duri cu el, Portari mari au patito ca Fernandes si nu erau la primul text, o sasi capete increderea si o sa aiva ceva de spus in viitor are ce arata are valoare....

cfrclujole
cfrclujole  •  24 August 2011, 14:15

Gafa imi aduce aminte de Hirschfield. Sper sa nu patesti la fel ca el si sa incepi sa aperi cat mai bine! Bafta! Forta CFR!

goldyal
goldyal  •  23 August 2011, 17:05

http://www.facebook.com/pages/Petitie-pentru-convocarea-lui-Lucian-Sanmartean-la-Nationala/143524232398436

Vezi toate comentariile (14)
Comentează