FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Aventurile teribile ale lui Răzvan Pleșca: peripeții cu legendarul Dida + de ce i-a fost rușine să-i ceară tricoul lui Lobonț

Dida a scris istorie la AC Milan și la naționala Braziliei. foto: Guliver/Getty Images
Dida a scris istorie la AC Milan și la naționala Braziliei. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 13:23 / Actualizat vineri, 06 noiembrie 2020 15:32

Răzvan Pleșca (37 de ani), unul dintre portarii inconfundabili ai anilor 2000, a participat joi la emisiunea GSP Live, acolo unde goalkeeper-ul lui Gaz Metan a relatat povești neștiute din carieră.

Pleșca a vorbit deschis despre idolii săi din fotbal, dar și despre cursa nebunească pentru a obține un tricou al legendarului Dida. Se întâmpla în anul 2003, după ce FC Național reușea un rezultat istoric, 5-2 în amicalul cu Milan, care abia ce câștigase Liga Campionilor. 

Răzvan Pleșca: „Pregătisem un discurs în italiană pentru Dida”

„Cel mai important «trofeu» este din perioada în care eram la FC Național și am jucat un amical cu AC Milan. Abia câștigaseră Liga Campionilor, cu Dida apărând trei penalty-uri în finala cu Juventus. După acel meci amical, am reușit, cu greu, să iau tricoul lui.

Meciul s-a jucat la Cesena. Erau toți acolo, Ancelotti, Seedorf, Kaladze, Inzaghi, Dida. Când s-a terminat meciul, ei erau nervoși, câștigaserăm noi meciul (n.r - 5-2 pentru FC Național). Mi-am pregătit un discurs în italiană pe care să i-l spun lui Dida. Când a apărut lângă mine, era gigant, n-am mai scos niciun cuvânt. Stăteam pe lângă vestiarul lor, iar la un moment dat a venit Gattuso nervos, ne-a trântit ușa.

Până la urmă, impresarul care a intermediat acel meci a ieșit din vestiarul lui AC Milan și a împărțit trei, patru tricouri. Era și tricoul lui Dida printre ele. A trebuit să-l ascund bine, ca să nu afle Marius Popa (n.r - titularul din poarta lui FC Național). El a fost titular, mă temeam să nu-mi ceară tricoul, așa că l-am ascuns în echipament. M-am prefăcut supărat că n-am reușit să obțin niciun tricou. El n-a aflat, acum poate o să afle”, a mărturisit Pleșca, la GSP Live.

Acum în vârstă de 47 de ani, brazilianul Dida a jucat pentru AC Milan între 2000 și 2010, perioadă în care a cucerit două Ligi ale Campionilor. Totodată, alături de naționala Braziliei, Dida a câștigat Mondialul din 2002.

VIDEO Aventurile teribile ale lui Răzvan Pleșca: peripeții cu legendarul Dida + de ce i-a fost rușine să-i ceară tricoul lui Lobonț

VIDEO Rezumatul amicalului FC Național - AC Milan

Răzvan Pleșca: „L-am idolatrizat pe Lobonț”

Pe parcursul emisiunii, Răzvan Pleșca a dezvăluit că Bogdan Lobonț a fost goalkeeper-ul pe care l-a admirat cel mai mult în copilărie, povestind în amănunt emoțiile care l-au copleșit atunci când l-a înfruntat pe „Lobby” într-un meci direct.

„Pe Lobonț nu l-am admirat, l-am idolatrizat! Aveam poster cu Lobonț, a fost ceva senzațional, unul dintre cei mai buni portari din istoria României. A apărut ca un meteorit în Divizia A. Mă bucur foarte mult că am avut șansa să joc de două ori împotriva lui. 

Lobonț mi-a dat o pereche de mănuși personalizate, a fost unul dintre momentele frumoase ale carierei mele. Am cumpărat tricoul lui la o licitație pentru că, atunci când ne-am întâlnit, mi-a fost prea rușine să i-l cer”, a povestit Pleșca.

Răzvan Pleșca, erou în fața lui Mainz

Unul dintre momentele de referință din cariera lui Pleșca s-a petrecut în 2011, în „dubla” din Europa League cu Mainz. După 1-1 în turul din Germania, Gaz Metan a rezistat eroic în retur și a trimis meciul în prelungiri și, ulterior, la penalty-uri. Portarul Răzvan Pleșca a fost erou, a apărat două penalty-uri, iar micuțul oraș de pe malul râului Târnava Mare reușea o performanță uluitoare: calificarea în play-off-ul Europa League, unde a pierdut ulterior fața Austriei Viena.

VIDEO Aventurile teribile ale lui Răzvan Pleșca: peripeții cu legendarul Dida + de ce i-a fost rușine să-i ceară tricoul lui Lobonț
  • Pleșca a evoluat de-a lungul carierei pentru FC Național, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani. La Mediaș, Pleșca e un jucător emblematic: a evoluat în 248 de meciuri în toate competițiile, evoluând alături de Gaz și în cupele europene.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Moment stânjenitor pentru un cunoscut fotbalist român » Umilit de Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG: „Ne-a lăsat cu mâinile întinse”

FCSB. EXCLUSIV Dezvăluiri în premieră despre una dintre vedetele lui Gigi Becali: „Nici n-are permis de conducere. Știți ce a făcut cu primii bani din fotbal?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează