FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CSU CRAIOVA 0-1

"Bă Gică, bate și tu copiii ăia, dacă vrei în Liga 1!" » Cum a devenit Viitorul culmea suspiciunilor: 5 meciuri în care Regele a pornit semnalele de alarmă în fotbalul românesc!

Articol de GSP - Publicat luni, 08 mai 2017 14:39

Nu e, însă, singurul meci cu probleme din scurta istorie a Viitorului. Iată alte 4 episoade:

  • Viitorul a câștigat meciul cu CS U Craiova de la Pitești, scor 1-0, iar după meci au fost puse foarte multe semne de întrebare, mai ales dinspre FCSB;
  • Șefii clubului oltean sunt arătați cu degetul după ce în echipa de start a Craiovei au apărut 4 tineri jucători, dintre care în mod normal n-ar fi jucat decât unul.

1. Steaua - Viitorul 2-5: "Bă gică, bate și tu copiii ăia"

“Băi Gică, dacă chiar vrei să joci în Liga 1, bate şi tu copiii ăia!“, spunea patronul FCSB-ului înaintea acestui meci capital pentru echipa lui Hagi în vederea salvării de la retrogradare în sezonul 2012-2013. 

Becali știa că Reghecampf își va trimite titularii în vacanță mai devreme și că astfel garnitura roș-albaștrilor va fi una inedită. Aflată în plină criză de puncte, Viitorul a câștigat atunci meciul de pe Ghencea, scor 5-2 și a făcut un pas important pentru salvarea de la retrogradare. 

După acel meci chiar și Laurențiu Reghecampf a anunțat că-și dă demisia, fiind deranjat de atitudinea echipei sale. Și-a schimbat rapid discursul după o discuție cu Gigi Becali. 

2. DINAMO - VIITORUL 2-3, încă o mână de ajutor  

Puștii lui Hagi au reușit să dea lovitura și pe terenul lui Dinamo. Viitorul a bătut și în Ștefan cel Mare, cu scorul de 3-2, după ce etapa trecută a învins-o pe FCSB pe Ghencea, scor 5-2. 

Cele două succese au salvat-o de la retrogradare pe Viitorul din punct de vedere matematic. 

Lazăr a deschis scorul pentru Viitorul, în minutul 11, dar peste doar 5 minute Dănciulescu a restabilit egalitatea. În minutul 50 Dinamo a preluat conducerea prin Alexe, care marcase dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

În minutul 62 a fost din nou egalitate pe tabelă, Chițu marcând cu o lovitură de cap din 6 metri. În ultimul minut regulamentar de joc, actualul fotbalist al FCSB-ului, Mihai Bălașa, a înscris golul decisiv care a salvat echipa lui Hagi de la retrogradare. Și acest meci a adus multe suspiciuni. 

3-4. Dubla victorie cu Astra din play-off

Viitorul n-a avut probleme nici împotriva campioanei României, în acest play-off. A câștigat cu 3-2 (la Constanța) și 2-1 (la Giurgiu), obținând 6 dintre cele 15 puncte din play-off. 

Au fost voci care au susținut că aceste victorii au fost puse pe tavă de Astra Giurgiu, după ce Viitorul ar fi cedat ușor partida din sferturile de finală ale Cupei României, scor 1-3 (la Ovidiu), dar și pe cea din returul sezonului regular, 1-0, dispută importantă în vederea intrării în play-off a giurgiuvenilor. 

"Acest «Prîslea cel Voinic», Viitorul Constanţa, acest hibrid, trebuie să rămână în Liga 1. E multă mizerie. Nu trebuie să permitem ca familia şi rudele acestui oier să pună mâna pe fotbalul românesc" Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi, după FCSB - Viitorul 2-5

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
dora
dora  •  09 Mai 2017, 10:56

Și când era în B, Hagi a făcut destule ”înțelegeri” pentru a promova. Mai ”documentați-vă”...

whiteredarad
whiteredarad  •  08 Mai 2017, 21:37

Este un articol rautacios, tocmai acum, dupa Craiova- Viitorul. Traiti in trecut, provocati suspiciuni, ba chiar unii ziaristi par a scrie "la comanda" lui Becali sub stema "noi sintem cinstiti". Pun si eu o intrebare : acum G Becali e foc si para pe Craiova, ca a folosit 2-3 tineri, dar cind el, Becali, schimba toata echipa , contra Viitorului nu tot " de DNA " era ? Dar voi nu va puneti aceasta intrebare. Stiu, G Becali va pierde bani multi, voi rating , de aia veniti cu aiureli, acum cind Viitorul este aproape de titlu. Nu i-ar bate Dumnezeu pe CFR-isti sa il incurce pe Hagi, in favoarea "ciobanului " ?. Pe orice cale, fotbalul romanesc trebuie sa lupte impotriva "fotbalului tip Becali" si a fotbalului (chiar si a sportului , in general ) profesionist militarizat ( Steaua & Dinamo), cu stadioane in incinte militare, cu gradati-antrenori, sportivi, conducatori-platiti pentru sport, nu pentru fapte de arme. Astea sint pechestii anacronice in ziua de azi.

tandd
tandd  •  08 Mai 2017, 19:28
Postat de praetorianus pe 08 Mai 2017, 17:12

...Doar unul sau doi jucători au absentat dintr-o echipă ideală pe care Craiova o putea trimite pe teren în penultima etapă din play-off-ul Ligii. Astfel, au lipsit cei doi portari, Calancea şi Mingote, dar prestaţia debutantului Andrei Vlad a fost una la înălţime, goal-keeper-ul de 18 ani având câteva intervenţii remarcabile. Fundaş dreapta a jucat Dimitrov, titularul postului. În centrul apărării au evoluat Dumitraş şi Screciu, cei care terminaseră şi meciul precedent, de la Cluj. Astfel, Barthe şi Popov erau accidentaţi, iar Kelic abia revenise după accidentarea care l-a făcut să piardă ultimele jocuri, fiind doar trecut pe foaie. Fundaş stânga a evoluat Bucurică, care reprezenta unica soluţie a oltenilor pentru meciul din Cupă cu Viitorul şi Mulţescu declarase că vrea să-i dea minute cu Viitorul şi FCSB pentru a-l avea la parametri optimi. Numai că Bucurică s-a accidentat după 20 de minute şi a fost schimbat, iar fundaş stânga a trecut Bancu, în timp ce Bârzan, care evoluase şi cu CFR Cluj şi cu Voluntari, a intrat mijlocaş central. La mijloc, Mulţescu a început cu ce avea la dispoziţie, respectiv Zlatinski, Bancu şi Petre, în condiţiile în care Mateiu era suspendat, iar Băluţă s-a accidentat . COSMIN STAICU-PROSPORT.

ivan si mazarache banuiesc ca-s rezerve de obicei sau au fost acci dentati primele 45 min))))))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează