FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO Bănel Nicoliță, categoric cu Gigi Becali: „Bagă 10-12 milioane și iei titlul la pas! Strategia cu cei mai buni din România nu merge”

Bănel Nicoliță a fost fanul FCSB-ului în lupta pentru titlu
Bănel Nicoliță a fost fanul FCSB-ului în lupta pentru titlu

Articol de , - Publicat duminica, 28 mai 2023 14:05 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 15:52

Bănel Nicoliță (38 de ani) a trăit cu sufletul la gură finalul de campionat, a fost fanul lui FCSB, însă îl felicită pe Hagi pentru titlul obținut. Știe și strategia prin care Gigi Becali ar putea triumfa în sezonul următor.

- Bănel, ți-ai dorit să o vezi pe FCSB campioana, nu s-a întâmplat, ce zici după acest sezon? 
- Mi-am dorit foarte mult. Evoluția ultimelor meciuri ne dăduse speranțe că se poate. Iar în meciul decisiv au condus cu 2-0, iar gafa lui Târnovanu a schimbat tot. N-am înțeles acele schimbări de la pauză însă. Tamm a fost cel mai bun fundaș de la FCSB în ultimele 6 luni.

- Credeai atunci când ai văzut 2-0 că poate întoarce Farul? 
- Sincer credeam că poate fi egal. Iar ultima etapă se juca, noi cu Rapid, ei cu un CFR care avea nevoie de victorie, deci se juca. Dar când ai 2-0, te retragi și nu gândești ca o echipă mare, care trebuie să joace. Când vezi adversarul la pământ, trebuie să-i dai 3-0, 4-0.

- Doar schimbările au fost problema? Atitudinea ți s-a părut OK? 
- S-au retras. N-am înțeles de ce. Jocul era la discreția lor. Viitorul (n.r Farul) nu avusese nimic, nu era periculoasă. FCSB stătuse foarte bine tactic. Au respectat foarte bine tot ce li s-a spus. Hagi, Viitorul, practică cel mai frumos fotbal. Ați văzut ce-a făcut la meciul cu FCSB? N-a schimbat nimic, nicio strategie, nici la 2-0. Cred că acolo s-a jucat tot, la schimbări. Domnul Hagi a făcut o schimbare foarte inspirată. A scos unul dintre cei mai talentați jucători și l-a băgat pe Sali, un jucător fără experiența lui Coman sau Tavi, dar ați văzut ce s-a întâmplat.

Bănel Nicoliță: „Hagi l-a zgândărit în orgoliu pe Gigi”

- Patronul a anunțat noi investiții... 
- Eu îl știu pe nea Gigi, e foarte ambițios. Mai ales după acea declarație a lui Hagi, cum că el a câștigat cu bani puțini. Aici l-a zgândărit în orgoliu. Mă bucură, înseamnă că la anul va fi și mai interesant.

Ce i-ai recomanda să ia? 
- Să dea 2-3 milioane pe un atacant, 2-3 milioane pe un fundaș bun, să ia 2 fundași, un mijlocaș central, dai 10-12 milioane de euro și câștigi campionatul la pas. Strategia cu cei mai buni jucători din România nu a reușit. Îți zic și de ce. Pentru că am jucat acolo. Știu strategia, știu nebunia patronului. Dacă tot aduci jucători noi și îi dai afară e greu să ai automatisme. Cum aveam noi când am cucerit două titluri la rând.

- Domnului Hagi ce îi transmiți după acest titlu? 
- Am lucrat cu el. Mă bucur pentru el, e munca dânsului. În afară de bani, acolo e sufletul lui. Muncește zi de zi, merită felicitări din toată inima. Pentru mine e cel mai bun antrenor român. Și nu cred că-i doar părerea mea. De ce? Pentru că a câștigat și dominat campionatul cu o echipă de copii. De la cap la coadă. E singurul om care are curaj să arunce în luptă copii de 16-17 ani. Trebuie să ai o nebunie prea mare. Numai el poate face așa ceva. Face fotbaliști din niște jucători dați afară. Cum a fost cu Alibec. E clar că e și un psiholog bun. Bravo lui! Pentru tot ce a realizat. Eu am copiat mult din tot ce-am învățat acolo. Asta e și strategia mea, la școala mea de fotbal.

Citește mai multe știri: 

Mai bun decât Piovaccari, nu suficient de bun pentru Gigi Becali? » Cifrele lui Andrea Compagno la FCSB sunt fantastice, dar patronul ar renunța la italian

Cantonament în Țările de Jos » FCSB și-a făcut planul pentru pregătirea sezonului 2023-2024

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  28 Mai 2023, 17:04

He he he!Da Doamne sa faca Becali cu banii,ce-a facut Banel cu banii lui!Poate scapam de el,din„peisaj”!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează