FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJE

Știm barajele de promovare/menținere în Superliga » Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele

Luni, 22 mai, se vor trage la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga.
Luni, 22 mai, se vor trage la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga.

Articol de , - Publicat vineri, 19 mai 2023 21:57 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 22:00

Ultima etapă a play-out-ului din Liga 1 a stabilit care vor fi cele două echipe care evită retrogradarea directă în eșalonul secund. Astfel, UTA Arad și FC Argeș vor evolua în barajul de menținere/promovare.

În 4 meciuri pe banca lui UTA, Mircea Rednic a reușit să obțină 8 puncte, să termine pe locul 7 în play-out și să evite un duel-șoc la baraj cu Dinamo. Astfel, meciurile care vor stabili ultimele două echipe care vor evolua în Liga 1 sezonul viitor sunt:

  • UTA - Gloria Buzău
  • FC Argeș - Dinamo / Oțelul
Anunț de ultimă oră în play-off-ul din Liga 2: Unirea Dej n-a luat licența pentru Superliga
PLAY-OFF
Anunț de ultimă oră în play-off-ul din Liga 2: Unirea Dej n-a luat licența pentru Superliga

Tragerea la sorți care va stabili ordinea în care echipele vor fi gazde va avea loc luni, 22 mai. Meciurile tur se vor disputa pe 27 mai, iar manșele secunde pe 3 iunie.

Un singur semn de întrebare 

Ultima etapă din Liga 2 va lămuri definitiv configurația barajului. Dinamo și Oțelul se bat pentru promovarea directă. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, iar departajarea se face în funcție de numărul de puncte din sezonul regulat, unde echipa lui Dorinel e favorizată. 

Gălățenii joacă acasă cu Unirea Dej, echipă care a aflat astăzi că nu a primit licența pentru Liga 1, și trebuie să câștige pentru a fi siguri de promovare. Dinamo e și ea obligată să câștige la Iași, dar așteaptă un pas greșit al rivalilor. 

Gloria Buzău a scăpat de griji după ce Unirea Dej n-a primit licență și e sigură de al doilea loc la baraj.

Mai multe articole de actualitate:

Florin Talpan i-a găsit înlocuitor lui Daniel Oprița. Două nume rostite pentru banca Stelei: „Au scris istorie!”
CSA STEAUA
Florin Talpan i-a găsit înlocuitor lui Daniel Oprița. Două nume rostite pentru banca Stelei: „Au scris istorie!”
Situație incredibilă în SuperLigă: „central” suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Hațegan!
ARBITRAJ
Situație incredibilă în SuperLigă: „central” suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Hațegan!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
brujo
brujo  •  21 Mai 2023, 17:57
Postat de Vally pe 20 Mai 2023, 09:53

Si tu esti cel mai urat om poate din Romania :))

Nu ma stie nimeni din romania ... deci nu are cine sa ma urasca. Poate doar unii ca tine, dar mi-e ok, dorm bine noaptea. :)))

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  20 Mai 2023, 14:33
Postat de realsteaua pe 20 Mai 2023, 09:54

Cu privire la numărul de echipe în prima ligă ai mare dreptate, dar unde crezi că se poate vota pentru așa ceva. De votat pot vota doar cei din ligă sau/și federație, iar acest lucru nu prea văd să se facă curând.

Comitetul Executiv care reunește echipele de Liga 1 pot hotărâ orice. Ca și celebrele reguli cu jucători români să fie 50 % din jucătorii impuși in teren, sau juniorii sa fie obligatorii introduși în echipele de Liga 1, 2 sau 3 ! Juniorii nu se vad pe teren . În afara de echipa lui Hagi care promovează juniori , nu mai vezi juniori buni în România tocmai pentru ca sunt obligatorii. Din vremea comunismului lumea e sătulă de obligativități. Acum va testează pe voi obligativității purtării măștii sau obligativității vaccinării și cu obligativității FRF , care vrea sa dicteze pe banii patronilor fără sa ii consulte. Și accepta toți patronii pentru ca nu sunt stăpâni pe banii lor și ce conduc acolo la echipele lor. Deci patronii îs marionetele fotbalului, nu sunt patroni adevărați. Verificați!

realsteaua
realsteaua  •  20 Mai 2023, 12:40
Postat de so0os1ck pe 20 Mai 2023, 10:06

1. Ti se pare ca avem asa multi jucatori valorosi, incat sa fie nevoie de mai multe echipe? 2. Daca creste numarul de echipe, banii din tv se impart la mai multe echipe, deci mai putini bani, revine saracia! 3. Din 18 echipe, 2-3 se bat la titlu pana la final, iar la retrogradare se bat 2-3, in etapa 27 din 34 se vor sti cu siguranta 2 echipe retrogradate. Restul, care nu vor avea obiectiv, vor face jocurile caselor de pariuri, mai ales ca aproape toate echipele au printre sponsori o casa de pariuri! Acest sistem e cel mai bun si competitiv; Vedem 4 meciuri intre echipele bune; Prefer sa vad de 4 ori Steaua vs Dinamo, Rapid, Craiova, CFR.

Ai și tu partea ta de dreptate, dar când te uiți în campionatele mari ce vezi ? În Spania se bat 3 echipe pentru campionat ( Barcă, Real și Atletico Madrid ), în Germania două ( Bayern și Borussia ) iar în Franța ce să zic, e PSG și restul. Când vom avea și noi stadioanele pline "ca afară" ( că tot e la modă refrenul ăsta ), când vom cumpăra varianta de VAR performanță ( nu mizeria de acum ) atunci vom mai sta să dezbatem.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează