FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

VOCILE GAZETEI Barajul Dinamo - U Cluj, comentat LIVE pe GSP.ro de Adrian Florea, Dan Udrea și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 mai 2022 18:10 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 23:05

Returul barajului Dinamo - U Cluj 1-1 (0-2 în tur) a fost comentat live pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal Intern), Dan Udrea (reporter GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos poți citi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: Dinamo - U Cluj 1-1 și „câinii” retrogradează în premieră

Adrian Florea: Ne mirăm că n-a bătut Dinamo. Dar de ce ar fi trebuit s-o facă?, din moment ce în ultimul an n-a învins decât formațiile de copii din Clinceni și Mediaș. Și de ce ar fi meritat să rămână în "A" o echipă care așteaptă salvarea de la niște foști fotbaliști precum Torje sau Filip?! O echipă care a rulat vreo 60 de jucători într-un sezon, iar pe bancă cinci antrenori și care a așteptat mutări geniale din partea unui tehnician pe care, altfel, nu-l mai caută nimeni. O echipă condusă de niște anonimi din galerie, care s-au imaginat patroni de club pe banii altora. 

Dinamo nu trebuie plânsă. Își merită soarta! Iar dacă nu va pricepe rapid ce a greșit, riscă să devină cu adevărat amintire la 74 de ani, două săptămâni și două zile de la înființare.

Dan Udrea: DDB: Doar Dinamo-n B! Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat: Dinamo a retrogradat! Un club care a fost cândva mare, mare de tot, a ajuns mic, mic de tot în ultimii ani. Atât de mic, încât a pierdut rușinos și barajul de menținere. Care e echivalentul unei rușini și umilințe istorice. Și care înseamnă practic 99% chiar decesul. La 74 de ani de existență. Istoria a fost uriașă, prezentul e insuportabil pentru orice suporter al roș-albilor fiindcă sloganul “Doar Dinamo București” s-a transformat în “Doar Dinamo-n B”!

Remus Răureanu: Dinamo arată că poți să ai nume, suporteri, tradiție și ele să nu te ajute. Roș-albii au dominat în meciul care le fixează dispariția. Dinu, Lucescu, Mateuț, Raducioiu și Danciulescu au jucat pentru o echipă care va dispărea. Istoria e grozavă, dar planul de reorganizare e mai puternic. Dinamo a retrogradat pentru prima oara în istorie și va dispărea, măcar temporar.

La pauză: Dinamo - U Cluj 1-1

Adrian Florea: Ați remarcat fața lui Eșanu de după golul de 0-1? E "fața" lui Dinamo de câte stagiuni încoace. "Câinii" par să nu priceapă nici în al 12-lea ceas că retrogradarea istorică a intrat deja pe poarta stadionului, iar elanul suporterilor nu poate compensa la nesfârșit debilitatea tehnico-tactico-psihologică a elevilor lui Uhrin. Dincolo, clujenii tremură și ei din toate încheieturile, mai ales în ariergardă. Rămâne de văzut care echipă va profita mai mult de teama celeilalte.

Dan Udrea: Dinamo n-a jucat chiar rău, dar a avut două probleme. Prima: un pion otrăvit, pe Eșanu, care poate fi orice, dar sigur nu portar. Dacă Dinamo va retrograda, între primele nume scrise pe crucea clubului al lui ar trebui să fie. A doua: un adversar care n-a venit cu genunchii tremurând. A stat bine în teren, a arătat și calitate, dar și determinare.

Remus Răureanu: Eșanu e definitoriu pentru Dinamo de acum. Cu un portar obișnuit, "cainii" ar fi rămas favoriți ca pe hârtie. Pe teren, calculele nu mai sunt valabile fiindcă Eșanu arată ca un amator cu mănuși, e un pericol pentru echipa lui în fiecare meci, un adunător de gafe monumentale.

Înainte de Dinamo - U Cluj: la ce să ne așteptăm

Adrian Florea: Pe 29 mai 1453, cădea Constantinopolul. Părăsită de aliații creștini tradiționali și măcinată de conflicte interne, capitala Imperiului Bizantin se chinuia de mult să pice, iar Mahomed al II-lea doar a îndeplinit formalitatea. 

Tot într-o zi de 29 mai e posibil că cadă Dinamo în "B". Și "câinii" trag de ani de zile să "moară", victime ale propriilor greșeli manageriale. 

După dispariția Bizanțului, soarele a continuat să răsară. Cel mai probabil, va răsări și mâine dimineață, în eventualitatea în care Dinamo ajunge la matineu. Dar poate că scenariul ce pare acum apocaliptic nici nu va fi neapărat cel mai rău posibil.

Dan Udrea: Dinamo luptă în “Groapă” ca să scape din groapă. Sună morbid, dar e realitatea care ne spune că Dinamo se uită în sus, înconjurată de un morman de pământ, care a început să cadă peste ea. Singură nu se mai poate salva. Deci: fără ajutorul arbitrului Cojocaru sau fără sprijinul unui “noroc chior”, Dinamo va retrograda. Adică “Groapa” va deveni mormânt!

Remus Răureanu: E meciul-priveghi pentru un club imens și oricât ai urî Dinamo nu poți sa ramai nemișcat! Din adâncul inimii nu mai e de ajuns, e finalul pentru echipa pe care au creat-o comuniștii și o omoară capitalismul-hibrid în care banii publici curg după plăcerea primarilor, fără sa conteze popularitatea.

Dinamo - U Cluj, echipele de start 

Dinamo: Eșanu - G. Crețu, Carp, Aloe, A. Radu - Torje, Pierret, Grădinaru - Morar, Irobiso, C. Matei 
Rezerve: Cristiano, G. Moura, Jovanovic, Al. Răuță, St. Filip, J. Rodriguez, Bordușanu, A. Bani, Ivanovski 
Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Universitatea Cluj: Gorcea - R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu - R. Pires, I. Filip, Remacle - Ribeiro, Boiciuc, Tescan 
Rezerve: A. Păun - Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, V. Alexandru, Hofman 
Antrenor: Erik Lincar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
laurenti001
laurenti001  •  30 Mai 2022, 11:51
Postat de TIborSzoltan pe 30 Mai 2022, 06:00

Ole ole caci dunamo nu mai eeee

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectu
corectu  •  30 Mai 2022, 07:33

Echipa Ministerului de Interne există și se numește CSDinamo.Este cîștigă- toarea Ligii a 4-a bucureștene și după baraj va fi în Liga a 3-a.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  30 Mai 2022, 06:02
Postat de bufnila pe 29 Mai 2022, 23:06

acelasi sistem care a ajutat-o pe Dinamo pentru fiecare titlu castigat de echipa asta de securisti. care a desfiintat echipe, a furat jucatori pentru Dinamo, a modificat ilegal regulamentul ca sa o salveze acum doua sezoane, echipa care a tzapit jucatori si creditori prin doua insolvente. Asta e Dinamo si ma bucur ca noi am trimis mizeria asta de echipa in B si in faliment.

Felicitari Cluj! Demnitatea a învins ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează